ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΡΟΜΟ


0
(0)

Είναι πια κοινός τόπος ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας. Οι πολίτες, έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown.

Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Οι αριθμοί σοκάρουν.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι μονάχα η σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουμε αλλά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Επέλεξε η Κυβέρνηση τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε.

Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά.

Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων και μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες.

Οι δραστηριότητες ανοίγουν όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε ανοίγουν με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας. Η Κυβέρνηση παραιτείται ουσιαστικά από την ευθύνη και την εντολή που έχει να προστατέψει την υγεία των πολιτών και την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Τα λάθη, οι καθυστερήσεις , οι αστοχίες της κυβέρνησης δεν οφείλονται μόνο σε διαχειριστική ανεπάρκεια αλλά κρύβουν τις συντηρητικές τους επιλογές και τις ιδεοληπτικές τους εμμονές.

Όταν σχεδιάζεις να εκχωρήσεις βασικές λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες, αφήνεις τους ιδιώτες covid free και ενισχύεις με το σταγονόμετρο το δημόσιο σύστημα.

Όταν δεν έχεις ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, αδιαφορείς για τον συνωστισμό στις τάξεις, δίνεις λύσεις μόνο στα κολλέγια και δεν ασχολείσαι με το μαθησιακό χάσμα και τις ανισότητες που μεγαλώνουν όταν δεν μπορούν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όταν η πλήρης ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς είναι διαχρονικό απωθημένο σου, δεν ενδιαφέρεσαι που στοιβάζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι σε κινούμενες “υγειονομικές βόμβες”.

Όταν δεν θέλεις να επιβαρύνεις τους εργοδότες, αφήνεις χωρίς τεστ και προστασία τους εργαζόμενους στους εργασιακούς χώρους και τώρα με το εργασιακό νομοσχέδιο, καταστρατηγείς τα εργασιακά δικαιώματα και κάνεις πράξη το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένηs εργασίας.

Η απάντηση όμως στις συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές και η προοδευτική διέξοδος δεν θα έρθει μέσα από το δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που εξακολουθεί να βαδίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η προοπτική μιας κυβέρνησης της δήθεν «δεύτερης φοράς αριστεράς» , παραμένει για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εφιαλτική όχι μόνο για όσα έζησαν αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ως αντιπολίτευση δείχνει ότι τους επιφυλάσσει ακόμα χειρότερα.

Γι αυτό και σε αυτή την πολιτική περίοδο, μέσα στη δίνη και τον κουρνιαχτό της πανδημίας, οι πολίτες παρακολουθούν, αξιολογούν και συγκρίνουν και με πλήρη συνείδηση θα επιλέξουν.

Για αυτό και δυναμώνει καθημερινά το ρεύμα των πολιτών που αναγνωρίζουν την υπεύθυνη στάση μας στην κρίση της πανδημίας, ακούν τις προτάσεις μας, νοιώθουν σιγουριά από την παρουσία μας.

Στη χώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Η πεποίθησή μου αυτή εδράζεται στο νέο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο που προκύπτει, από τα νέα αιτήματα που γεννά η νέα εποχή, από την φτώχεια πραγματικής πολιτικής που μαστίζει τη χώρα εδώ και χρόνια, την απουσία πραγματικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας στους κοινωνικούς και οικονομικούς θεσμούς.

Ο κόσμος ολόκληρος, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη, συναντά ξανά τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας. Με στήριξη των δημόσιων επενδύσεων και των κοινωνικών υποδομών, με στόχο την πλήρη και αξιοπρεπή εργασία, με πολιτικές αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της οικονομίας, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

Έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι αρχές και αξίες που το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη προοδευτική Παράταξη, έκανε πράξη στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα συνεχίζουμε να υπηρετούμε, ως Κίνημα Αλλαγής, με σύγχρονες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον.

Τα χείλη που επιμένουν να χαμογελούν πίσω από τις μάσκες, αρθρώνουν όλο και πιο δυνατά την απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια νέα Αλλαγή.

Αυτό το αίτημα έχουμε χρέος να εκφράσουμε, ορθώνοντας το ιδεολογικό και πολιτικό ανάχωμα που αποζητούν οι προοδευτικοί πολίτες απέναντι στη δεξιά και στα πολλαπλά αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της.

Καλώ όχι μόνο όσους είναι εντός των τειχών να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και τους εκτός. Τους καλώ για άλλη μια φορά να έλθουν κοντά μας και να ενωθούμε, όχι μόνο στο όνομα ενός ένδοξου παρελθόντος αλλά και στο νέο αγώνα για την Αναγέννηση της πατρίδας μας.

Μένουμε αταλάντευτοι στο δικό μας αυτόνομο δρόμο.

Δυναμικά απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο τη Ν.Δ.

Διακριτά απέναντι στον λαϊκισμό του Σύριζα και τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές μας διαφορές.

Κάθετα απέναντι στην τεχνητή όξυνση και στην πόλωση που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για δικά τους κομματικά οφέλη.

Με στόχο όχι μόνο να αντιπολιτευτούμε σήμερα αλλά ως Κυβέρνηση να δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών αύριο.

Γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο κάποιος πρέπει να νοιαστεί.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΔΕΔΥ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αντικείμενο τα μέτρα της Κυβέρνησης για την Οικονομία, τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τον εργασιακό νόμο, και την λειτουργία του δημοσίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι βουλευτές για την Δημόσια Διοίκηση και την Εργασία, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Μουλκιώτης.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν στηρίζονται αποτελεσματικά οι μικρομεσαίοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες. Αντίθετα με την πολιτική της η Κυβέρνηση διευρύνει τις ανισότητες σε βάρος των μικρομεσαίων και των εργαζομένων.

Και αυτό όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή επανεκκίνηση της Οικονομίας, αλλά μεγαλώνει τον κίνδυνο για λουκέτα και μαζική ανεργία.

Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο υποχρεώθηκαν για πολλούς μήνες να ζουν με 534 ευρώ, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Μετά την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, έρχονται η «επιχείρηση» κατάργησης του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και η αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει ο Ν/ 1264/82.

Η Κυβέρνηση αδίστακτα εξοφλεί τα προεκλογικά της γραμμάτια προς την μεγάλη εργοδοσία και προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της Κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΕΡΩΤΗΣΗ Α. ΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ»

Ερώτηση Α. Πουλά προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με θέμα:

«Αντιμετώπιση της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας»

 

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας μετά τον εντοπισμό δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 2 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, το ένα στην Πάτρα το οποίο μάλιστα θεωρείται «ορφανό» και το δεύτερο στην Αθήνα σε γυναίκα με ιστορικό ταξιδιού στο Ντουμπάι.

 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο εξόδου από το ολικό απαγορευτικό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και προσεχώς της εστίασης αλλά και των σχολείων. Το γεγονός αυτό σημαίνει την αύξηση της κινητικότητας και του συγχρωτισμού των πολιτών και καθιστά την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων απολύτως αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μην έχουμε και πάλι αύξηση της διασποράς της πανδημίας στη χώρα μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με τα δεδομένα που έρχονται από την Ινδία, στην οποία κυριαρχεί το ινδικό στέλεχος, πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη για την οποία οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για τον άμεσο εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας;
  2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.4.2021

Φ. Γεννηματά με ΑΔΕΔΥ: Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους, αλλά διευρύνει τις ανισότητες

«Η Κυβέρνηση αδίστακτα εξοφλεί τα προεκλογικά της γραμμάτια προς την μεγάλη εργοδοσία και προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας» επεσήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για τα μέτρα της Κυβέρνησης για την Οικονομία, τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τον εργασιακό νόμο, και την λειτουργία του δημοσίου. Ειδικότερα: «Με τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν στηρίζονται αποτελεσματικά οι μικρομεσαίοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες. Αντίθετα με την πολιτική της η Κυβέρνηση διευρύνει τις ανισότητες σε βάρος των μικρομεσαίων και των εργαζομένων. Και αυτό όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή επανεκκίνηση της Οικονομίας, αλλά μεγαλώνει τον κίνδυνο για λουκέτα και μαζική ανεργία. Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο υποχρεώθηκαν για πολλούς μήνες να ζουν με 534 ευρώ, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα. Μετά την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, έρχονται η «επιχείρηση» κατάργησης του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και η αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει ο Ν/ 1264/82. Η Κυβέρνηση αδίστακτα εξοφλεί τα προεκλογικά της γραμμάτια προς την μεγάλη εργοδοσία και προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της Κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή».

Θετική ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά για τη σύγκληση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, ώστε να διαμορφωθεί διακομματική συναίνεση γύρω από το νέο κλιματικό νόμο. Αναμένουμε αντίστοιχη απάντηση και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε η μεγάλη αυτή πρόκληση να βρει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία “ετοιμοπόλεμους” απέναντι στην κοινή πρόκληση της κλιματικής κρίσης. «Η συζήτηση για το κλίμα, το μέλλον του πλανήτη και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής μας αφορά όλους, πέρα και πάνω από κόμματα. Η αποδοχή της πρότασης της Φώφης Γεννηματά από τον Πρωθυπουργό για συζήτηση που αφορά ένα νέο Κλιματικό Νόμο είναι ένα θετικό βήμα. Μακαρι να το αποδεχτούν και άλλοι και να ανοίξει ουσιαστικά αυτή η ατζέντα και σε επίπεδο Κοινοβουλιου», σημείωσε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Πανδημία: Ανησυχία για ινδική μετάλλαξη – Ανάγκη για εκτεταμένο σχεδιασμό

Έντονη ανησυχία προκαλεί η ταυτοποίηση δύο κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο εξόδου από το ολικό απαγορευτικό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και προσεχώς της εστίασης αλλά και των σχολείων. Με δεδομένη την αύξηση της κινητικότητας και του συγχρωτισμού των πολιτών για την έξοδο από το αυστηρό lockdown αλλά και την μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης αυτής, η άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων καθίσταται απολύτως αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μην έχουμε και πάλι αύξηση της διασποράς της πανδημίας. Η Πολιτεία χωρίς καμιά ολιγωρία και αδράνεια, που μπορεί να στοιχίσουν ζωές, οφείλει να αναπτύξει έναν σχεδιασμό για την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή. Περισσότερα ΕΔΩ.

Νηπιαγωγεία: Κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό

Παρά τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για μόνιμο προσωπικό στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης, μετά την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης που έχει εκτοξεύσει τις ανάγκες για προσλήψεις νηπιαγωγών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την σύσταση νέων οργανικών θέσεων. Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το σχολείο ξεκινάει από το νηπιαγωγείο, η κυβέρνηση σκοπεύει μάλλον να επαναλάβει τα μεγάλα οργανικά κενά του 2020 που πλέον έχουν ενισχυθεί περαιτέρω από τις συνταξιοδοτήσεις του 2021, κι έτσι για ακόμη μία χρονιά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σύστασης νέων οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών. Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.