ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Reading time: 5 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 5 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Οι Έλληνες κ. Μητσοτάκη επέδειξαν και φιλότιμο και ευθύνη, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Η χαλάρωση του Ιουλίου ήταν αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

Καλλιεργήσατε τον εφησυχασμό, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, ανοίξατε τα πάντα χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας, και με τις αντιφατικές αποφάσεις σας δημιουργήσατε σύγχυση.

Οι Υπουργοί και τα στελέχη σας έδωσαν επανειλημμένα το κακό παράδειγμα.

Έτσι πλήξατε και την αξιοπιστία σας.

Τώρα η απειλή είναι προ των πυλών, και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Έστω και τώρα εφαρμόστε επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας, με λογική και συνέπεια, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών.

Μόνο έτσι θα λειτουργήσει όπως και στην αρχή το φιλότιμο των πολιτών και θα ενεργοποιηθεί και πάλι η στάση της ατομικής ευθύνης.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΗΓΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε αντίθεση με όσα υποσχέθηκε πριν τις εκλογές, είχε πει πως δεν θα υπάρξουν αναπληρωτές υπουργοί γιατί δεν καταλαβαίνει σε τι εξυπηρετούν, είχε ήδη πολλούς και πρόσθεσε τώρα ακόμα και άλλους.

Μάλλον το επιτελικό κράτος της ΝΔ πήγε ένα μεγάλο περίπατο…

Αναφερόμαστε σε διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν ως στόχο όπως είδαμε, να κάνουν τους υφυπουργούς αναπληρωτές Υπουργούς τελικά. Το κατά πόσο ο κ. Σκυλακάκης έπρεπε να γίνει αναπληρωτής Υπουργός για να μπορέσει να διαχειριστεί τα 70 δις είναι κάτι που το κρίνουν όλοι όσοι μας ακούν.

Η ουσία του ζητήματος είναι πως στο επίπεδο της πανδημίας και της οικονομίας υπάρχουν προκλήσεις και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πραγματικές απαντήσεις και όχι άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πολιτικό μάρκετινγκ.

Με την Φώφη Γεννηματά έχουμε γυρίσει όλη τη χώρα μετά την καραντίνα και αυτό που έχουμε συναντήσει σε κάθε μας επίσκεψη είναι η περιγραφή μιας κατάστασης -από όλους τους παραγωγικούς φορείς, τα επιμελητήρια και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες- με πολύ πιο μελανά χρώματα από αυτά που περιγράφουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χρειάζεται η πραγματική οικονομία τώρα ένα συνεκτικό σχέδιο, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

Τα νούμερα της ανεργία είναι συγκλονιστικά. 250.000 άνθρωποι δεν θα πάνε στη δουλειά τους από το ερχόμενο φθινόπωρο και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία το επόμενο διάστημα.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Εμείς στο πρώτο κύμα της πανδημίας σταθήκαμε δίπλα στις επιλογές των ειδικών, έτσι όπως τις εφάρμοσε και η κυβέρνηση. Προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας και σταθήκαμε με ευθύνη και αλληλεγγύη για το κοινό καλό.

Εδώ και δύο μήνες, όμως, έχουμε και πράξεις και πολιτικές οι οποίες οδηγούν αυτονόητα στην χαλάρωση και σίγουρα δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, και η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει την μπάλα σε σχέση με την τιθάσευση της ανόδου των κρουσμάτων.

Αναφέρομαι από την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του μετρό μέχρι την παρουσία κορυφαίων υπουργών σε κάθε είδους φιέστες, όπου δεν ελήφθη κανένα μέτρο προστασίας.

Έχουμε τα ΜΜΜ που εδώ και δύο μήνες είναι σαν να έχει δώσει εντολή κάποιος επίτηδες να συνωστίζεται εκεί ο κόσμος και αυτό χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Οι εργαζόμενοι θέλουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους και ο κόσμος να μετακινείται χωρίς να φοβάται ότι συνωστιζόμενος σαν σαρδέλα μέσα στα ΜΜΜ θα κολλήσει τον ιό.

Είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται πιο συχνά δρομολόγια σε όλα τα ΜΜΜ.

Επομένως είναι ξεκάθαρο στο ποιος έχει την ευθύνη. Πριν κατηγορήσουμε τους απλούς πολίτες και αναφερθούμε στην ατομική ευθύνη που έχουν -η οποία προφανώς και υπάρχει- πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτικών που χαράζει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να θέλει να πιστωθεί την επιτυχία πριν από δυο μήνες και τώρα θέλει να πετάξει από πάνω της όλη την ανευθυνότητα με την οποία πορεύεται.

Στα μέτρα, λοιπόν, που ανακοινώνει η κυβέρνηση και θα είναι προς όφελος των πολιτών, εμείς βεβαίως θα είμαστε συμπαραστάτες, από κει και πέρα όμως πρέπει η ίδια να κάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές.

Η ΝΔ και η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες από δω και πέρα και το κατά πόσο έτοιμη είναι θα φανεί γιατί μέχρι τώρα μόνο παλινωδίες και ολιγωρία βιώνουμε απέναντι σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι : οι τράπεζες και η προβληματική ρευστότητά τους, το ΤΕΠΙΧ που καρκινοβατεί, η προστασία της πρώτης κατοικίας που μετά από δέκα χρόνια αφήνεται πια απροστάτευτη και η ελλιπής στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Η ΝΔ μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης καρκινοβατεί και διορθώνει αντί να διαμορφώνει πολιτικές προς όφελος των πολιτών.

Με τη μεν ΝΔ οι διαφορές μας είναι σαφείς και ιδεολογικές. Με τον δε ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν μπούμε σε μια συζήτηση για τον Γράμμο το Βίτσι και τα κατάλοιπα του διχασμού και του εμφυλίου -που φαίνεται να ορέγεται γι’ αυτά διαρκώς και να μην κοιτάζει το τώρα και το μέλλον-, ο αυγουστιάτικος εσωκομματικός εμφύλιος που ξέσπασε στον κόμμα ανάμεσα στους κ. Τσακαλώτο, Πολάκη και τους «προεδρικούς» τους απασχολεί από ότι φαίνεται πιο πολύ από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας. Θα πρέπει να μας πει ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο- αν είναι πια στο ίδιο κόμμα οι δυο τους- στο «μανιφέστο» του κ. Πολάκη που δημοσίευσε στο Facebook με τίτλο: “Έτσι θα ελεγχθούν και θα σπάσουν οι αρμοί της εξουσίας” από ποιους εννοεί ότι “πρέπει να πάρουμε το πλούτο από αυτούς που τον έχουν και τον έφτιαξαν”. Μήπως εννοεί τον κ. Παπαδημούλη ή άλλους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι το έκαναν πράξη και το ηθικό πλεονέκτημα μετατράπηκε σε ηθικό μειονέκτημα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει καμία σχέση η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά, τελεία και παύλα. Είναι απολύτως, εγκλωβισμένη σε αυτά που έκαναν στα 5 χρόνια διακυβέρνησής τους και αυτό το ξέρει πια όλος ο κόσμος.

Εμείς και το κίνημα μας, θέλουμε να δώσουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες μια διαφορετική πολιτική απαλλαγμένη από ιδεοληψίες, «παραμάγαζα» και ψευτοδιχασμούς . Γι’ αυτό δουλεύουμε ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια. Και είμαι αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε με σχέδιο και επιμονή. Η παράταξη μας είχε πάντα ρόλο πρωταγωνιστή, γιατί στήριξε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα φύλου, μόρφωσης, επαγγέλματος, καταγωγής. Σήμερα, που οι αδικίες και οι ανισότητες μεγαλώνουν, αυτό το αίτημα μιας μεγάλης Αλλαγής γίνεται πιο αναγκαίο παρά ποτέ. Και εμείς θα γίνουμε οι εκφραστές αυτών των αιτημάτων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.