ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαΐου 2021 by manos (seo)-admin

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα social media

Η παρέμβαση του Προέδρου Μπάιντεν ανοίγει μια προοπτική να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων. Όλοι όσοι το έχουμε πει και το πιστεύουμε έχουμε χρέος να συμβάλλουμε σε αυτό. Στη χώρα μας να συνεννοηθούμε για την κοινή δράση που απαιτείται ώστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια γιατί αυτός ο στόχος δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Εμείς, από την πλευρά μας, θέτουμε και πάλι το ζήτημα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΆΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στις 11 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δε θα επιστραφεί το 30-50% των 3 πρώτων φάσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2020.

Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι τελικά ήταν «άνθρακες ο θησαυρός», αφού το 100% των χρημάτων θα επιστραφούν από τις επιχειρήσεις στο κράτος, σε 60 δόσεις από το 2022:

Η εξαγγελθείσα μείωση 30-50% στην πραγματικότητα είναι ένα πιστωτικό voucher για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός του 2021, το δε μέτρο αφορά μόνο 25.000 από τις 150.000 επιχειρήσεις που έλαβαν χρήματα από τις 3 πρώτες φάσεις επιστρεπτέας.

Ακριβώς η ίδια «εξαγγελία ρευστότητας» όπως και με το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών που αφορά και αυτό σε πιστωτικό voucher ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ ψευδώς καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι μπορεί να καλύψει μέχρι και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ!

Η κυβέρνηση συνειδητά εξαπατά τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν απεγνωσμένα ενίσχυση της ρευστότητας:

  • Εξαγγέλλει «μέτρα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις», τα οποία τελικά αφορούν σε συμψηφισμό οφειλών. Άρα, το κράτος βγάζει χρήματα από τη μία τσέπη για να τα βάλει στην άλλη
  • Ανακοινώνει «μέτρα στήριξης δεκάδων δις ευρώ» στα οποία περιλαμβάνει τα δάνεια που μοχλεύτηκαν από τις τράπεζες και τη μεταφορά των φορολογικών υποχρεώσεων που θα πληρωθούν στο μέλλον
  • Εδώ και 35 ημέρες εξήγγειλε πρόγραμμα ρευστότητας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της εστίασης για τη δύσκολη προσπάθεια επανεκκίνησης. Οι επιχειρήσεις άνοιξαν ήδη, όχι όμως και η σχετική πλατφόρμα.
  • Δεν έχει εξαγγείλει καν πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες ξεκινούν μια δύσκολη σεζόν στις 15 Μαΐου. Τώρα, στη δύσκολη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας οι επιχειρήσεις χρειάζονται ουσιαστική στήριξη, όπως τα μέτρα που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
  • Πραγματική ενίσχυση της ρευστότητας
  • Ρύθμιση οφειλών σε εφορία-ταμεία σε 120 δόσεις με 30% κούρεμα
  • Μέγιστο αριθμό δόσεων για χρέη σε τράπεζες, με πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων για 6 μήνες

ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: 7 ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η κυβέρνηση στο εργασιακό καταφεύγει σε επτά ψέματα για να κρύψει την ΑΛΗΘΕΙΑ: Για την έξοδο από την κρίση θα δουλέψουν λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότερες ώρες, με λιγότερα λεφτά!

Ιδού οι επτά (7) αντεργατικές αλήθειες που εισάγει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη:

1. Ο προσωπάρχης, και με ατομική σύμβαση, ορίζει τον ημερήσιο χρόνο εργασίας μέχρι τις 10 ώρες. Έως τώρα το ευέλικτο ωράριο εφαρμοζόταν μετά από διάλογο και ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

2. Η κυβέρνηση καθορίζει τον (βασικό) μισθό (με κρατική απόφαση και όχι μέσω Συλλογικών Διαπραγματεύσεων) .

3. Οι νέοι άνεργοι έχουν (συνεχώς) όλο και λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

4.Το ακαθόριστο, εξαντλητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο ωράριο εργασίας καταστρέφει την οικογενειακή ζωή.

5. Οι τράπεζες, κινούμενες ολιγοπωλιακά και πιεζόμενες από τα «κόκκινα» δάνεια, δεν στηρίζουν τις νέες οικογένειες να αποκτήσουν στέγη. Γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί ο ΟΑΕΔ/ΟΕΚ

6. Περιορίζεται η δικαστική προστασία για παράνομη απόλυσης (δικαίωμα επαναπρόσληψης) μόνο στις περιπτώσεις νέου πατέρα (για 6 μήνες μετά την απόκτηση του μωρού), σε περίπτωση άρνησης της 10ωρης εργασίας ή τηλεργασίας πέραν του συμφωνηθέντος ωραρίου.

7. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας ο μισθωτός θα αποφασίζει εάν θα πληρώνεται τις υπερωρίες ή θα δουλεύει παραπάνω για να κάνει… διακοπές. Αυτό δεν το υποστήριξε ούτε η Σχολή του Σικάγο…

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο νέος σήμερα στη χώρα μας έχει δύο επιλογές: Είτε να μεταναστεύσει, είτε θα γίνει μισθοσυντήρητος νομάδας που θα δουλεύει εξαντλητικά 10ωρα σε περιόδους υψηλής παραγωγής ή την τουριστική σεζόν.

Το Κίνημα Αλλαγής προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του αντεργατικού της σχεδίου. Οι σύγχρονες κοινωνίες θέλουν διάλογο και συναινέσεις. H αυξημένη παραγωγικότητα απαιτεί επενδύσεις, δίκτυα και δίκαιες αμοιβές.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 6.5.2021

Φ. Γεννηματά: Κοινή δράση για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων

Η χθεσινή παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των πατεντών για τα εμβόλια, επανέφερε στην επικαιρότητα μια συζήτηση που είχαν πρώτοι ανοίξει οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές από την άνοιξη του 2020. Ήδη από τον Απρίλιο του 2020 το Κίνημα Αλλαγής, η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά και άλλα στελέχη είχαν ζητήσει να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό η πατέντα των εμβολίων. Σήμερα, επανήλθε στο ζήτημα και πρότεινε κοινή δράση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με ανάρτησή της στα social media: «Η παρέμβαση του Προέδρου Μπάιντεν ανοίγει μια προοπτική να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων. Όλοι όσοι το έχουμε πει και το πιστεύουμε έχουμε χρέος να συμβάλουμε σε αυτό. Στη χώρα μας να συνεννοηθούμε για την κοινή δράση που απαιτείται, ώστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια γιατί αυτός ο στόχος δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση».

Μοιραστείτε την ανάρτηση

Οικονομία: «Άνθρακες» τα μέτρα ρευστότητας της Κυβέρνησης

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά εξαπατά συνειδητά τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν απεγνωσμένα ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς ο δήθεν «θησαυρός» των μέτρων ρευστότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αποδείχθηκε ξανά «άνθρακες». Παρά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τον Μάρτιο ότι δε θα επιστραφεί το 30-50% των 3 πρώτων φάσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής του 2020, οι επιχειρήσεις καλούνται τώρα μετά τη νέα απόφαση της κυβέρνησης, να επιστρέψουν το 100% των χρημάτων στο κράτος, σε 60 δόσεις από το 2022! Έτσι, η εξαγγελθείσα μείωση 30-50% στην πραγματικότητα είναι απλώς ένα πιστωτικό voucher για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός του 2021, ενώ το μέτρο αφορά μόνο 25.000 από τις 150.000 επιχειρήσεις που έλαβαν χρήματα από τις 3 πρώτες φάσεις επιστρεπτέας. Το κράτος σε αυτή τη δύσκολη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας, αντί να βγάζει χρήματα από τη μία τσέπη για να τα βάλει στην άλλη, οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις με πραγματική ενίσχυση της ρευστότητας, όπως έχει προτείνει μεταξύ άλλων εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής. Περισσότερα ΕΔΩ.

Καύσιμα: Κανένα μέτρο από την κυβέρνηση για τις αυξήσεις

“Φυσιολογικές” θεωρεί η Κυβέρνηση τις αυξήσεις στις λιανικές τιμές των καυσίμων κι έτσι δεν προτίθεται να λάβει μέτρα μείωσής τους, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες αυξήσεις -της τάξης του 10% και 13%- γίνονται εν μέσω πανδημίας όπου τα εισοδήματα των πολιτών έχουν υποστεί ραγδαία μείωση, ενώ πολλές επιχειρήσεις απώλεσαν 70% και 80% του τζίρου τους. Αν και σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι λιανικές τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα προσαρμόζονται πολύ γρήγορα στις αυξήσεις και πολύ αργά στις μειώσεις, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε επιβολή προστίμων! Στην ίδια λογική και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που αν και αναφέρουν ότι γίνονται έλεγχοι, δεν παραθέτουν κανένα στοιχείο των αποτελεσμάτων των ελέγχων αυτών. Παράλληλα, η φορολογία στην Ελλάδα ξεπερνάει το 70% των λιανικών τιμών των καυσίμων, φόροι υπέρογκοι και αντιαναπτυξιακοί αφού τα καύσιμα είναι βασική παράμετρος στην οικονομία και κοινωνικά άδικοι αφού επιβαρύνουν εξίσου τους πάντες, ανεξαρτήτως οικονομικής τους κατάστασης. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πολιτογράφηση Μεταναστών: νέο θεσμικό πλαίσιο ακροδεξιάς οσμής

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.