ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ


0
(0)

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για συνέδριο γονιμότητας

Κανείς δεν θα μας γυρίσει στον μεσαίωνα. Οι γυναίκες επιλέγουμε το αν και πότε θα γίνουμε μητέρες. Είναι δικαίωμα μας.

Το δημογραφικό απαιτεί πολιτικές και πόρους από την πολιτεία, ας δεσμευτεί η Κυβέρνηση αντί να στηρίζει προσπάθειες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τόσους μήνες μακριά από το σχολείο.

Μάθημα εξ αποστάσεως.

Χωρίς σχολικές εκδρομές, με λίγες παρέες και εξόδους.

Είστε τα παιδιά που μέσα στην πανδημία καλείστε να αποδείξετε ότι η νέα γενιά μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες.

Καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

Πάντα μαχητές.

Πιστέψτε στον εαυτό σας, τώρα αρχίζουν όλα.

Γ.ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΕΝΑ ΖΟΦΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, ειδικού αγορητή του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Εξ αρχής επισημάνθηκε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Χατζηδάκη – Μητσοτάκη αποτελούν κοινωνικοοικονομική πρόκληση, με την κυοφορούμενη εργασιακή αβεβαιότητα και εισοδηματική ανασφάλεια, με ό,τι συνεπάγεται για την κοινωνία.

Γινόμαστε μάρτυρες της ακραίας ελαστικοποίησης της εργασίας, απελευθέρωσης των απολύσεων, στιγματισμού της συλλογικής διεκδίκησης και αποθέωσης του απεργοσπαστισμού.

Στερούμενη διάθεσης για κοινωνικό διάλογο αλλά και σοβαρής επιχειρηματολογίας, σχεδιάζει, διαβουλεύεται και νομοθετεί με τον εαυτό της:

Χωρίς κανένα σχέδιο διαμόρφωσης συνθηκών για αξιοπρεπή εργασία και υγιή επιχειρηματικότητα.
Χωρίς καμία μέριμνα για τους νέους, τη διαγενεακή αλληλεγγύη και το σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο που επιβάλλεται από τις συνθήκες του μέλλοντος.
Με μια επιθετική ρητορική, διαστρέβλωσης των πραγματικών επιπτώσεων του νομοθετήματός της.
Επιπρόσθετα, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι το νομοθέτημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Έχει ήδη κριθεί και απορριφθεί από την ελληνική κοινωνία.
Είναι καταστροφικό όχι μόνο για τον κόσμο της εργασίας αλλά και για την ανάπτυξη.
Οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας.
Ακρωτηριάζει κοινωνικά την χώρα, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τις ανισότητες.
Με την ατομική διαπραγμάτευση έναντι των συλλογικών, ανατρέπει τις βασικές αρχές του εργατικού δικαίου.
Αλλάζει τον ρόλο του κράτους όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων, αφού μετατρέπει το ΣΕΠΕ σε «μαϊμού» ανεξάρτητη αρχή.
Δεσμεύει όχι μόνο την παρούσα γενιά αλλά και όλες τις επόμενες, καθώς έχει θέσει τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ως υποχρεώσεις που θα πρέπει να τηρηθούν από τη χώρα, ώστε να αποδεσμευθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης μετά την πανδημία.
Είναι ανενδοίαστα μεροληπτικό υπέρ των εργοδοτών, διαταράσσοντας την κοινωνική δημοκρατία.
Καταργεί τις ασφαλιστικές δικλείδες του άρθρου 7 του ν. 3846/2010 και του 42 του ν.3986/2011, δηλαδή της συλλογικής συμφωνίας με την επιχειρησιακή ή την κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση.
Υποτάσσει τον εργαζόμενο στην υπηρεσία της αγοράς.
Δίνει την χαριστική βολή και στον εμβληματικό συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982.
Προωθεί παραπλανητικές διατάξεις.
Αναγάγει την ψηφιακή κάρτα εργασίας, την οποία καταψήφισε το 2011, σε απόλυτο εργαλείο – μηχανισμό ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς εργασίας.
Ως Κίνημα Αλλαγής, δεσμευόμαστε απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα απέναντι στους νέους, για τους οποίους η Κυβέρνηση προδιαγράφει ένα ζοφερό ενισχύοντας το brain drain, ότι όταν θα το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, θα είναι το πρώτο που θα καταργηθεί.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΑΒ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο της ΕΑΒ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει να στηρίζει μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Γι’ αυτό ακριβώς και με το εργασιακό νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί τους. Αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους, χωρίς δικαιώματα, ανασφαλείς και με χαμηλές αμοιβές. Υποβαθμίζει την εγχώρια παραγωγή, ακόμα και στην αμυντική βιομηχανία, που έχει κρίσιμο ρόλο για την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας. Αυτές τις συντηρητικές πολιτικές πληρώνει και αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΑΒ, αλλά και οι εργαζόμενοί της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Φτάνει πια τόσος λαϊκισμός και τόσος συντηρητισμός από την Κυβέρνηση.

Από τη μια επικυρώνει την 190 Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και παρενόχληση των γυναικών στην εργασία, επειδή την υποχρεώνει η Ε.Ε. και από την άλλη προωθεί για ψήφιση ένα αντεργατικό κι αντιφεμινιστικό νομοσχέδιο.

Δουλειά χωρίς δικαιώματα και συλλογικές διαπραγματεύσεις, με ατέλειωτα ωράρια από τη μια ( κατάργηση 8ωρου) και μισή δουλειά με μισές αποδοχές κυρίως για τις γυναίκες από την άλλη.

Επιστροφή κυρίως των γυναικών στο σπίτι για τηλεργασία, με μειωμένες ώρες εργασίας και αποδοχές και ταυτόχρονη ανάληψη όλων των ευθυνών του σπιτιού, του μεγαλώματος των παιδιών και της φροντίδας των ηλικιωμένων και των ανάπηρων.

Τυράκι της κυβέρνησης για τον αντεργατικό νόμο οι άδειες των πατεράδων.

Και ως επιστέγασμα, το πιο πρόσφατο ατόπημα σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, η διοργάνωση συνεδρίου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακούς γιατρούς γυναικολογίας, με θέμα τη γονιμότητα των γυναικών και ομιλητές,τριες το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, μεγάλο αριθμό Ιεραρχών, τον Πρόεδρο του Αγ. Όρους κλπ.

Στόχος η επιστροφή της γυναίκας στο μοναδικό της ρόλο της συνεχούς τεκνοποίησης, για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την κατάργηση των αμβλώσεων.

Αυτό πάντως μόνο στην επιστήμη της ιατρικής δεν εμπίπτει, αλλά ούτε και στο ρόλο της Εκκλησίας.

Κάποια αντίληψη άλλων εποχών, μας φέρνουν στη μνήμη μας αυτές οι επιλογές.

Δώσαμε ως γυναικείο κίνημα πολλούς και σκληρούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε την αυτονομία των αναπαραγωγικών και σεξουαλικών μας δικαιωμάτων.

Ευτυχώς την τελευταία στιγμή απεσύρθη από την αιγίδα του εν λόγω συνεδρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς επίσης η Υφυπουργός Εργασίας και η ΕΡΤ και εν τελεί αφαίρεσαν ένα κατάπτυστο video, που τοποθετούσε τη γυναίκα στο επίπεδο του ανθρώπου χωρίς δικαιώματα στην αυτοδιάθεση του σώματος της.

Απαντάμε ότι οι γυναίκες, μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιες αν θέλουν και ποτέ να τεκνοποιήσουν.

Δεν θα καθορίσουν τις επιλογές μας άλλοι άνθρωποι και οικονομικά συμφέροντα.

Μετά το μεγάλο θόρυβο που δημιούργησε μια τέτοια διοργάνωση και θεματική, η οργανωτική επιτροπή ευτυχώς ακύρωσε την πραγματοποίηση του.

Καλούμε όμως την Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, Υποστηρικτικών Δομών Ζευγαριών, Γυναικολογικών Υποδομών σε όλους τους Δήμους της Χώρας, χορήγηση υψηλών οικογενειακών επιδομάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μπορέσουμε ως Χώρα να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Όλα τα άλλα που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι η αφαίρεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και δε θα τους επιτρέψουμε.

Η Γραμματέας του Τομέα

Ράνια Παπαϊωάννου

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, διαμορφώνουν σήμερα ένα εργασιακό περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς. Και, φυσικά, η πανδημία εντείνει τις αλλαγές αυτές, τόσο επιταχύνοντας τες, όσο και επιβαρύνοντας την υφιστάμενη επισφάλεια των εργαζομένων, σε μία συγκυρία όπου πάνω από 600.000 εργαζόμενοι ζούσαν για μήνες σε καθεστώς αναστολής εργασίας, με 534 ευρώ, πάνω από 350.000 μακροχρόνια άνεργοι έμειναν χωρίς καμία στήριξη, ενώ το εργατικό εισόδημα υπέστη σημαντικές μειώσεις που αφορούν 6 στους 10 εργαζομένους. Μειώσεις που για μεγάλο ποσοστό αυτών ήταν πάνω από 30%. Αυτονόητα, με τον κίνδυνο απόλυσης και την ανασφάλεια της ανεργίας να είναι παραπάνω από υπαρκτός, σε επιχειρήσεις που είτε δεν άνοιξαν, είτε δυσκολεύονται ιδιαίτερα να τα βγάλουν πέρα.

Ο αυτοματισμός, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η ψηφιοποίηση θα αλλάξουν ριζικά τον επαγγελματικό χάρτη, θα θέσουν νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, και φυσικά, ένα νέο εργασιακό περιβάλλον που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με όρους περασμένων δεκαετιών. Αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, χρειάζεται εκ νέου ρύθμιση. Ρύθμιση που θα βάζει ξανά στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τα δικαιώματα του, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του, και κυρίως το δικαίωμα του να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Και μαζί με αυτά, να αντιλαμβάνεται στη νέα εποχή που διανύουμε τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει η γνώση, η υψηλή κατάρτιση, η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και όχι το φθηνό ημερομίσθιο και η απαξιωμένη εργασία.

Όμως, ρύθμιση, όχι απορρύθμιση. Γιατί, δυστυχώς, φαίνεται πως οι προτεραιότητες αυτές, δεν είναι κοινές για όλους, και κυρίως για την κυβέρνηση. Ξεκινώντας πριν την κρίση με την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, συνεχίζοντας εν μέσω πανδημίας με την εφαρμογή του δόγματος «μισός μισθός-μισή δουλειά» αντί για επιδότηση εργασίας, προχωρώντας με την πρόταση αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που δεν περιλαμβάνει την παραμικρή αναφορά για τη σύνδεση της ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προστασία των εργαζομένων, και καταλήγοντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Εργασιακό νομοσχέδιο που ελαστικοποιεί το ωράριο, παραπέμποντας το 8ωρο στην άνιση ατομική διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Εισάγοντας απλήρωτες υπερωρίες με ανταλλάγματα ρεπό, απαξιώνοντας παντελώς τις συλλογικές συμβάσεις που διασφαλίστηκαν με το νόμο 3846/10 του ΠΑΣΟΚ, με την εξαγγελία, μάλιστα, ότι ακόμα και η «κάρτα εργασίας» – αίτημα της ΓΣΕΕ και νομοθετική μας πρόβλεψη – δεν θα εφαρμοσθεί, παρά μόνο «πειραματικά». Που εντείνει την ανασφάλεια του εργαζόμενου, απελευθερώνοντας ακόμα περισσότερο τις απολύσεις και περιορίζοντας δραστικά το δικαίωμα επαναπρόσληψης για όσους δικαιώνονται δικαστικά. Που υπονομεύει και διαλύει συνειδητά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την εφαρμογή των νόμων και των συμβάσεων στους εργασιακούς χώρους, υποβαθμίζοντας το ΣΕΠΕ, και δίνοντας χώρο στη μαύρη εργασία που σήμερα κυριαρχεί. Που αποδυναμώνει τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων, θεωρώντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την προστασία «βαρίδια και προνόμια».

Ένα εργασιακό νομοσχέδιο που αντί, με σύγχρονη ματιά, να προωθεί την πλήρη απασχόληση, να συνδέει κάθε δράση και επένδυση με τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, να προωθεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής, που παρέχει κίνητρα, αλλά θέτει και υποχρεώσεις στις επιχειρήσεις για την επανακατάρτιση των εργαζομένων τους στα νέα δεδομένα και την πρόσβαση όλων στην γνώση, αντί να προετοιμάζει τη χώρα και το εργατικό της δυναμικό να πρωταγωνιστήσουν σε ένα κόσμο που αλλάζει ριζικά, εργαλειοποιεί αντιδραστικά την κρίση. Με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, το βάρος της να το σηκώσουν ξανά εκείνοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Και αυτό εμάς μας βρίσκει απέναντι.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 14.6.2021

Φ. Γεννηματά από ΕΑΒ: Η Kυβέρνηση έχει επιλέξει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Με εργαζόμενους της ΕΑΒ συνομίλησε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας. Η κα Γεννηματά έπειτα από τη συζήτηση που είχε με τους εργαζομένους επεσήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιό της, η κυβέρνηση «αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους, χωρίς δικαιώματα, ανασφαλείς και με χαμηλές αμοιβές». Πιο αναλυτικά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει να στηρίζει μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Γι’ αυτό ακριβώς και με το εργασιακό νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί τους. Αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους, χωρίς δικαιώματα, ανασφαλείς και με χαμηλές αμοιβές. Υποβαθμίζει την εγχώρια παραγωγή, ακόμα και στην αμυντική βιομηχανία, που έχει κρίσιμο ρόλο για την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας. Αυτές τις συντηρητικές πολιτικές πληρώνει και αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΑΒ, αλλά και οι εργαζόμενοί της».

Βίντεο ΕΔΩ.

Εργασιακά: Η ΝΔ διαμορφώνει ένα ζοφερό παρόν & μέλλον για τους νέους

Η κυβέρνηση της ΝΔ υποτάσσει τον εργαζόμενο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Εξαπολύει ωμή κι απροκάλυπτη επίθεση στο επίπεδο των εργασιακών δικαιωμάτων, αφού σε συνθήκες εργασιακής αβεβαιότητας και εισοδηματικής ανασφάλειας επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο που ελαστικοποιεί την εργασία, απελευθερώνει τις απολύσεις, και στιγματίζει τη συλλογική διεκδίκηση. Πίσω από τις δήθεν θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου κρύβονται οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από την κατάργηση του οκταώρου, και των συλλογικών συμβάσεων. Ο εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας σήμερα, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, άθελά του επιβεβαίωσε ότι το μοναδικό κόμμα που εφάρμοσε φιλεργατική πολιτική, ήταν το ΠΑΣΟΚ. Πιστοί στην βασικές αρχές της δημοκρατικής παράταξης που διαχρονικά συστρατεύεται με τους αγώνες των εργαζομένων, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκαν σήμερα ότι μόλις το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, το εργασιακό νομοσχέδιο θα είναι το πρώτο που θα καταργηθεί! Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιες αν & πότε θα τεκνοποιήσουν

Ένα ακόμη δείγμα του λαϊκισμού και του συντηρητισμού με τα οποία η νομοθετεί και πολιτεύεται όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση, συνιστά και η διοργάνωση του σκοταδιστικού συνεδρίου για την υπογεννητικότητα, που εξαπολύει ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών. Μετά την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και ενώ προωθείται για ψήφιση ένα αντεργατικό κι αντιφεμινιστικό νομοσχέδιο για δουλειά χωρίς δικαιώματα και συλλογικές διαπραγματεύσεις, με ατέλειωτα ωράρια, είδαμε το μισό υπουργικό συμβούλιο και μεγάλο αριθμό Ιεραρχών να συμμετέχει σε συνέδριο με θέμα τη γονιμότητα των γυναικών, θέτοντας μάλλον ως στόχο την επιστροφή τους στο ρόλο της συνεχούς τεκνοποίησης. Ευτυχώς μετά τις σφοδρές αντιδράσεις πολλοί απέσυραν τη συμμετοχή τους και τελικά το συνέδριο ακυρώθηκε, ωστόσο καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας: Να χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών, Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, Υποστηρικτικών Δομών Ζευγαριών, Γυναικολογικών Υποδομών σε όλους τους Δήμους της Χώρας, με την χορήγηση υψηλών οικογενειακών επιδομάτων. Περισσότερα ΕΔΩ.

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κάθε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, ώστε να προωθούνται με συνέπεια οι ελληνικές θέσεις.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές σε όλους, ότι για να δώσει θετική ψήφο σε μια αναβαθμισμένη συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις από αυτήν, που θα αναιρούν την επιθετικότητα της και την αναθεωρητική της στρατηγική. Στην λογική ενός νέου Ελσίνκι.

Κάτι που δεν γνωρίζουμε αν έπραξε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μας αρκούν οι πομπώδεις διαρροές περί καλού κλίματος.

Ζητάμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *