ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΑΛΩ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Τα προβλήματα από την πανδημία είναι εδώ. Και της υγείας και της οικονομίας.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την αγωνία μου για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€) μέχρι και τον Οκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών η ρύθμιση διεκόπη και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών (400€ τον μήνα για τρεις μήνες).

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534€ στα 400€) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει.

Μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες.

Χωρίς εισόδημα, χωρίς προοπτική για το άμεσο μέλλον, με το άγχος να κυριαρχεί στη ζωή τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος Χριστούγεννα.

Η άμεση ενίσχυση από το κράτος για τον μήνα Δεκέμβριο είναι μονόδρομος.

Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση τώρα.

Βασίλης Κεγκέρογλου: Έχει χάσει την μπάλα ο Λευτέρης Αυγενάκης

Απόσπασμα από την ομιλία του Βασίλη Κεγκέρογλου σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για να μην έχουμε οδυνηρές συνέπειες γενικότερα στον αθλητισμό.

«Κάθε τρεις και λίγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού φέρνει μια τροπολογία σε άλλα νομοσχέδια, συνεχίζοντας το αδιέξοδο για το Μητρώο Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών, με έναν νόμο μάλιστα που ψήφισε πρόσφατα. Το αδιέξοδο επιβεβαιώνεται και από την εξέλιξη του πολυδιαφημισμένου Μητρώου. Μόνο χίλια εννιακόσια εξήντα επτά σωματεία έχουν εγγραφεί, μόνο το 37%, παρότι έχει περάσει τόσο σημαντικό διάστημα. Διοικήσεις, σωματεία, ομοσπονδίες ταλαιπωρούνται, ο αθλητισμός ασφυκτιά.

Αντί να αφήσει ανοιχτό το Μητρώο, δίνοντας παράταση μέχρι την 31-12-2021 και να απλοποιήσει ορισμένες διαδικασίες που φάνηκαν εντελώς άχρηστες και γραφειοκρατικές, αντί να λάβει υπ’ όψιν το κλίμα της πανδημίας, το οποίο υπάρχει και σε άλλους τομείς, η Κυβέρνηση δίνει παρατάσεις, δίνει αναβολές, γιατί αναγνωρίζει το δύσκολο εκ των πραγμάτων. Αντί να δώσει ανάσα στα σωματεία κλείνει το Μητρώο στις 31-12-2020 και έτσι κάνει ακατόρθωτη την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο. Είναι ο ίδιος Υπουργός που συζητούσε για άνοιγμα των κερκίδων και μαζική προσέλευση των φιλάθλων την ώρα που τα στοιχεία και οι γνώμες των επιστημόνων έλεγαν άλλα. Δυστυχώς, με επινόηση ενός ακόμα τερτιπιού δεν μπορεί να δοθεί λύση.

Τι κάνει με την τροπολογία; Κουτοπονηριά. Θέτει ως προϋπόθεση η προκήρυξη των εκλογών να γίνει μετά την 1-1-2021 και όποια Διοίκηση έχει προκηρύξει ή θα προκηρύξει τις επόμενες μέρες, να αποκλειστεί. Είναι προφανές ότι το τελευταίο τερτίπι αφορά τον ΣΕΓΑΣ, τον οποίο θέλει να ελέγξει κομματικά  -αυτό έγινε φανερό από δημοσιεύματα- και η οποία Συνομοσπονδία έχει προκηρύξει εκλογές για τις 16 και 17 Γενάρη. Μπορεί να χρειαστεί να αναβληθούν, δεν λέω, αλλά τα νομοθετικά τερτίπια δεν έχουν θέση εδώ. Εδώ έχει θέση η συνεννόηση, έχει θέση η επιστημονική άποψη και γνώμη και το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας.

Έχει αποτύχει αυτή η προσπάθεια με τον τρόπο που γίνεται. Έχει χάσει τη μπάλα -μια και πρόκειται για τον Υφυπουργό Αθλητισμού- ο κ. Αυγενάκης. Δεν το λέω εγώ. Το λένε πλείστα όσα στελέχη του αθλητισμού και από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας με ανοιχτή αρθρογραφία για αυτά τα θέματα. Δεν είναι θέμα προσωπικό. Δεν είναι αν είναι καλός ή κακός ο Υφυπουργός ή ο Λευτέρης Αυγενάκης. Οι επιλογές αυτές είναι αντίθετες με το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον και πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτό τον τομέα, για να μην έχουμε οδυνηρές συνέπειες γενικότερα στον αθλητισμό»

Σχετικό απόσπασμα από την ομιλία στην Ολομέλεια:

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.