ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Δυνάμεις του λαϊκισμού και του διχασμού, επιχειρούν να εκβιάσουν την Δημοκρατία και να ανατρέψουν την λαϊκή θέληση, στην Ουάσινγκτον.

Χρέος όλων μας είναι να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

Η νίκη της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, είναι νίκη όλων όσων πιστεύουν στις αξίες της σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΠΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΜΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Πελώνη για πιθανό μη άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε :

Παίζουν με την αγωνία μαθητών και γονιών, δημιουργούν σύγχυση, δείχνοντας ακόμα μια φορά έλλειψη στρατηγικής.

Αποδεικνύεται τελικά, ότι κεντρικό σύνθημα και της ανασχηματισμένης κυβέρνησης είναι το Ράβε Ξήλωνε.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΌΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Η Κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο και αυτό κοστίζει ακριβά.

Όσα είδαμε χθες στις εκκλησίες, τα συνεχή μπρος-πίσω με τα σχολεία, η έλλειψη του σχεδίου για τα εμβόλια, δημιουργούν έντονη ανησυχία για την διαχείριση της πανδημίας.

Κάτι που αναδεικνύεται και μέσα από τις παρεμβάσεις των λοιμωξιολόγων. Οι «εντολές Μητσοτάκη» δεν πείθουν κανέναν.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της ΤΩΡΑ, να πει την αλήθεια και να μην εμπαίζει τους πολίτες.

Ότι συμβεί έπο εδώ και μπρος έχει την υπογραφή της.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ!!!

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Όχι άλλα ευχολόγια για τα στελέχη των ΕΔ!!!

Πολλά και σημαντικά τα προβλήματα της Αμυντικής Βιομηχανίας που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι ανάγκες για εξοπλισμούς των ΕΔ, οι απαιτήσεις αναδιοργάνωσης των ΕΔ, για την οποία δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη.

Αλλά εξίσου σημαντικά ή πολύ σημαντικότερα και κρισιμότερα είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ, και δεν του επιτρέπουν να αφοσιωθεί απερίσπαστο στο έργο του.

Εδώ και 1,5 χρόνο, η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει λύση σε κανένα από τα παρακάτω προβλήματα:

1. Έκδοση ΚΥΑ για αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης που εκκρεμεί από το 2017.

2. Έκδοση ΠαΔ για το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης που εκκρεμεί από το 2015 καθώς η τελευταία, 5η, προθεσμία έληξε στις 31/12/20.

3. Υφιστάμενες μισθολογικές αδικίες με τροποποίηση μισθολογικών κλιμακίων και επανεξέταση του νέου μισθολογίου, όπως είχατε υποσχεθεί.

4. Αναγνώριση επιπρόσθετου χρόνου ασφάλισης, σύμφωνα με παρ. 4, άρθρου 22 ν.3865/2010, που προέκυψε από την ψήφιση του Ν.4387/2016.

5. Θέματα συνταξιοδοτικής και βαθμολογικής εξέλιξης ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ.

6. Στέγαση στελεχών που καλούνται να υπηρετήσουν στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά, με ένα γενναίο πρόγραμμα κατασκευής νέων κατοικιών και αναλογικότερης κατανομής των υπαρχόντων.

7. Και ενώ για όλα αυτά γνωρίζαμε την απραξία της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, μετά λύπης διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, με αφορμή την απάντηση που δόθηκε σε πρόσφατη ερώτηση (2647/14-12-2020) των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργου Φραγγίδη με θέμα «Μεταθετικότητα Στρατιωτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων», ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είτε δεν γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είτε τα βλέπει όλα καλά καμωμένα είτε δεν θέλει να βοηθήσει τα στελέχη των ΕΔ να διατηρήσουν σε ηρεμία την οικογενειακή τους εστία. Διότι:

α. Δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο ώστε τα συζευγμένα στελέχη των ΕΔ να μην μετατίθενται εκτός της περιφερειακής ενότητας που υπηρετεί ο/η σύζυγος, όταν το ΥΠΕΘΑ με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες του δημόσιου τομέα έχει ρυθμίσει το θέμα νομοθετικά.

β. Δεν υφίσταται επιτακτικό νομοθετικό πλαίσιο ορισμού μη μετάθεσης παρά μόνο μια μικρή μοριοδότηση όταν τα παιδιά των στελεχών φοιτούν στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου, που έχει ως αποτέλεσμα τον χωρισμό της οικογένειας με όλα τα συνακόλουθα σε μια ευαίσθητη για αυτά χρονική περίοδο.

γ. Δεν υπήρξε τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε τα διαζευγμένα στελέχη, που αποδεδειγμένα πληρώνουν διατροφή, να λαμβάνουν την προβλεπόμενη μοριοδότηση για τα τέκνα τους.

δ. Δεν εξέτασε τη δημιουργία ειδικού τμήματος εξέτασης ενδικοφανών προσφυγών και μας απαντάτε ότι παρόλο που τώρα αυτή εξετάζεται από το ίδιο το διοικητικό όργανο που εξέδωσε τη μετάθεση, συνιστά, καθαυτό, ένα επαρκές μέσο ελέγχου της υπόθεσης από τη Διοίκηση.

Όλο αυτό το διάστημα του 1,5 χρόνου με την ΝΔ στο ΥΠΕΘΑ, δεν έχουμε δει ουσιαστικά μέτρα που να αναβαθμίζουν το κύρος των στελεχών των ΕΔ τόσο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης/λειτουργίας, όσο και αυτών του οικονομικού χαρακτήρα, παρότι καθημερινά επιδίδονται στο έργο της αμυντικής θωράκισης της χώρας και όχι μόνο.”

Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Σήμερα το πρωί, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μαζί με τον βουλευτή και υπεύθυνο ΚΤΕ Υγείας Ανδρέα Πουλά, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάρι Κουκουλόπουλο και τοπικά στελέχη, βρέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπου επισκέφθηκαν το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης και το «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Εκεί, συναντήθηκαν με φορείς των εργαζομένων των νοσοκομείων και τις διοικήσεις τους, ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, και ευχαρίστησαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνει με αυταπάρνηση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Παναγιώτη Πλακεντά, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρη Τζεβεκίδη και εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων της πόλης.

Σε συνέχεια των συναντήσεων αυτών, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε σήμερα στην Κοζάνη, σε μία από τις από τις περιοχές που δοκιμάζεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, από την πανδημία του κορονοϊού. Βρεθήκαμε εδώ για να συζητήσουμε από κοντά με τους τοπικούς φορείς, και κυρίως με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Να τους ευχαριστήσουμε για τον καθημερινό τους αγώνα και να τους εκφράσουμε την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση μας. Με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Βλέπουμε δυστυχώς την κυβέρνηση, ειδικά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας να λειτουργεί απόλυτα σπασμωδικά, χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες. Με τη στρατηγική του «ράβε-ξήλωνε», με μοναδικό εργαλείο τα σκληρά lockdown και χωρίς κανένα σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της χώρας. Με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που ανακοινώθηκαν να είναι ακόμα στα χαρτιά, υποδεικνύοντας τον ελλιπή σχεδιασμό και την έλλειψη προετοιμασίας ακόμα και στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Με την έλλειψη διαφάνειας, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της, την επιλεκτική αποφασιστικότητα, να κάνουν τους πολίτες να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβερνητική διαχείριση.

Και ειδικά για την περιοχή της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, συνολικά, με τα προβλήματα της να είναι υπαρκτά και ανεξάρτητα από το βάρος της πανδημίας, απαιτείται σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ένα σχέδιο δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο ώστε η περιοχή να μπορέσει να παραμείνει κοινωνικά δυναμική, οικονομικά ενεργή και πληθυσμιακά ανθηρή, σε ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στο δρόμο για την μετά-λιγνίτη εποχή.»

Π. ΒΛΑΧΟΣ: ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ

Στην εκπομπή “Μαζί δεν κάνουμε” με τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη “Μαζί δεν κάνουμε” στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104.6” μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για τις ΗΠΑ:

Όσα είδαμε στις ΗΠΑ, είναι εικόνες θεσμικής και κοινωνικής παρακμής, σε μια βαθιά διαιρεμένη κοινωνία. Εκεί η πολιτική αντιπαράθεση μεταλλάσσεται σε μία μάχη για την ταυτότητα, τον έλεγχο, τον φόβο, την καθαρότητα και όχι μια μάχη γύρω από την οικονομία, την κοινωνική τάξη κλπ. Και αυτό είναι το δίδαγμα που νομίζω ότι αξίζει να κρατήσουμε.

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία:

Ακούσαμε τον κ. Γεραπετρίτη σήμερα, τον κ. Γεωργιάδη προχθές, κάθε μέρα οι υπουργοί δημιουργούν σύγχυση. Δεν έχουν πλήρη εικόνα για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία, το ίδιο ισχύει και για το λιανεμπόριο. Έχουμε μια κυβέρνηση που κλείνει το μάτι στην εκκλησία,, δεν στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, δεν εφαρμόζει το νόμο για όλους. Και πολύ φοβάμαι ότι η ασυδοσία που είδαμε χθες θα τη βρούμε μπροστά μας τις επόμενες ημέρες.

Για το εμβόλιο:

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στραβά. Είχαμε την ευρωπαϊκή πρωτοτυπία να εμβολιάζονται υπουργοί αντί για ευπαθείς ομάδες. Αλλά και όσα εμβόλια έχουμε δεν έχουν ενταχθεί σε έναν αξιόπιστο σχεδιασμό. Αν πάμε με αυτόν τον ρυθμό, θα χασουμε ολόκληρο το έτος.

Για το σενάριο προοδευτικής συνεργασίας:

Για τον δικό μας πολιτικό χώρο είναι ζητούμενο η χώρα να αλλάξει πορεία, να αποκτήσουμε μία προοδευτική εναλλακτική απέναντι στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι ζήτημα μαθηματικών ή δημοσκοπικών συσχετισμών αυτήν τη στιγμή. Για μάς, η προοδευτική διακυβέρνηση είναι πολιτικό αίτημα, αφορά το πρόγραμμά μας, τις αξίες, τα στελέχη, την φιλοδοξία να ξαναγίνει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα σενάριο πολιτικής συνεργασίας, μόνο σενάριο και εντολή είναι η αυτόνομη πορεία. Οι ζυμώσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή μέσα στην κοινωνία θα αποκτήσουν πολιτική έκφραση σύντομα.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 7.1.2021

“Ράβε-ξήλωνε” και στο άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και συνεχίζει τις παλινωδίες. Απέτυχε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τα σχολεία, με τάξεις με 15 μαθητές και συνεχή τεστ για τους εκπαιδευτικούς. Παίζει για το άνοιγμα των σχολείων με την αγωνία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Δημιουργεί σύγχυση και προδίδει την έλλειψη στρατηγικής της. Το «ράβε-ξήλωνε» που ακολουθεί μπορεί να είναι το κεντρικό της σύνθημα – ακόμη και για την… ανασχηματισμένη κυβέρνηση με την οποία μας βρήκε το 2021 – αλλά δεν μπορεί να είναι κανόνας για τις ζωές των πολιτών. Οφείλει ν’ αναλάβει τώρα τις ευθύνες της, να πει την αλήθεια και να μην εμπαίζει τους πολίτες, διότι ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα, θα έχει την υπογραφή της. Την έλλειψη σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς και της στρατηγικής της για το ασφαλές άνοιγμα επισήμανε και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Συνωστισμός στις Εκκλησίες: Οι μεγάλες ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι επί ΝΔ οι νόμοι και τα διατάγματα του Κράτους δεν ισχύουν για όλους, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τη δημόσια υγεία. Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, πολλές μέρες από την κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τον Άγιο Δημήτριο και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ήταν, άλλωστε, που και χθες ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και οδήγησε στο συνωστισμό στις εκκλησίες. Γι’ αυτό, νέες συγγνώμες όπως αυτή του κ. Γεωργιάδη θα ηχούν στα αυτιά των πολιτών ως κοροϊδία και δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις μεγάλες ευθύνες που ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη. Περισσότερα ΕΔΩ

Ευπαθείς ομάδες: χωρίς προστασία ακόμη και την περίοδο των γιορτών

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές για την κυβερνητική αναλγησία και την ανυπαρξία των μέτρων στήριξης για τους αδύναμους ήταν οι μέρες των γιορτών. Όπως τονίζει σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου:

  • Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δεν λαμβάνουν καμιάς μορφής επίδομα ανεργίας ή δεν έχουν ενταχθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα στήριξης.
  • Περίπου 150.000 συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν ούτε καν προσωρινή σύνταξη.
  • Aπολυμένοι από τους ΟΤΑ εν μέσω lockdown και κορονοϊού, που εργαζόταν μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και άλλων συμβάσεων, δεν έχουν στήριξη.
  • Οι άνεργοι που έληξε το επίδομά τους Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη δεν εντάχθηκαν στη δίμηνη παράταση καταβολής του.
  • Άνεργοι που εδικαιούντο μεν επίδομα ανεργίας, αυτό δεν τους αποδόθηκε, λόγω γραφειοκρατίας.
  • Δεν παρατάθηκε αυτόματα το δικαίωμα αναπηρικής σύνταξης ή προνοιακού επιδόματος για ανάπηρους.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε απορρίψει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για καταβολή επιδόματος ανεργίας επί τρίμηνο σε όσους ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ δεν λάμβαναν καμία μορφή στήριξης και για καταβολή προσωρινής σύνταξης σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και για στήριξη των μικροσυνταξιούχων. Έτσι, ερωτάται ο νέος υπουργός (κ. Χατζηδάκης) εάν προτίθεται ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά με την υιοθέτηση των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.