ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΡΟΘΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Εισήγηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στην 1η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής για το συνέδριο της νεολαίας

Είμαστε σήμερα εδώ, κάνουμε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία νεολαίας του Κινήματος  Αλλαγής και την οργάνωση του συνεδρίου.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί «Ξέρω τι γίνεται» στη νεολαία, ξέρω πως νιώθετε. Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα και οι αγωνίες της νεολαίας.

Η πιο προσοντούχα γενιά της μεταπολίτευσης, η γενιά σας, είναι η πρώτη γενιά που ζει χειρότερα από τις προηγούμενες.

Η ανεργία παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τη νεολαία και συνδυάζεται με την  ανασφάλεια για την ίδια τη ζωή σας.

Άνθρωποι κλεισμένοι στα προβλήματα τους. Ο φόβος είναι διάχυτος παντού: Στη δουλειά, στην οικογένεια, στο πανεπιστήμιο, στο δρόμο, στις παρέες, στο διαδίκτυο.

Οι ανισότητες  και το έλλειμμα ευκαιριών εγκλωβίζουν τη νεολαία, στην αναξιοκρατία του οικονομικού συστήματος, την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος , την αναποτελεσματικότητα του κοινωνικού κράτους.

Όποιος δεν έχει λεφτά, δεν έχει πρόσβαση σε καλές συνθήκες παιδείας και υγείας.

Η παγκοσμιοποίηση έβαλε την οικονομία στο επίκεντρο και τον άνθρωπο στο περιθώριο.

Σήμερα η πανδημία ανατρέπει τα πάντα. 

Σήμερα δημιουργείται μία μεγάλη ευκαιρία για μας, καθώς η σοσιαλδημοκρατία και οι ιδέες μας επιστρέφουν ισχυρές σε όλο τον κόσμο.

Η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας είναι η απάντηση σε όλους όσους σας θέλουν αμέτοχους, σε όσους προσπαθούν να σας πείσουν ότι η συμμετοχή και η κινητοποίηση είναι περιττές.

Εκεί επενδύει η συντήρηση, αλλά δεν θα τους περάσει. Θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία. Για :

1) να εδραιώσουμε τις ανοιχτές κοινωνίες της γνώσης, της επιστήμης, της ανοχής στη διαφορετικότητα, του σεβασμού στα δικαιώματα, της πίστης στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του

2) να διεκδικήσουμε μια παιδεία που θα προωθεί την κοινωνική κινητικότητα, , θα δίνει νέες ευκαιρίες, θα μειώνει τις ανισότητες , θα αυξάνει την πρόσβαση στη γνώση και την κατανόηση του νέου κόσμου,

3) να λειτουργεί μια οικονομία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, με όρους παραγωγικότητας και όχι ανταγωνιστικότητας, με σεβασμό στο  περιβάλλον, με σημαία την ψηφιακή εποχή.

Στη χώρα μας συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ένας χρόνος με δεξιά κυβέρνηση και γαλάζια κανονικότητα που σημαίνει : Πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια. Τράπεζες που στηρίζουν τους ισχυρούς και όχι τους μικρομεσαίους, για τους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισός μισθός, για τους αγρότες αδιαφορία, για τις συντάξεις νέα καθυστέρηση. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη συντήρηση, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα στην κοινωνία

Ο Ελληνικός λαός μας ακούει ξανά, θέλει όμως να ακούσει και εσάς. Κι εγώ θέλω να σας ακούσω για να δώσουμε μαζί απαντήσεις:

Για το πως μπορεί να ξεπεράσουμε τις συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας.

Για το πως θα αξιοποιήσουμε τα ακαδημαϊκά προσόντα των Ελλήνων φοιτητών που ψάχνουν χρηματοδότηση για να στηρίξουν τις ιδέες τους.

Για το πως μια νέα γυναίκα θα έχει ίδιο μισθό με έναν άντρα για την ίδια δουλειά.

Για το πως πρέπει να αλλάξει το σχολείο και το πανεπιστήμιο, ώστε να υπάρχει ελεύθερος  χρόνος

Για το πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των ναρκωτικών, τη χρήση τους και την επανένταξη των εξαρτημένων.

Για το πως αντιμετωπίζουμε το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ρητορική του μίσους.

Για το πως προστατεύουμε κάθε ζωή και τα δικαιώματα της.

Για το πως ενισχύουμε την προοπτική της οικογένειας και χτυπάμε το δημογραφικό.

Για το πως θα δημιουργήσουμε θεσμούς που ενισχύουν τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τη Βουλή.

Για το πως θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της χώρας, με έξυπνες λύσεις που δίνει η 4η βιομηχανική επανάσταση.

Για το πως θα ανατρέψουμε την κατευθυνόμενη είδηση των ελίτ και τα fakenews.

Για το πως θα δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής οικολογικής συνείδησης, πράσινης ανάπτυξης, ένταξης των ΑΠΕ , με τρόπο που εγγυάται την εθνική ενεργειακή αυτονομία

Για το πως θα κάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ΕΕ, με ενεργό εξωτερική πολιτική, ενεργοποίηση των Ελλήνων σε κάθε γωνία του κόσμου, διαμόρφωση των συνθηκών μιας νέας εθνικής αφύπνισης και  ενότητας.

Για το πώς θα κάνουμε πράξη τον εθνικό στόχο για επιστροφή των νέων από το εξωτερικό.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα θέλω να γίνουν πεδίο διαλόγου με φίλους και συντρόφους μας , σε όλη την Ελλάδα.

Η πολιτική δεν είναι ένα reality show με παίχτες που αλλάζουν ιδεολογίες και απόψεις.

Αν οι πολιτικές μεταγραφές έχουν γίνει η κανονικότητα μας, τότε η ηθική στην πολιτική θα πρέπει να γίνει η επανάστασή μας.

Η νεολαία του Κινήματος Αλλαγής μπορεί  να γίνει η αιχμή του Κινήματος, η γροθιά του απέναντι σε κάθε συστημική λογική.

*Θέλω να το πάρετε πάνω σας*. 

Να δώσετε τη μάχη των ιδεών. 

*Σας πιστεύω και σας εμπιστεύομαι*. 

Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά να γίνουμε ξανά ένα πραγματικό Κίνημα νέας Αλλαγής. Νέας πνοής. Νέων αμφισβητήσεων. Νέων συγκρούσεων. Νέων αιτημάτων. Ακόμη και νέας αισθητικής, που θα αγκαλιάσει και θα φέρει στην επιφάνεια την ατζέντα του αύριο. 

Εσείς είστε το κίνημα της Νέας Αλλαγής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης

Στην πορεία προς την ιδεολογική και πολιτική του Συνδιάσκεψη, το Κίνημα Αλλαγής οργανώνει την πέμπτη (5η) διαδικτυακή του εκδήλωση την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 19:00 με θέμα: «Το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και κοινωνικής συνοχής στη νέα εποχή».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει, στη μετά τον κορωνοϊό εποχή, τη σύγχρονη ευρωπαϊκή εμπειρία και τις εθνικές προκλήσεις στο κράτος πρόνοιας και το εγγυημένο επίπεδο ζωής, τη σημασία της πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, την πολιτική προς τη νέα Εθνική Στρατηγική Ένταξης κατά του κοινωνικού αποκλεισμού (Αναπηρίας, πολλαπλών διακρίσεων, Φτώχειας) με κοινωνικές υπηρεσίες – εργασιακή ένταξη, επανένταξη και νέους θεσμούς, αξιοποιώντας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Εισαγωγική Ομιλία:

Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής

Συζητούν:

  • Γαβριήλ Αμίτσης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αντιπρόεδρος Έρευνας HOUSING EUROPE – The European Federation of Public Cooperative and Social Housing
  • Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)πρόεδρος του European Disability Forum – (EDF), μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC),
  • Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Ν.Ηρακλείου
  • Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δικηγόρος
  • Ηλίας Νικολαίδης, Δημοσιογράφος, senior editor, διαΝΕΟσις
  • Μαρία Στρατηγάκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΣυντονίστριαΈφη Μπέκου, Γραμματέας Τομέα Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής, Πρόνοιας Κινήματος Αλλαγής

Ζωντανή Μετάδοση: σελίδα του Κινήματος Αλλαγής, της Προέδρου Φώφης Γεννηματά και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook και στο Youtube

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Άρθρο Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ και ο συνδυασμός επικοινωνιακού οίστρου και συντηρητικού συγχρωτισμού είναι γεγονός. Η ΝΔ ξεκίνησε ως «έτοιμη από καιρό» κυβέρνηση με «σχέδιο», «όραμα» και «μεταρρυθμιστικό οίστρο» και έφερε τη χώρα στη στασιμότητα. Όλα αυτά πριν τον κορωνοϊό . Η «ετοιμότητα» της κυβέρνησης της ΝΔ και το «πλήρες σχέδιο» ένα χρόνο μετά, μετουσιώθηκε σε μια σειρά από αστοχίες, λάθη και κακές εκτιμήσεις γύρω από καίρια θέματα όπως οι εργασιακές σχέσεις, η δημόσια διοίκηση και η οικονομία. Δεν αγνοούμε ότι η κυβερνητική πολιτική λόγω της πανδημίας ασκήθηκε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Με τη βοήθεια όλων μας, κοινωνίας, κομμάτων και «ειδικών» ευτυχώς σε υγειονομικό επίπεδο κερδίσαμε το στοίχημα. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, η ύπαρξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν και παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας προσπάθειας. Όμως η περίοδος πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας χαρακτηρίζεται από αποφάσεις, που επαναφέρουν ξεπερασμένες νοοτροπίες, παλαιοκομματισμό, αδιαφάνεια, διαιρετικές λογικές. Η Υπόθεση των εργασιακών vouchers – το αξέχαστο «Σκοιλ Ελικικου»-η αναξιοκρατία στον κομματικό διορισμό των διοικητών νοσοκομείων, η πλήρης αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και η τραγική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ξεγύμνωσαν την μεταρρυθμιστική δυναμική που με τόση ορμή ευαγγελιζόταν αυτή η κυβέρνηση και παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές.

Τα μεγάλα προβλήματα είναι εδώ. Το ίδιο και ο φόβος των πολιτών για το σήμερα και το αύριο. Η προστασία της εργασίας είναι ανύπαρκτη, Οι μικρομεσαίοι ζουν έναν μόνιμο εφιάλτη αβεβαιότητάς για το μέλλον τους, με μηδαμινή ρευστότητα και τα χρέη παρόντα. Όσον αφορά κλάδους όπως ο τουρισμός, ο επισιτισμός, απειλούνται με συρρίκνωση και κατάρρευση εξαιτίας των παραλείψεων και των καθυστερήσεων από την κυβέρνηση στη λήψη αποφάσεων και ουσιαστικών μέτρων αποτροπής. Οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, οι ευάλωτοι αποδυναμώνονται, οι νεότεροι φορτώνονται περισσότερα βάρη για το μέλλον.

Όλο αυτό το φαντασμαγορικό σκηνικό καλύπτεται με επικοινωνιακά σόου. Ακόμη και στα εθνικά ζητήματα, που προέχει η εθνική συνεννόηση, η Κυβέρνηση αρνείται. Επιλέγει να προχωρά μόνη της, με ανοιχτά όλα τα σενάρια.

Μετά από μία δεκαετία κρίσης, με πολλές πληγές στην ελληνική κοινωνία, χρειάζεται εμπροσθοβαρές σχέδιο, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα που περιορίζουν τη δημοκρατία και διαφεντεύουν την οικονομία.

Το πέρασμα στην μετά την πανδημία εποχή δεν θα είναι ούτε ανώδυνο ούτε ανέφελο. Είναι ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις και τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας.

Η ελληνική κοινωνία, όπως και η γενιά μας, άντεξε και αντέχει, πιστεύει στην ισχυρή Ελλάδα, την κοινωνική ειρήνη, κινητικότητα και εξέλιξη. Γνωρίζει ο καθένας μας ότι το μέλλον ανήκει σε όσους δουλεύουν σήμερα, σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν την Ελλάδα του 2030, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος. Η ΝΔ δεν το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε.

Στη νέα αυτή εποχή, το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη επιλέξει να βρίσκεται στο πλευρό της νέας γενιάς, των ευάλωτων στρωμάτων, των ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν, των μη προνομιούχων, που ήδη πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης, αλλά δεν εγκαταλείπουν. Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στις αγωνίες των πολιτών για καλές και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας. Η ρευστότητα της εποχής του κορωνοϊού επιστρέφει τη συζήτηση στην Πολιτική. Από τη συνέπεια μας κρινόμαστε, Από τις πράξεις μας διαμορφώνονται κοινωνικές συνθήκες, από τις κοινωνικές συμμαχίες αλλάζουν οι συσχετισμοί.

Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε την πρωταγωνιστική προοδευτική παράταξη του αύριο, που θα αλλάξει όσα κρατούν τη χώρα καθηλωμένη.

ΒΙΝΤΕΟ: “ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ”

Σε συνέχεια του απολογισμού έργου ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, που δημοσίευσε χθες το Κίνημα Αλλαγής, σήμερα το Κίνημα δίνει στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

Στο βίντεο καταγράφεται συνοπτικά η πολιτική κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ με έμφαση στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος και τα φαινόμενα πελατειασμού.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=wxhIngN4FP0

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Με την καθοριστική παρέμβασή μας, αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που απαγόρευε, ουσιαστικά, τις διαδηλώσεις. Ήθελε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες. Άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Από τις θεσμικές εγγυήσεις, κερδισμένοι είναι οι πολίτες. Γιατί επιπλέον, η μετωπική σύγκρουση που στήθηκε και στο θέμα αυτό θα οδηγούσε σε νέες βίαιες συγκρούσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας. Ψηφίζουμε επί της αρχής το νέο πια νομοσχέδιο και παλεύουμε για περαιτέρω βελτίωση. Δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.