ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Δυστυχώς η Κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα υγεία και παιδεία.

Έχασε έξι μήνες. Ουσιαστικά απούσα. Επέβαλε τον συνωστισμό. Μόνο μέτρο οι μάσκες γίγαντες, φιάσκο για το οποίο κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Τώρα επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές, για να καλύψει τα δικά της λάθη.

Ο αυταρχισμός του Υπουργείου, δίνει τροφή σε όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία.

Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

Με 15 παιδιά ανά τμήμα.

Συνεργασία με τους δήμους για περισσότερες αίθουσες.

Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.

Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα.

Εφαρμογή επικουρικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Μέτρα τώρα . Ουσία και όχι απουσία.

Οι αντιφάσεις και οι καθυστερήσεις σας κ. Μητσοτάκη, κλονίζουν την εμπιστοσύνη και τροφοδοτούν αρνήσεις και αντιδράσεις, σε βάρος της δημόσιας υγείας.

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ iEidiseis: “7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”

Χρυσή Αυγή: Μία περιθωριακή φυλλάδα, τη δεκαετία του 2000, γνωστών, ή και όχι τόσο γνωστών, ακραίων αντιλήψεων, απευθυνόμενη σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας – τόσο μικρό, έως μη μετρήσιμο – που δεν ήξερες καν αν τελικά υπάρχει. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζες. Δεν ήξερες για την οργανωτική της διάρθρωση, δεν ήξερες το περιεχόμενο του «άκρου», δεν ήξερες τις σκληρές ρατσιστικές και φυλετικές του προεκτάσεις, δεν ήξερες τα αντισημιτικά προτάγματα, τη θεωρία της άριας φυλής, τη στρατιωτική οργάνωση, τη γνήσια έκφραση του νεοναζισμού στη χώρα μας. Δεν το ήξερες, αλλά δεν σε ένοιαζε, δεν με ένοιαζε, γιατί ήταν μη μετρήσιμο… Σχεδόν δεν υπήρχε.

Μέχρι που άρχισε να υπάρχει. Κάποια στιγμή το είδες δίπλα σου όταν «αγανακτήσατε» μαζί. Δεν του έδωσες σημασία, γιατί τότε προείχαν οι «προδότες». Ίσως και να μουντζώσατε μαζί τη Βουλή για να «καεί» μία ώρα αρχύτερα, αλλά δεν ανησύχησες για τη δημοκρατία, ίσως γιατί «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73». Είδες την «κρεμάλα» τους στην πάνω πλατεία στο Σύνταγμα, αλλά δεν άκουσες τον μισαλλόδοξο οχετό, ίσως δεν σε άφηνε ο θόρυβος από τα κατσαρολικά. Τον είδες να επιτίθεται σε πολιτικούς, αλλά δεν ένιωσες να απειλείσαι, εξάλλου αυτοί «κατέστρεψαν» τη χώρα. Ακούσατε τους ίδιους μύθους, τους πιστέψατε μαζί, μπορεί και όχι, άρχισες όμως σίγουρα να τον συνηθίζεις. Στην εικόνα σου, στην αισθητική σου, στο θυμό σου.

Και ήταν τόσος ο θυμός σου, που στο έλλειμμα του πολιτικού του προσανατολισμού, αποδέχτηκες σιωπηρά και τη ρατσιστική προέκταση του μίσους. Που στη δική σου ανασφάλεια βρήκε πρόσφορο έδαφος η ξενοφοβία, για να την ερμηνεύσει. Που στο «αυτά τα χέρια είναι τουλάχιστον καθαρά» του Μιχαλολιάκου, δεν συγκράτησες το ότι «μπορεί να χαιρετούν ναζιστικά». Που η εθνική σου αυτοπεποίθηση σκίρτησε από το στρατιωτικό πρόσταγμα «εγέρθητι» του Καιάδα. Που το ποτήρι νερό στην Κανέλη σου φάνηκε μάλλον αστείο, γιατί δεν ήσουν ΚΚΕ. Που ο αγκυλωτός σταυρός στο μπράτσο του Κασιδιάρη ήταν «in» και η στολή παραλλαγής της μόδας. Που ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν και ο Σαχζάτ Λουκμάν δεν σου φάνηκαν γνωστοί, γιατί δεν ήταν Έλληνες. Που οι τραμπουκισμοί στη Βουλή ήταν το «να τα πει κάποιος όπως πρέπει». Που στην ομπρέλα του «γιατί οι άλλοι καλύτεροι είναι», χώρεσες από κάτω οτιδήποτε διήγειρε το θυμικό σου. Όχι για τη χώρα, αλλά για την εκδίκηση. Που για να φύγουν «αυτοί», ας έρθει οποιοσδήποτε.

Εσύ φταις; Όχι μόνο. Φταίνε και όσοι σου άφησαν το περιθώριο να το κάνεις, δε σε έπεισαν για τη δύναμη της δημοκρατίας, δεν ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη σου, έκαναν λάθη, δεν απάντησαν στις αγωνίες σου, στην ελπίδα σου, στα καθημερινά σου προβλήματα. Αλλά φταις και εσύ, που αναζήτησες τη λύση σου, όχι μόνο εκτός των ορίων του πολιτικού ρεαλισμού, αλλά και εκτός των ορίων της δημοκρατίας.

Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου του 2013. Γιατί είθισται να λέμε ότι μέχρι πριν μπορούσες να μη γνωρίζεις – διαφωνώ – αλλά τουλάχιστον μετά όχι. Ο Παύλος Φύσσας πλήρωσε με τη ζωή του την παύση του δικαιώματος στην «άγνοια». Το ίδιο και η μητέρα του Μάγδα, σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα.

Από τότε πέρασαν 7 χρόνια. 7 χρόνια που μάλλον δεν επαρκούσαν για να καταδείξουν τις ευθύνες της νεοναζιστικής συμμορίας ως εγκληματικής οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή τέθηκε εκλογικά εκτός Βουλής, αλλά ο λεκές στη δημοκρατίας μας παρέμεινε.

Στις 7 Οκτωβρίου, δεν μπορούμε να τον ξεβγάλουμε, μπορούμε όμως να τον απαλύνουμε. Και σίγουρα όχι εμείς. Γιατί η δύναμη της δημοκρατίας, είναι η θεσμική της απάντηση ακόμα και στους χειρότερους εχθρούς της. Για εμάς, δεν υπάρχει χώρος κατάδειξης – έστω και της προφανούς – δικονομικής απόφασης. Δεν θα ερμηνεύσουμε τη διάκριση των πολιτειακών πυλώνων κατά το δοκούν. Αυτό που απομένει όμως σίγουρα για εμάς, είναι η συλλογική ευθύνη, ώστε αυτός ο λεκές, του φασισμού και του νεοναζισμού, να μην λερώσει ποτέ ξανά τις ψυχές μας, την κοινωνία μας, τις συλλογικές μας συνειδήσεις, τους θεσμούς και τη δημοκρατία μας. Και αυτό… είναι θέμα μόνιμου αγώνα.

Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά.

Πραγματικά, η αθλητική κοινότητα του Ηρακλείου δεν μπορεί να ξεχάσει την εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών από τη Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού και Βουλευτή Ν. Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης του Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνει:

«Είναι γνωστό, σε όλο τον λαό του Ηρακλείου και την αθλητική κοινότητα, ότι το σύνολο των μεγάλων αλλά και μικρότερων αθλητικών υποδομών του νομού μας (Δημοτικά Κλειστά Γυμναστήρια, γήπεδα ποδοσφαίρου, κολυμβητήρια, κ.α., Παγκρήτιο Στάδιο, Κλειστό γήπεδο στα «Δύο Αοράκια», κ.λπ.), σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επί ΠΑΣΟΚ, με σημαντικότερο ορόσημο την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004».

Πράγματι λοιπόν, την τελευταία δεκαπενταετία οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν δημιούργησαν νέες αθλητικές υποδομές στη Κρήτη, αλλά εγκατέλειψαν στην τύχη τους και δεν κατάφεραν καν να συντηρήσουν επαρκώς, όλες τις υπάρχουσες, που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Υποδομές που βελτίωσαν συνολικά την αθλητική δραστηριότητα στο νησί μας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα φιλοξενίας διεθνών διοργανώσεων για τις οποίες είμαστε όλοι περήφανοι.

Είναι επίσης προφανές, ότι οι δηλώσεις του κ. Αυγενάκη αποκαλύπτουν την ανυπαρξία «επιτελικού κράτους» και οποιουδήποτε στρατηγικού σχεδιασμού από τη Νέα Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Για τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει η αξιοποίηση των χρημάτων του ελληνικού λαού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του, να εξαρτάται από τον…«μπάρμπα στη Κορώνη», που αν μια περιοχή δεν έχει, δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα! Αυτό το αποδεικνύει και η διαχρονική εγκατάλειψη της Κρήτης από τις Κυβερνήσεις της ΝΔ, σε ότι αφορά γενικότερα τα νέα έργα υποδομών, που ακόμα συνεχίζεται.»

 

Ο Γραμματέας της ΠΝΕ

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Πολιτικού Προγραμματισμού

Μανόλης ΠΕΤΡΑΚΗΣ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.