ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ


0
(0)

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να αποτρέψει την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Αυτό είναι το εθνικό χρέος.

Επισημαίνουμε ότι το αρραγές εσωτερικό μέτωπο είναι απολύτως αναγκαίο, όμως εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την Τουρκία.

Η Κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να την αποτρέψει. Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας με την παραμονή του Oruc Reis στις Ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.

Όπως έχουμε τονίσει η ξεκάθαρη και σταθερή Ελληνική στάση μπορεί να εξασφαλίσει τον πιο ενεργό ρόλο της ΕΕ και να μην επιτρέψει τη συνέχιση της αδράνειας του ΝΑΤΟ. Οι κυρώσεις έπρεπε να έχουν ήδη αποφασιστεί. Το ΝΑΤΟ να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ένα κράτος μέλος υφίσταται προσβολή των κυριαρχικών του δικαιωμάτων από άλλο μέλος της συμμαχίας.

Όμως τούτη την ώρα που διακυβεύονται θεμελιώδη συμφέροντα και δικαιώματα της χώρας, η Κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Οι επιλογές της αναιρούν η μια την άλλη, η πολιτική της διακρίνεται από αστάθεια και αντιφάσεις.

Σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, όπως επίμονα έχουμε υποδείξει.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΤΑΚΛΑΚΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Χωρίς καμία πρόθεση λαϊκισμού και μηδενισμού και πάντα με πνεύμα συλλογικής ευθύνης, ζητάμε από την κυβέρνηση να επιχειρηματολογήσει για την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένα νησιά από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00.

1) Γιατί προέβει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου;

Ζητούμε να δοθεί στη δημοσιότητα η πραγματική εικόνα για κάθε προορισμό, προκειμένου να «πειστούμε» πως ορθώς έπραξε.

2) Σε τι εξυπηρετεί η συρρίκνωση του ωραρίου;

Η απόφαση της λειτουργίας όλων των χωρών υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 07.00 έως τις 12.00 σίγουρα δεν έχει λογική… Θυμίζει το γνωστό: «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»!

3) Μήπως θα ήταν προτιμότερο να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το μέτρο της λειτουργίας όλων των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους και αυστηρούς ελέγχους με επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους παραβιάζουν το μέτρο;

Σε δύσκολες καταστάσεις απαιτείται ψυχραιμία και βιώσιμες λύσεις που αφενός θα προστατεύουν από τη διάδοση του ιού και αφετέρου θα δίνουν ανάσες στην πληττόμενη τοπική οικονομία! Με μέτρο, λογική και στοχευμένα μέτρα.

Η πολιτική του «βλέπουμε και κάνουμε» στα δύσκολα, είναι τελικά το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ. Μιας κυβέρνησης που λειτουργεί με όρους απολυτότητας και αυταρχικότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ»

Ερώτηση Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής με θέμα: «Άμεσες ενέργειες και μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών στην Εύβοια»

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

-Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα

-Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη

-Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο

-Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη

-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη

-Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή

-Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη

-Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

Θέμα: «Άμεσες ενέργειες και μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών στην Εύβοια».

Όπως διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κατά την επίσκεψη του στην Εύβοια η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και εξοργιστική. Εκτός από τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμοδίων για την προστασία και ενώ είμαστε στο τρίτο εικοσιτετράωρο μετά την καταστροφή οι πολίτες ουσιαστικά παλεύουν μόνοι τους με τη λάσπη, χωρίς την αναμενόμενη στήριξη από την περιφέρεια και το κράτος. Με λιγοστά μέσα οι δήμοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των λειτουργιών. Ένα χρόνο από τις περσινές φωτιές που κατέκαψαν 25.000 στρέμματα δάσους το κράτος και η περιφέρεια δεν έκαναν το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο. Ούτε τις στοιχειώδεις δασικές κορμοδεσιές αλλά με τους κομμένους κορμούς διάσπαρτους να προκαλούν έμφραγμα στις γέφυρες και με αναπόφευκτο αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ο ποταμός, να γκρεμιστεί μία γέφυρα και τα Ψαχνά να βουλιάξουν κάτω από τόνους λάσπης.

Τούτη την ώρα δεν αρκεί ούτε η συμπόνια, ούτε η συμπαράσταση προς τα θύματα. Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να ενεργήσουν άμεσα για την αποκατάσταση των λειτουργιών και την ομαλοποίηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και να παρουσιάσουν το ακριβές αντιπλημμυρικό σχέδιο για την περιοχή και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του για να μη θρηνήσουμε εκ νέου θύματα από πλημμύρα.

Άμεσα η κυβέρνηση οφείλει:

  1. Να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες για ολιγωρίες, παραλείψεις και λάθος επιλογές των υπευθύνων της πολιτικής προστασίας
  2. Να διαθέσει όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και κυρίως έκτακτες χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους για την αποκατάσταση ύδρευσης, οδικής πρόσβασης και κάθε λειτουργίας που διακόπηκε ή διαταράχθηκε από τις καταστροφές.
  3. Να οριοθετήσει και να κηρύξει άμεσα τις πληττόμενες περιοχές ώστε να ανασταλούν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των πολιτών αλλά και να μεταφερθούν οι προθεσμίες για κάθε κρίσιμο θέμα όπως η προστασία της πρώτη κατοικίας και τα μέτρα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας
  4. Να καταγραφούν άμεσα οι πληγείσες κατοικίες και να καταβληθούν με το απλοποιημένο σύστημα τόσο η εφάπαξ άμεση βοήθεια των 2000 € και των 586€ αλλά και η αποζημίωση για την αποκατάσταση της οικοσκευής από το Υπουργείο Εργασίας.
  5. Να προωθηθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις επιχειρήσεις και να καταβληθεί η προβλεπόμενη αποζημίωση τους
  6. Να παραγγείλει στον ΕΛΓΑ την άμεση καταγραφή των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και την άμεση προώθηση της καταβολής αποζημιώσεων
  7. Να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο για την ανακούφιση των πληγέντων

Για όλα τα παραπάνω ερωτάστε κκ Υπουργοί

  1. Τι θα πράξετε για να υλοποιήσετε άμεσα την παραπάνω δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων, την αποκατάσταση ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων;
  2. Έχετε προχωρήσει στις διαδικασίες των απαιτούμενων ερευνών για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών και αν ναι σε ποιες διαδικασίες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιώργος Μουλκιώτης

Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρήστος Γκόκας

Γιώργος Καμίνης

Μιχάλης Κατρίνης

Ευαγγελία Λιακούλη

Απόστολος Πάνας

Κώστας Σκανδαλίδης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Ντίνου Χριστιανόπουλου

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Ένας ποιητής της ειλικρίνειας. Ένας ποιητής της απόλυτης έκθεσης. Ένας ποιητής που έβγαζε μέσα από τον σκληρό κυνισμό του, μια χωρίς προηγούμενο ευαισθησία, φέρνοντας την ποίηση μέσα στα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης που σπάνια φωτίζεται με τόση τόλμη.

Αποχαιρετούμε τον Ντίνο Χριστιανόπουλο με συγκίνηση.

Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που έκανε ποίηση τη δύσκολη ζωή του, έναν άνθρωπο που έκανε ποίηση τον δύσκολο εαυτό του.

Ντίνε Χριστιανόπουλε σε ευχαριστούμε.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.