ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ


0
(0)

Η 21η Απριλίου είναι μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να ξεχνά.

Η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε γύψο, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.

Καθώς τα χρόνια περνούν, η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή στα σχολεία, στις οικογένειες, στη Βουλή, στο δημόσιο διάλογο.

Ο φασισμός, οι φυλακίσεις , οι βασανισμοί, η στέρηση της ελευθερίας του ελληνικού λαού δεν μπορεί να αποτελούν μόνο μνήμες του χθες. Όπως και η αντίσταση των αγωνιστών κατά της δικτατορίας που δείχνει και σήμερα το δρόμο.

Η καλύτερη αντίσταση απέναντι στον φασισμό είναι η καθημερινή μας πρακτική.

Αντίσταση στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Αντίσταση, με περισσότερη δημοκρατία.

Αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, στον φτωχό, στον άρρωστο.

Ιδίως στις μέρες που ζούμε ,με την κρίση του κορωνοϊού, Μένουμε σπίτι συνειδητά για να προστατεύσουμε την κοινωνία, τις ζωές μας. Μένουμε σπίτι συνειδητά και λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν ακόμη και σε αυτή την κρίση την ευκαιρία να πλήξουν την δημοκρατία.

Όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Η ιστορία έδειξε ότι οι εσωτερικοί διχασμοί, τελειώνουν με εθνικές καταστροφές.

Η κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών, η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί, δημιουργούν τερατογεννέσεις.

Σήμερα θυμόμαστε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε:

Οι Αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες ζουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με την «τηλεκατάρτιση», κάτι που έχουμε επισημάνει έγκαιρα, από τις 27 Μαρτίου.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν σε μεσάζοντες για προγράμματα αμφίβολης ή υποβαθμισμένης ποιότητας.

Ποσά που όμως δεν «βρέθηκαν» για το ανθυγιεινό επίδομα των υγειονομικών, για τους ‪300.000 άνεργους και τους ‪110.000 συνταξιούχους που μένουν παντελώς ακάλυπτοι.

Καλωσορίζουμε, τέλος, μετά από αρκετές ημέρες τον κ. Τσίπρα, που ανακάλυψε έστω και με καθυστέρηση την σκανδαλώδη αυτή ενέργεια της Κυβέρνησης.

ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ

Τα μέτρα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις δομές αρμοδιότητας του, είναι ανεπαρκή και ως εκ τούτου επικίνδυνα.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε προειδοποιήσει. Δεν εισακούστηκε.

Είναι προφανές ότι υπάρχει κενό στην εφαρμογή των μέτρων για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από την Κυβέρνηση.

Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες για όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα, χωρίς εξαιρέσεις. Πρωτοβουλίες που να διασφαλίζουν την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, την διενέργεια τεστ, την παροχή υγειονομικού υλικού και την αυξημένη υγειονομική επιτήρηση. Με άμεση και οργανωμένη αποσυμφόρηση όπου είναι αναγκαίο.

Πριν να είναι αργά.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, βουλευτή Αργολίδας και υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, έπειτα από την επιβεβαίωση 150 κρουσμάτων Covid-19 στη δομή φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι

«Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στον Νομό Αργολίδας. Το Κίνημα Αλλαγής ήδη από τις αρχές Μαρτίου είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού στις δομές μεταναστών, στις οποίες, όπως είναι γνωστό, επικρατούν πολύ δύσκολες συνθήκες υγιεινής. Από τη Μ. Πέμπτη που παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα σε καθαρίστρια στη δομή μεταναστών που βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι είχαμε ήδη επισημάνει την ανάγκη άμεσης παρουσίας του ΕΟΔΥ, την ίδια στιγμή, για τον έλεγχο της κατάστασης. Παρόλα αυτά το κυβερνητικό κλιμάκιο ήρθε στην περιοχή με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία κρίσιμη κατάσταση στο Νομό Αργολίδας η οποία δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει άμεσα:

Να γίνει έλεγχος από τον ΕΟΔΥ σε κατοίκους της περιοχής προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπάρχουν κρούσματα και εκτός της δομής φιλοξενίας μεταναστών.
Να ελεγχθεί άμεσα το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή (αστυνομικοί, πυροσβέστες), καθώς και το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου Κρανιδίου και να εφοδιαστούν με υγειονομικό υλικό για την προστασία τους.
Να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της περιοχής
Να στελεχωθούν άμεσα με προσωπικό τόσο το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου όσο και τα δύο Νοσοκομεία που βρίσκονται σε Ναύπλιο και Άργος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο των κρουσμάτων που πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Με την υπάρχουσα έλλειψη προσωπικού είναι σίγουρο ότι οι δομές υγείας της περιοχής μας θα δυσκολευτούν να ανταπεξέλθουν.
Να υπάρξει μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην περιοχή»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *