ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης, με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κουματζίδου και Αντώνη Τελόπουλο

Η κυβέρνηση καθυστέρησε να εφαρμόσει ειδικά μέτρα στις δομές φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων

Στο μέτωπο του ελέγχου της διασποράς και του περιορισμού της πανδημίας φαίνεται ότι τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι αλλά πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στο σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Όμως υπάρχει ένα κενό που είχαμε έγκαιρα εδώ και ένα μήνα επισημάνει με σειρά παρεμβάσεών μας. Η έλλειψη ειδικού σχεδίου σε δομές που φιλοξενούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για αυτό είχαμε προτείνει έγκαιρα να υπάρξει ειδική μέριμνα με ελέγχους και συνεχή τεστ και επί τόπου παρουσία ιατρικών μονάδων. Επιβεβαιώνεται δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ότι υπήρξε ολιγωρία στο θέμα αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τόσα πολλά κρούσματα σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι, προ ημερών κρούσματα σε καταυλισμούς των Ρομά και στα γηροκομεία. Και τώρα εκ των υστέρων τρέχουμε να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι μένουν εντελώς ακάλυπτοι

Περίπου 300.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν λαμβάνουν επίδομα. Περίπου 100.000 άνθρωποι που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Υπάρχει σοβαρό θέμα με τους πλειστηριασμούς. Οι αδύναμοι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν είναι αδιανόητο να χάνουν τα σπίτια τους από την 1η Μάιου. Εξακολουθούν να είναι ακάλυπτοι. Αν μετά το Μάιο δεν ανοίξουν επιχειρήσεις, πρέπει να δοθεί νέο επίδομα σε αυτούς τους εργαζομένους. Η Κυβέρνηση βρήκε να δώσει 88 εκατ. σε «ενδιάμεσους» για προγράμματα κατάρτισης που ουσιαστικά δεν θα γίνουν. Δεν βρήκε, όμως, τα χρήματα που απαιτούνται για να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος. Δεν αρκεί να λέμε ότι είναι οι ήρωες και να τους χειροκροτούμε. Το χειροκρότημα δεν πρέπει να μένει στο μπαλκόνι για το μπαλκόνι. Η αναγνώριση πρέπει να γίνεται έμπρακτα. Η Κυβέρνηση έχει δυνατότητες γιατί δεν υπάρχουν περιορισμοί για το 2002 και λόγω της πανδημίας συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να στηριχθεί με άμεσα μέτρα πριν καταρρεύσει η παραγωγική διαδικασία.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την επόμενη ημέρα. Πρέπει όμως τώρα να στηριχθεί με άμεσα μέτρα πριν καταρρεύσει η παραγωγική διαδικασία. Όμως, στα κυβερνητικά μέτρα οι αγρότες παραμένουν οι φτωχοί συγγενείς. Έχει γίνει ένα αλαλούμ με τους κωδικούς. Επείγει να δοθεί άμεσα ρευστότητα με εγγύηση από την πολιτεία και προκαταβληθεί άμεσα το 50% των ενισχύσεων. Μπορούν επίσης να ανακουφιστούν και οι αγρότες και οι ευάλωτες ομάδες με την πρόταση μας να αγοραστούν με κοινοτικούς πόρους προϊόντα που δεν πωλούνται και να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπισθεί η έλλειψη εργατών γης αλλά και να δοθούν κίνητρα σε ντόπιους ανθρώπους να βρουν δουλειά.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΜΕΛΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ

Μήνυμα Συνηγόρου Μελών & Φίλων του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Κουρουπάκη

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Κάθε χρόνο το Πάσχα μιλάμε για Αγάπη, Αλληλεγγύη, Ελπίδα.

Έννοιες που οι πρωτόγνωρα παράξενες συνθήκες που το γιορτάσαμε φέτος, τους προσέδωσαν άλλη αξία, τις ανύψωσαν στην πραγματική τους διάσταση.

Φέτος αντιληφθήκαμε πόσο τις χρειαζόμαστε και τις αναζητήσαμε, βαθιά μέσα, στον ίδιο μας τον εαυτό.

Στην ψυχή αλλά και στον μικρόκοσμό του, ο καθένας από μας  αναμετρήθηκε με το μέτρο της ατομικής του ευθύνης διεκδικώντας συμμετοχή στην συλλογική ελπίδα.

Η ίδια η ζωή πρόβαλε λαμπερή, αυτήν την Λαμπρή.

Μας πλημμύρισε ανέσπερο φως.

Μοιραστήκαμε την λάμψη της αναγνωρίζοντας την αξία της συνύπαρξης, της συμπόρευσης, της συντροφικότητας.

Αυτό το Πάσχα ενώ μείναμε  όλοι μακριά και απομονωμένοι, νοιώσαμε τόσο κοντά και αλληλέγγυοι.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής το βιώνουμε αυτό μέσα από την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μας, που δημιουργήσαμε από την πρώτη στιγμή της πρωτόγνωρης κρίσης.

Για περισσότερο από ένα μήνα μοιραζόμαστε εμπειρίες και προβλήματα, ανταλλάσσουμε συναισθήματα, στηρίζουμε και βοηθάμε ο ένας τον άλλον όπου χρειάζεται.

Φίλες και Φίλοι,

Μείναμε όρθιοι, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με αισιοδοξία για όσα ακόμα  θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε.

Θα το κάνουμε μένοντας όλοι ΜΑΖI.

Προσηλωμένοι στις διαχρονικές αξίες της παράταξης μας.

Παραμένουμε σε ανοιχτή γραμμή  στα τηλέφωνα 6932458869– 6970136364 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  synigoroska@gmail.com

Είμαι πεπεισμένη  ότι οι δεσμοί που δημιουργούμε στις δύσκολες αυτές ώρες, θα διατηρηθούν άρρηκτοι και ισχυροί.

Για να θυμόμαστε, στους καλύτερους καιρούς που έρχονται, ότι οι μαχητές και οι νικητές αυτής της μεγάλης μάχης είμαστε ΕΜΕΙΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.