ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ


0
(0)

Δυο χρόνια τώρα, ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους, αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους, για τους μη προνομιούχους που αυξάνονται, για τους νέους ανθρώπους.

Οι ανισότητες διευρύνονται και οι αδικίες παγιώνονται.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, έτοιμο για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε. συναντήθηκε με την Διοίκηση, συνομίλησε με τους εργαζόμενους, στους οποίους τόνισε:

1] Την περίοδο 2013-2014 συγκροτήσαμε σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για την εξυγίανση και την ανάπτυξη των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Ξεπεράσαμε με επιχειρήματα και σαφήνεια στους στόχους μας τις αντιδράσεις της τρόικας, που ουσιαστικά ήθελε το κλείσιμο τους.

Αν αυτό το σχέδιο είχε υλοποιηθεί από τις μετέπειτα Κυβερνήσεις, σήμερα θα μιλούσαμε για ΕΑΣ χωρίς ελλείμματα, σταθερά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Δυστυχώς το σχέδιο στην πράξη ακυρώθηκε και η εταιρεία οδηγήθηκε σε ένα φαύλο κύκλο. Η ίδια τακτική ακολουθείται από την ΝΔ για όλες τις αμυντικές μας βιομηχανίες.

Η υλοποίηση παλαιών συμβάσεων και οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, οδηγούν σε αύξηση των ελλειμμάτων-ζημιών.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, την πολιτική της εγκατάλειψης των ΕΑΣ, το Κίνημα Αλλαγής έχει παρέμβει πολλές φορές τα 2 τελευταία χρόνια. Με ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή.

Αλλά η Κυβέρνηση αδιαφορεί, κωλυσιεργεί, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

………………………. . ………………………. . ……………………….

2] Μέσα σε αυτό το κλίμα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε αιφνιδιαστικά στις 3 Απριλίου, την δημιουργία «πάρκου» Υπουργείων, στη θέση των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού (ΣΕΥ).

Και την μετεγκατάσταση του ΣΕΥ στο Συγκρότημα Εγκαταστάσεων Λαυρίου.

Παραμένει ακόμη το ερώτημα αν η απόφαση αυτή (για την οποία δεν προηγήθηκε διάλογος ή διαβούλευση ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τις τοπικές κοινωνίες), υποκρύπτει και την συρρίκνωση της «εταιρείας» εις βάρος της παραγωγής πυρομαχικών.

Γιατί:

Ø Δεν υπάρχει καμία μελέτη ή προετοιμασία για την μετεγκατάσταση στο Λαύριο.

Ø Οι ανεκτέλεστες παραγγελίες του ΣΕΥ, καθιστούν ούτως ή άλλως αδύνατη την μετεγκατάσταση ως τον Δεκέμβριο του 2022.

Αυτά τα ζητήματα τα έθεσε σύσσωμη η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά απάντηση δεν δόθηκε.

………………………. . ………………………. . ……………………….

3] Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι αντίθετο με την μετεγκατάσταση και τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου στον Υμηττό.

Όμως αυτή πρέπει:

Ø Να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ΕΑΣ

Ø Να γίνει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας και τα δικαιώματά τους.

Το θέμα των ΕΑΣ είναι για εμάς πολύ σημαντικό

· Όχι μόνο γιατί είχαμε προχωρήσει με τολμηρά και αποφασιστικά βήματα στο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της επιχείρησης.

· Αλλά γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και στην στήριξη της.

Ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας.

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ;

Δελτίο τύπου Μιχάλη Κατρίνη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής

Στις σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και στην υπονόμευση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης στην ομιλία του στη Βουλή.

Σημείωσε ότι η εμβολιαστική προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ζητούν αξιοπιστία και πειθώ από την κυβέρνηση.

Και η κυβέρνηση δε διαθέτει τίποτα από τα δύο, αφού υπονόμευσε και υπονομεύει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα εμβόλια και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας.

Αναφέρθηκε στη σύγχυση που προκαλούν υπουργοί με τις βιαστικές και αντιφατικές δηλώσεις τους, πολλές φορές προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τους λοιμωξιολόγους. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης, η αποκάλυψη του κ.Σύψα ο οποίος είπε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν συναινέσει στην κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

‘’Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση απαίτησε την κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας ,χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία της νέας μετάλλαξης’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος επισήμανε:

‘’Η κυβέρνηση είχε το χρόνο για να βάλει κανόνες για τους εμβολιασμούς σε κρίσιμους και καθοριστικούς τομείς και χώρους δουλειάς, όπως για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, στην εστίαση, στα μέσα μεταφοράς, στους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία.

Δεν το έκανε και τώρα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα αυτονόητα.

Είχε το χρόνο για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους τουριστικούς προορισμούς.

Δεν το έκανε και τώρα τρέχει υπό το κράτος του πανικού, διαπιστώνοντας τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε αυτές τις περιοχές.

Φταίνε οι πολίτες για αυτό ή η κυβέρνηση;

Ακόμα και τώρα δεν υπάρχουν η προετοιμασία και οι υποδομές στα νησιά να διενεργούνται rapid test και μοριακά τεστ που είναι απαραίτητα για την αναχώρηση των τουριστών.’’

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι καθημερινά, πλέον, θα αποκαλύπτεται η αλήθεια και η πραγματικότητα και όλοι θα αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδίαζε και συνεχίσει να αυτοσχεδιάζει, ενώ επιρρίπτει στους πολίτες τις ευθύνες για τα λάθη της.

Μια κυβέρνηση που αντί να επιδιώξει να έχει σύμμαχο τον πολίτη σε αυτή την προσπάθεια, με συνεχείς παλινωδίες και παραλείψεις κατάφερε να τον γεμίσει με αμφιβολίες και να τροφοδοτήσει όλα τα επιχειρήματα των αρνητών και των συνωμοσιολόγων.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 6.7.2021

Φ. Γεννηματά: Δύο χρόνια ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για τους πολλούς

«Οι ανισότητες διευρύνονται και οι αδικίες παγιώνονται» σημειώνει για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της δήλωση: «Δύο χρόνια τώρα, ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους, αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους, για τους μη προνομιούχους που αυξάνονται, για τους νέους ανθρώπους. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, έτοιμο για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Βίντεο ΕΔΩ.

Φ. Γεννηματά: Πιστεύω στις μεγάλες δυνατότητες της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας

«Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και στην στήριξη της, ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας» δήλωσε σήμερα κατά την επίσκεψή της στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε., η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία συνομίλησε με τους εργαζόμενους και συναντήθηκε με την Διοίκηση. Όπως σημείωσε: «Την περίοδο 2013-2014 συγκροτήσαμε σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για την εξυγίανση και την ανάπτυξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Ξεπεράσαμε με επιχειρήματα και σαφήνεια στους στόχους μας τις αντιδράσεις της Τρόικας, που ουσιαστικά ήθελε το κλείσιμο τους. Αν αυτό το σχέδιο είχε υλοποιηθεί από τις μετέπειτα Κυβερνήσεις, σήμερα θα μιλούσαμε για ΕΑΣ χωρίς ελλείμματα, σταθερά στον δρόμο της ανάπτυξης. Δυστυχώς το σχέδιο στην πράξη ακυρώθηκε και η εταιρεία οδηγήθηκε σε ένα φαύλο κύκλο. Η ίδια τακτική ακολουθείται από την ΝΔ για όλες τις αμυντικές μας βιομηχανίες. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, την πολιτική της εγκατάλειψης των ΕΑΣ, το Κίνημα Αλλαγής έχει παρέμβει πολλές φορές τα 2 τελευταία χρόνια. Με ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή. Αλλά η Κυβέρνηση αδιαφορεί, κωλυσιεργεί, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Περισσότερα ΕΔΩ.

Βίντεο ΕΔΩ.

Πανδημία: Μετ’ εμποδίων η έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού

Σε ταλαιπωρία έχει μετατραπεί για ορισμένους πολίτες η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού, καθώς είτε δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, είτε πως έχουν αναρρώσει από τη νόσο covid-19. Συγκεκριμένα, πολίτες που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 δεν βρίσκουν το όνομα τους στη σχετική ιστοσελίδα του gov.gr παρότι είχαν επικοινωνήσει και ενημερώσει τον ΕΟΔΥ, ενώ άλλοι αν και ολοκλήρωσαν κανονικά τον εμβολιασμό τους, δεν μπορούν επίσης να εκδώσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη σχετική πλατφόρμα. Επιπλέον, αρκετοί στρατιώτες που νόσησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης γιατί δεν είχαν δηλωθεί τα κρούσματα στον ΕΟΔΥ. Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν από τους συναρμόδιους Υπουργούς να βρουν άμεσα λύση ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες να επιβαρύνονται οικονομικά περιττά διαγνωστικά τεστ, προκειμένου να μπορούν να ταξιδέψουν. Περισσότερα ΕΔΩ.

Η μιντιακή υπεροπλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλύψει τις αστοχίες της

Η κυβέρνηση πλανάται αν νομίζει ότι οι σοβαρές της αστοχίες στην διαχείριση της πανδημίας μπορούν να καλυφθούν ξανά από την μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει. Οι υπουργοί επιμένουν να προκαλούν σύγχυση με τις βιαστικές και αντιφατικές δηλώσεις τους, πολλές φορές προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τους λοιμωξιολόγους, όπως μαρτυρά η αποκάλυψη του κ. Σύψα ο οποίος είπε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν συναινέσει στην κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ενώ οι πολίτες ζητούν αξιοπιστία και πειθώ ώστε να συμμετάσχουν στην εμβολιαστική προσπάθεια, η κυβέρνηση υπονομεύει καθημερινά την εμπιστοσύνη τους τόσο απέναντι στα εμβόλια όσο και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας. Χωρίς να προετοιμαστει επαρκώς, η κυβέρνηση αντί να επιδιώξει να έχει σύμμαχό της τον πολίτη, με συνεχείς παλινωδίες και παραλείψεις κατάφερε να τον γεμίσει με αμφιβολίες και να τροφοδοτήσει όλα τα επιχειρήματα των αρνητών και των συνωμοσιολόγων. Περισσότερα ΕΔΩ.

H Κυβέρνηση δεν έχει διαπραγματευτεί την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει διαπραγματευτεί ούτε το παράλογο πρωτογενές πλεόνασμα ούτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά την κατάργηση του νόμου ΠΑΣΟΚ! Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, όπως επίσης και το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης αποτελούν μια σπουδαία παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να περιμένει παρεμβάσεις από τους ευρωπαίους εταίρους και να μην προστατεύει τον λαό της. Οι Έλληνες έχουν πληρώσει επανειλημμένως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τελευταίο παράδειγμα τις απώλειες από την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς και να μην «ανοίγει μύτη». Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη νέα γενιά κόκκινων δανείων που τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν προβλέψει ότι θα υπάρξει λόγω της πανδημίας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πράσινο Ταμείο: Με παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής και οι μικροί Δήμοι

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *