ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στο δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

Θα εμβολιαστώ στις 4 Ιανουαρίου

Έχω συνεννοηθεί με τον Υπουργό Υγείας και θα εμβολιαστώ στις 4 Ιανουαρίου. Ήμουν από τους πρώτους που με παρέμβασή μου ζήτησα να βάλουμε πλάτη οι πολιτικοί αρχηγοί και να δώσουμε το παράδειγμα, να δείξουμε έμπρακτα στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να εμπιστευτεί το εμβόλιο.

Δεν χρειάζεται εφησυχασμός επειδή βρήκαμε το εμβόλιο

Το εμβόλιο είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας. Όμως, δεν σημαίνει ότι τελειώνει ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία με τον εμβολιασμό. Έχουμε δρόμο ακόμα. Χρειαζόμαστε μία οργανωμένη στρατηγική, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να φτάσουμε επιτέλους στο τέλος του προβλήματος. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός επειδή βρήκαμε το εμβόλιο. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο πιο οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά. Γιατί βλέπουμε τα προβλήματα και στη Βόρειο Ελλάδα και στη Δυτική Αττική όπου ήταν ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε και τα λάθη και οι παραλήψεις της, είχαν πολύ μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στην υγεία των πολιτών και προφανώς στην οικονομία. Αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν γιατί, επαναλαμβάνω, δεν τελειώσαμε ακόμα, ο πόλεμος συνεχίζεται. Και βέβαια χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για τους εμβολιασμούς όχι σαν αυτό για την ενίσχυση του ΕΣΥ που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. Θα πρέπει να είναι γνωστά και να οργανωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα αλλά και η στελέχωση τους για να εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό που θα εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους. Μέχρι αυτή την ώρα η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχουμε ζητήσει. Κυρίως όμως, η κυβέρνηση πρέπει να μας πει με ποια σειρά θα εμβολιαστούν οι πολίτες. Χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια να μην υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών, να είναι όλα καλά οργανωμένα.

Η πρότασή μας είναι μαζικά τεστ για να σχεδιάζουμε με συγκεκριμένα, αξιόπιστα στοιχεία για κάθε περιοχή

Να ξεφύγουμε από τα οριζόντια μέτρα γιατί δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Η δική μας πρόταση μιλά για σταδιακό άνοιγμα, όμως, βασίζεται στα μαζικά τεστ, που δείχνουν ποια είναι τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κάθε περιοχής και να μην τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα όπως κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Η χώρα μας έχει πλεονέκτημα με το γεωγραφικό της ανάγλυφο και τη νησιωτικότητα, που μας βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή. Δεν είναι όλες οι περιοχές στο κόκκινο. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση αρνείται την πρότασή μας για μαζικά τεστ για να σχεδιάζουμε με συγκεκριμένα, δημόσια, αξιόπιστα στοιχεία, που να είναι γνωστά σε όλους τους επιστήμονες και να μπορούμε να τα εμπιστευτούμε. Είναι απλό και ρεαλιστικό σχέδιο, είναι εφικτό μπορεί να υλοποιηθεί αύριο το πρωί. Χρειάζεται βούληση. Δεν γίνεται, όμως, να ανοίγουμε περιοχές που έχουν πρόβλημα και μετά από μία εβδομάδα να λέμε κάναμε λάθος και πάμε σε πολύ πιο σκληρά μέτρα. Το άνοιγμα άνευ όρων ιδιαίτερα των χερσαίων συνόρων έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό που ζούμε σήμερα. Εμείς δεν θέλουμε να χαιρόμαστε πίσω από μία καταστροφή γιατί θα το πληρώσει η χώρα μας και οι πολίτες. Γι’ αυτό συμβάλλουμε με τις απόψεις και τις προτάσεις μας για να προλάβουμε τα χειρότερα, να είναι όσο το δυνατό πιο οργανωμένη αυτή η προσπάθεια.

Έρχονται Χριστούγεννα και πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν σε άδειο τραπέζι.

Από το Μάρτιο μιλάμε για μέτρα που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία. Η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και δεν στηρίζουν τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που είναι αντιμέτωποι με αδιέξοδα και λουκέτα και τους εργαζόμενους που είναι αντιμέτωποι με την ανεργία. Στηρίζουν μόνο τους πολύ ισχυρούς. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για το 2021, τουλάχιστον αντίστοιχο με το 2020. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές για να αντέξουν οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά όταν ανοίξουν, χρειάζεται κούρεμα υποχρεώσεων και σταθερά 120 δόσεις, ενώ εμείς προτείνουμε και 30% έκπτωση στους συνεπείς και απάλειψη προστίμων και προσαυξήσεων. Διαφορετικά θα δούμε χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Χρειάζεται 100% κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών, με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας. Όμως υπάρχουν και ειδικότερα θέματα που είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις μας να δώσει λύσεις. Συνολικά 345.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν καμία απολύτως στήριξη από την πολιτεία. Καταθέσαμε τροπολογία να πάρουν για τρεις μήνες το επίδομα ανεργίας. Πάνω από 85.000 ξενοδοχειακοί υπάλληλοι βρίσκονται τα Χριστούγεννα, χωρίς κανένα εισόδημα, γιατί βρίσκονται στη μετάβαση από την αναστολή εργασίας στο ταμείο ανεργίας και δεν προλαβαίνει ο ΟΑΕΔ να πληρώσει. 350.000 συνταξιούχοι είναι ουσιαστικά χωρίς συντάξεις. Αυξήθηκε ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Μόνο 38.000 παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι έχει να διαθέσει 37 δις και δεν μιλάμε για τους πόρους από το ταμείο ανάκαμψης. Μιλάμε για πόρους από την υπερφορολόγηση που είχε επιβάλλει η προηγούμενη Κυβέρνηση στους πολίτες και από το δανεισμό της τωρινής κυβέρνησης. Αν δεν είναι ώρα να δοθούν τώρα αυτά τα χρήματα, δεν ξέρω ποια θα είναι.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «Ο κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΦΑΝΤΑΣΜΑ’’ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

Δήλωση για την αποκάλυψη ότι η ενίσχυση των δήμων που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών , ήταν με χρήματα των ίδιων των Δήμων, πραγματοποίησε η Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής :

«Λίγες ημέρες πριν, ο κ. Θεοδωρικάκος υποσχέθηκε με βαρυσήμαντο δελτίο τύπου του, «επιπλέον» ενίσχυση 85 εκατομμυρίων ευρώ στους Δήμους!

Όλοι, δικαίως, πιστέψαμε πως θα «βρέξει λεφτά» από αυτόν τον απρόσμενο χριστουγεννιάτικο μποναμά του κ.Υπουργού…

Τρεις μέρες αργότερα, όταν και εκδόθηκε η σχετική Απόφαση, τελικά αποδείχθηκε ότι τα λεφτά αυτά ανήκαν …ήδη στους Δήμους και προήλθαν από τους «Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων», που τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δηλαδή, διαφήμισαν σαν επιχορήγηση τα λεφτά που ήδη έχουν οι Δήμοι , από τις τακτικές κατανομές και τις οριζόντιες δράσεις !

Είναι σαν να έταξε δώρα ο Άγιος Βασίλης, αλλά στο τέλος να τα αγόρασε με… τα λεφτά από τον κουμπαρά των παιδιών.

Αυτά ζούμε…

Ούτε στο «πνεύμα των Χριστουγέννων» δεν μπορεί κανείς να πιστέψει, με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου για τους ΟΤΑ, που δεν λένε να σταματήσουν ..» .

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γραμματέα Μανόλη Χριστοδουλάκη και τους Παύλο Χρηστίδη Εκπρόσωπο Τύπου και Γιάννη Κουτσούκο Γραμματέα του Τομέα Οικονομικών, με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται γύρω από την διαδικασία πώλησης της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.

Διαπιστώθηκε ότι ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος και με δεδομένα ότι:

  • Υπήρξε με πρωτοβουλία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αλλαγή των δεδομένων του διαγωνισμού πώλησης (μείωση αξίας εταιρείας) εν μέσω της διεξαγωγής του.
  • Στις σχετικές διαπραγματεύσεις τίθενται όροι που οδηγούν σε πιθανή μελλοντική μείωση του τιμήματος.
  • Ο μοναδικός υποψήφιος (εάν αποκτήσει τελικά την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ) θα ελέγχει πέραν του 24% της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και το 40% του Ιδιωτικού Νοσοκομειακού τομέα μια και ήδη έχει στην κατοχή του μεγάλες μονάδες.
  • Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Για τους λόγους αυτούς το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ενώ θα αναλάβει και πρωτοβουλίες προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE

Υπενθυμίζουμε σε όσους συστηματικά το παραβλέπουν, πως μόνο η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα έφερε στη Βουλή το σκάνδαλο folli follie.

Σκιαμαχούν, δυστυχώς, αυτοί που κυβερνούσαν και είτε ολιγώρησαν είτε συγκάλυψαν το σκάνδαλο, καθώς και αυτοί, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης που δοξάστηκαν κρυπτώμενοι.

Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ «ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ

Άρθρο Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Η υπόθεση της Folli Follie είναι χαρακτηριστική περίπτωση σκανδάλου που αποκαλύπτει τις συνευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και την διαφορετικότητα του Κινήματος Αλλαγής όπως αυτή εκδηλώνεται στην ζώσα πολιτική πραγματικότητα και γενικότερα με την προώθηση του διαφορετικού μας οράματος για μια σύγχρονη Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι κυβερνητικές αποτυχίες και σκοπιμότητες, η αναξιοπιστία και ο καιροσκοπισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνθέτουν ένα σκηνικό με χαρακτηριστικά που παραμένουν εν πολλοίς τα ίδια στις δύο τελευταίες κοινοβουλευτικές περιόδους κατά τις οποίες Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάχθηκαν στους ρόλους. Στο διάστημα αυτό, το Κίνημα Αλλαγής εκτός από τις προτάσεις του, ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση και ουσιαστικό έλεγχο στην κυβέρνηση. Ανέδειξε και αποκάλυψε πολλά φαινόμενα αδιαφάνειας, διευθετήσεων συμφερόντων, δώρων στους ισχυρούς, είτε αυτά πραγματοποιούνται «κρυφά» είτε φανερά με «ντροπολογίες» ενώ απέτρεψε άλλα που θα επιβάρυναν τον ελληνικό λαό με πολλά εκατομμύρια.

Για το σκάνδαλο Folli Follie «ενέχεται» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γιατί αυτό εξελίχθηκε κατά την θητεία της αλλά γιατί είναι παραπάνω από εμφανείς οι ενδείξεις για την εμπλοκή βουλευτών, υψηλόβαθμων κυβερνητικών και άλλων στελεχών του που προέβαιναν και σε αντιθεσμικές παρεμβάσεις, όπως αποκαλύπτεται και από τους διαλόγους που δημοσιοποιούνται.

Είμαστε οι μόνοι που θέσαμε πολιτικά το θέμα, αναδείξαμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των αρμόδιων αρχών (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ.) για το σκάνδαλο της Folli Follie και ζητήσαμε ενέργειες.

Τον Ιούνιο του 2018 με Ερώτηση που καταθέσαμε με τον Γιάννη Κουτσούκο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αναδείξαμε τη μεθόδευση της κατάρρευσης των μετοχών κατά 70% εντός 24 ημερών και τη ζημιά που υπέστη η εταιρεία και οι μικρομέτοχοι επενδυτές με απώλεια 705 εκατομμυρίων. Ρωτήσαμε τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ευθύνες όλων των αρμοδίων ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, κυρίως γιατί δεν παρενέβη έγκαιρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις ευθύνες του Υπουργού Οικονομικών, των συστημικών Τραπεζών και του ΤΧΣ και ζητήσαμε τις ενέργειες της Κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πλήγμα που δέχθηκε η Κεφαλαιαγορά.

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας ήταν χαρακτηριστική: «σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Αγοράς δεν έχει αρμοδιότητα στα θέματα που θίγονται σ’ αυτήν καθότι από την έκθεση ελέγχου επί των Εταιρικών και Ενοποιημένων Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων για τη χρήση 2016 του αρμόδιου ορκωτού ελεγκτή λογιστή δεν προκύπτουν παρατηρήσεις»

Η απαντήσεις που λάβαμε αποτελούσαν ομολογία είτε της πολιτικής ολιγωρίας είτε της συγκάλυψης, καθώς τα Υπουργεία ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν αρμοδιότητα να παρέμβουν. Η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση της ΝΔ, ήταν ωσεί παρούσα με την εκκωφαντική σιωπή της, γύρω από το μεγάλο αυτό σκάνδαλο περισσότερο από επιλογή και λιγότερο από αδράνεια.

Τέλος Σεπτεμβρίου του 2018 και αφού είχαν δημοσιοποιηθεί τα πορίσματα ελεγκτικών εταιρειών και είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, αναφερθήκαμε στις κυβερνητικές ευθύνες και τις ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διόρισε τον οικονομικό Διευθυντή της Folli Follie στο Δ.Σ. του Υπερταμείου της υποτέλειας που έδωσε δώρο ο ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές.

Η δικαστική εξέλιξη μας δικαιώνει και οι ευθύνες των εμπλεκομένων προσώπων πρέπει να αναζητηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Κυβέρνηση της ΝΔ και ΣΎΡΙΖΑ αντί να ερίζουν για την τροπολογία που δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο και αφορά την παράταση της αναστολής καταβολής του ΕΦΚ από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών που είχε θεσπιστεί με το Ν. 3842/10 και παρατάθηκε με διαδοχικές ρυθμίσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μέχρι 31-12-2022 ας αναλάβουν τις ευθύνες τους μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.

Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης που είναι αίτημα των πολιτών στο πλαίσιο της διαφανούς και χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αύριο Πέμπτη, 24.12.2020, παραμονή Χριστουγέννων στις 12.00, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της θα ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέσω διαδικτύου και θα ανταλλάξουν ευχές με τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά του εθελοντικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου”.

Η σύντομη εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου στο Facebook.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 23.12.2020

Φ. Γεννηματά: σχέδιο και διαφάνεια για τα εμβόλια

Έχουμε πει κι επαναλαμβάνουμε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός επειδή βρήκαμε το εμβόλιο. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας, αλλά δεν τελειώνει με αυτό ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία. Όπως τόνισε στη συνέντευξή της στον Alpha η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά – ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου – χρειαζόμαστε μια οργανωμένη στρατηγική κι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να φτάσουμε επιτέλους στο τέλος που προβλήματος. Δεν πρέπει να επαναληφθούν με το εμβόλιο λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στις καταστάσεις που βιώνει η Δυτική Αττική και η Βόρεια Ελλάδα. Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο για τους εμβολιασμούς, διαφάνεια και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Φ. Γεννηματά: Κανένας συνάνθρωπος μπροστά σε άδειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για το ασφαλές «άνοιγμα» ανά περιοχή και σ’ αυτό επιμένει. Τα οριζόντια μέτρα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Χρειάζονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος για κάθε περιοχή.

Την ίδια στιγμή, ενώ έρχονται Χριστούγεννα, πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν σε άδειο τραπέζι. Μιλάμε για μέτρα που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία και όρθια την κοινωνία από το Μάρτιο. Όμως, η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση, δεν στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες ούτε τους εργαζομένους. Στηρίζει μόνο τους πολύ ισχυρούς. Το Κίνημα Αλλαγής και γι’ αυτό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ένα γενναίο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής για το 2021, κούρεμα υποχρεώσεων και 120 δόσεις, καθώς και έκπτωση 30% στους συνεπείς, με διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων. Επίσης, κάλυψη στο σύνολο (100%) των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας. Να στηριχθούν οι 345.000 μακροχρόνια άνεργοι και να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Να στηριχθούν οι 85.000 ξενοδοχειακοί υπάλληλοι που θα περάσουν Χριστούγεννα χωρίς εισόδημα. Να εκδοθούν οι συντάξεις που εκκρεμούν. Και να δοθούν χρήματα από την υπερφορολόγηση που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως τόνισε στη συνέντευξή της στον Alpha η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Υπόθεση Folli Follie: Το Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε στη Βουλή το σκάνδαλο

Υπενθυμίζουμε ξανά, σε όσους συστηματικά το παραβλέπουν, πως η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν αυτή που έφερε στη Βουλή το σκάνδαλο Folli Follie. Αντιθέτως, σκιαμαχούν αυτοί που κυβερνούσαν και είτε ολιγώρησαν είτε συγκάλυψαν το σκάνδαλο, καθώς και αυτοί, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δοξάστηκαν κρυπτόμενοι!

Πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής: Ζητούνται απαντήσεις για τη διαδικασία και την τύχη των εργαζομένων

Τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων – για τους οποίους δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα – αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά την τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής με το Σύλλογο Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική. Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε πως ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τις διαδικασίες του διαγωνισμού, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος. Στις διαπραγματεύσεις τίθενται όροι που οδηγούν σε πιθανή μελλοντική μείωση του τιμήματος, ενώ ο μοναδικός υποψήφιος – εάν τελικά αποκτήσει την εταιρεία – θα ελέγχει πέραν του 24% της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και το 40% του ιδιωτικού νοσοκομειακού τομέα, καθώς ήδη έχει στην κατοχή του μεγάλες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ θ’ αναλάβει πρωτοβουλίες προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Οικονομική ενίσχυση Δήμων: Η κυβέρνηση έκανε τον …Άγιο Βασίλη με τα λεφτά των άλλων

Η κυβέρνηση ενισχύει τους Δήμους της χώρας με τα… χρήματά τους, όπως αποκαλύπτει η βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη. Αν και ο κ. Θεοδωρικάκος προσφάτως είχε υποσχεθεί επιπλέον ενίσχυση 85 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση τα χρήματα αυτά προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, οι οποίοι τηρούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!

Στο πνεύμα των ημερών, δηλαδή, έταξε δώρα ο Άγιος Βασίλης, αλλά στο τέλος τα αγόρασε με τα λεφτά από τον κουμπαρά των παιδιών.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Διαδικτυακά Κάλαντα στην Πρόεδρο από την Κιβωτό του Κόσμου

Αύριο Πέμπτη, 24.12.2020, παραμονή Χριστουγέννων στις 12.00′, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της θα ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και θα ανταλλάξουν ευχές με τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά του εθελοντικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου”. Η σύντομη εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου στο Facebook.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.