ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ


0
(0)

Την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη. Στο χθεσινό ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα.

Συμφώνησε να ξεκινήσει θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς να εξασφαλίσει καμία συγκεκριμένη δέσμευση της, παρά αρκέστηκε σε αόριστες αναφορές για το μέλλον.

Δεν διεκδίκησε και δεν πέτυχε ρυθμίσεις που θα προέβλεπαν ότι η υλοποίηση της θετικής ατζέντας συνεπάγεται ότι η Τουρκία:

-εγκαταλείπει το casuς belli

-θα προσχωρήσει στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου

-θα σέβεται πλήρως την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ εγκαταλείποντας τις απαράδεκτες θεωρίες για «γκρίζες ζώνες»

– θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στο εσωτερικό της

-θα δέχεται « επιστροφές» μεταναστών απ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο από τα νησιά με αναθεώρηση της σχετικής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας παράλληλα με τη νέα χρηματοδότηση

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Η Κυβέρνηση προχωρεί σε διαγωνισμό-πρόκληση, θέτοντας προθεσμία μόνο 72 ωρών (!!) για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων ταχέων διαγνωστικών τεστ (self tests).

Προθεσμία αδικαιολόγητα ασφυκτική και προφανώς προσχηματική, όταν όλο το project των self tests είναι ακόμη στον αέρα.

Ιδιαίτερα όταν δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα-και υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις -για το πώς και που- αυτά θα γίνονται.

Όταν μάλιστα η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα δηλώνονται υποχρεωτικά οι τυχόν θετικές στον ιό διαγνώσεις και ο πολίτης σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνει και μοριακό τεστ επιπλέον.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά στην σκιά της πανδημίας στήνονται διαγωνισμοί, για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΣΥ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση στην εντατική

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OpenTV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης ανέφερε σχετικά με το θέμα των self-test πως η ίδια η κυβέρνηση δια του κ. Σκέρτσου ανακοίνωσε μια «ασάφεια» σχετικά με τη διαδικασία αγοράς των test όσο και για τη χρήση τους. Εδώ και δέκα μέρες θα μπορούσε η κυβέρνηση να έχει προκηρύξει διαγωνισμό και να δώσει τον κατάλληλο χρόνο ώστε να συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν. Τι κάνει όμως;

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου και μόλις για 72 ώρες δίνει τη δυνατότητα για τις αιτήσεις συμμετοχής. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα και γύρω από τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία αυτή και βάζει σημαντικά ερωτήματα στα οποία επισήμως το Κίνημα Αλλαγής ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις και για αυτό το νέο «έξυπνο επιτελικό μοντέλο».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι τα νούμερα η κυβέρνηση τα διαβάζει και τα ερμηνεύει όπως θέλει. Η ίδια δημοσκόπηση στην οποία αναφέρεται η κα. Ασημακοπούλου επιβεβαιώνει για πρώτη φόρα από τότε που έχει εκλεγεί η ΝΔ, ότι οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές για την διαχείριση της πανδημίας. Τα ίδια νούμερα που διαβάζει η κα. Ασημακοπούλου δείχνουν ότι δεν έχει καμία σχέση το ποσοστό της ΝΔ με αυτό που εμφανιζόταν έναν χρόνο πριν.

Επομένως αντί να κάνουν επίδειξη επικοινωνιακής προβολής μέσω των δημοσκοπήσεων, τόνισε ο κ. Χρηστίδης, ας κάνουν πολιτικές επιλογές όχι στο «και πέντε» που έκαναν με την επίταξη των γιατρών, με τους οποίους υποτίθεται ότι συνομιλούσαν εδώ και 6 μήνες και στο τέλος είδαμε τα αποτελέσματα της επίταξης και τις τραγικές εικόνες κατάρρευσης και πανικού με τα ασθενοφόρα να στοιχίζονται το ένα πίσω από το άλλο στον Ευαγγελισμό. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να επιτάξει και τις κλινικές και να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που δίνουν στους Έλληνες πολίτες με πιο ουσιαστικό και σαφή τρόπο. Συγκεκριμένα έχουν δώσει 5.5 δις ευρώ σε 18.500 επιχειρήσεις και έχουν δώσει 2 δις ευρώ σε περίπου 450.000 επιχειρήσεις. Αυτή η στρατηγική ανομοιογενής και περίεργη στρατηγική οδηγεί σε αδιέξοδο και ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε στρατιές ανέργων μετά την πανδημία τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ

Η απώλεια του Γιώργου Φουντουλάκη μας θλίβει βαθύτατα και μας αναγκάζει να συνεχίσουμε το έργο του, με την παρακαταθήκη της δύναμης που μας αφήνει.

Χάθηκε ένας αγαπημένος μας σύντροφος, ένας αληθινός εργάτης, δημοκράτης, αγωνιστής της ζωής, με πολύτιμη προσφορά στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Είχε αφιερώσει τη ζωή του στον Αθλητισμό ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες! Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ ΑμεΑ) από το 2008 μέχρι το 2021 και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) από το 2010 μέχρι το 2020.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και καταθέτουμε την αγάπη μας, στην Οικογένειά του και στους αγαπημένους του.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ: ΤΟ «ΑΥΡΙΟ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εισαγωγική Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στη διαδικτυακή εκδήλωση για τον Κλιματικό Νόμο

Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην σημερινή διαδικτυακή μας εκδήλωση για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητας ζωής, που για το Κίνημα Αλλαγής αποτελούν προτεραιότητα.

Η παράταξή μας υπήρξε πάντα πρωτοπόρα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διαχείρισης αποβλήτων και οικολογικής συνείδησης.

Το «αύριο» μετά την πανδημία, θα πρέπει να είναι βιώσιμο αλλά και δίκαιο για όλους. Αυτός είναι και κεντρικός στόχος μας.

Φίλες και Φίλοι,

Πέρυσι, στην ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη. Πριν λίγους μήνες (9 Δεκεμβρίου 2020) εξειδικεύσαμε την πρόταση μας για το πώς η Πράσινη Ανάπτυξη θα έχει προστιθέμενη αξία στην χώρα μας, με την παραγωγή των πράσινων τεχνολογιών.

Σήμερα προχωράμε ένα βήμα παραπέρα.

Ο μηδενισμός των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος, η Ευρώπη και η ελληνική κοινωνία.

Δεδομένου ότι το 75% περίπου των αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από την καύση των ορυκτών καυσίμων, η προσαρμογή και μετεξέλιξη του ενεργειακού συστήματος έχει μεγάλη σημασία.

Και εδώ έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας για την απολιγνιτοποίηση με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, με έμφαση στην προστασία των κατοίκων των ενεργειακών μας Δήμων. Τόσο στην Δυτική Μακεδονία, όσο και στην Μεγαλόπολη.

Οφείλουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους τομείς οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη διατροφή.

Η διατροφική αλυσίδα για παράδειγμα είναι υπεύθυνη για το 1/3 των παγκόσμιων εκπομπών.

Ο πρωτογενής τομέας είναι πάρα πολύ κρίσιμος για την χώρα μας, δέχεται μεγάλη πίεση, λόγω της κλιματικής αλλαγής και χρήζει άμεσης στήριξης για να αποτελέσει πυλώνα ενός κλιματικά προστατευτικού μοντέλου ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταρτιστεί ένα νέο ενεργειακό πρόγραμμα/οδικός χάρτης με ορίζοντα το 2050, το οποίο θα θέτει συγκεκριμένους στόχους για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης και τη σταδιακή αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και την σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, για να μετριαστούν οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή θα πρέπει επίσης:

 • Να καταρτιστεί πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σχετικά με τη δική τους συμβολή κυρίως στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την «σπατάλη» των ενεργειακών πηγών.
 • Να δοθούν κίνητρα για την δημιουργία νέων πράσινων κτιρίων αλλά και τη βελτίωση των υπαρχόντων με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Να προωθηθεί ή έρευνα για την ανακάλυψη και παραγωγή νέων υλικών κυρίως στον τομέα των κατασκευών από φυσικές /ανανεώσιμες πρώτες ύλες.
 • Να κλείσουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές και να προωθηθούν λύσεις όπως η αερόβια χώνευση για την παραγωγή βιοαερίου και η αξιοποίηση των απορριμμάτων μέσω των νέων τεχνολογιών για την ανάκτηση υλικών βασισμένη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
 • Να παρθούν μέτρα για τη μείωση των φυτοφαρμάκων που συμβάλλουν στη ρύπανση του περιβάλλοντος.
 • Να ενισχυθούν τα μέτρα για την αποφυγή της ρύπανσης των θαλασσών με τα πλαστικά.

Για να προωθηθεί ένα τέτοιο σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους, χρειάζεται ένα νέο νομικό πλαίσιο.

Είναι όσο ποτέ αναγκαίος ένας νέος, κλιματικός νόμος.

Στο Κίνημα Αλλαγής, πρώτοι απ’ όλα τα κόμματα, καταθέτουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για έναν ελληνικό κλιματικό νόμο που θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στους στόχους και στις υποχρεώσεις της χώρας αλλά και στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων.

Οι κατευθύνσεις μας είναι:

 1. Θεσμοθέτηση ποσοστιαίων στόχων για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030, το 2040 και το 2050 σε σύγκριση με τα ποσοστά εκπομπών του 1990
 2. Κλιματική ουδετερότητα στην Ελλάδα έως το 2050.
 3. Συγκεκριμένοι στόχοι μείωσης των εκπομπών που προκαλούνται από δράσεις της κυβέρνησης και του Δημόσιου τομέα έως το 2030.
 4. Συγκεκριμένος προϋπολογισμός υποστήριξης επίτευξης των στόχων και των σχετικών δομών που απαιτούνται.

Κλειδί της πρότασης μας είναι η πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των ειδικών, των επιχειρήσεων και των πολιτών με έμφαση στη συμμετοχή της νέας γενιάς.

Γι’ αυτό και προτείνουμε:

 • Τη σύσταση Ανεξάρτητου Κλιματικού Συμβουλίου, αποτελούμενο από διακεκριμένους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, που θα προτείνει λύσεις προς την Κυβέρνηση και θα παρακολουθεί την πρόοδο στην υλοποίηση των κλιματικών στόχων.
 • Την θεσμοθέτηση Κλιματικής Συνέλευσης με τυχαία επιλογή πολιτών ώστε να εκπροσωπούν αντιπροσωπευτικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους. Έτσι ώστε να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες φωνή, με άμεση συμμετοχή στην υλοποίηση των στόχων μέσα από μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία.
 • Την σύσταση Επιτροπής Διαλόγου για την υποστήριξη των πολιτών-μελών της Συνέλευσης και της εξασφάλισης συνεργασίας όλων των πολιτικών-κοινωνικών δυνάμεων.
 • Την σύσταση Επιτροπής Διαφάνειας και Λογοδοσίας, ώστε να συμμορφώνονται όλοι με τις διαδικασίες με τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας.
 • Την εφαρμογή συστήματος ετήσιου «επιτρεπτού προϋπολογισμού εκπομπών αερίων θερμοκηπίου» σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για όλους, με 5ετή ορίζοντα. Με ταυτόχρονο σύστημα υποστήριξης για όσους θα θιγούν οικονομικά.

Φίλες και Φίλοι,

Θέλουμε να ενισχύσουμε προσπάθειες που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως από την WWF.

Θέλουμε όλοι μαζί να αποτελέσουμε τον καταλύτη των εξελίξεων, προς την κατεύθυνση της πραγματικής συμμετοχής και συνεργασίας για την διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Ώστε στην επερχόμενη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Γλασκώβη, στις αρχές Νοεμβρίου, η χώρα μας να έχει κλιματικό νόμο.

Άλλωστε, η υιοθέτηση και η αποτελεσματική εφαρμογή τέτοιων νόμων απαιτεί ευρεία πολιτική υποστήριξη και κοινωνική αποδοχή, ώστε να είναι ανθεκτικοί σε βάθος χρόνου.

Αυτό επιδιώκουμε. Είμαι βέβαιη πως η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.3.2021

Φώφη Γεννηματά για Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη

«Την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη» και «δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα», σημειώνει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως αναλυτικά επισημαίνει η κ. Γεννηματά: «Την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη. Στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα. Συμφώνησε να ξεκινήσει θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς να εξασφαλίσει καμία συγκεκριμένη δέσμευσή της, παρά αρκέστηκε σε αόριστες αναφορές για το μέλλον. Δεν διεκδίκησε και δεν πέτυχε ρυθμίσεις που θα προέβλεπαν ότι η υλοποίηση της θετικής ατζέντας συνεπάγεται ότι η Τουρκία:

εγκαταλείπει το casus belli

θα προσχωρήσει στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου

θα σέβεται πλήρως την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ εγκαταλείποντας τις απαράδεκτες θεωρίες για «γκρίζες ζώνες»

θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες στο εσωτερικό της

θα δέχεται «επιστροφές» μεταναστών απ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο από τα νησιά με αναθεώρηση της σχετικής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας παράλληλα με τη νέα χρηματοδότηση».

Φώφη Γεννηματά: Αναγκαίος ένας νέος κλιματικός νόμος για την Ελλάδα

«Η παράταξή μας υπήρξε πάντα πρωτοπόρα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διαχείρισης αποβλήτων και οικολογικής συνείδησης» σημείωσε στην Εισαγωγική της Παρέμβαση στη διαδικτυακή εκδήλωση για τον Κλιματικό Νόμο, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Μεταξύ άλλων τόνισε

“Το «αύριο» μετά την πανδημία, θα πρέπει να είναι βιώσιμο αλλά και δίκαιο για όλους. Αυτός είναι και κεντρικός στόχος μας. Στην Ελλάδα, θα πρέπει να καταρτιστεί ένα νέο ενεργειακό πρόγραμμα/οδικός χάρτης με ορίζοντα το 2050. Είναι όσο ποτέ αναγκαίος ένας νέος, κλιματικός νόμος. Στο Κίνημα Αλλαγής, πρώτοι απ’ όλα τα κόμματα, καταθέτουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για έναν ελληνικό κλιματικό νόμο με τις εξής κατευθύνσεις:

Θεσμοθέτηση ποσοστιαίων στόχων για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030, το 2040 και το 2050 σε σύγκριση με τα ποσοστά εκπομπών του 1990

Κλιματική ουδετερότητα στην Ελλάδα έως το 2050.

Συγκεκριμένοι στόχοι μείωσης των εκπομπών που προκαλούνται από δράσεις της κυβέρνησης και του Δημόσιου τομέα έως το 2030.

Συγκεκριμένος προϋπολογισμός υποστήριξης επίτευξης των στόχων και των σχετικών δομών που απαιτούνται.

Κλειδί της πρότασης μας είναι η πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των ειδικών, των επιχειρήσεων και των πολιτών με έμφαση στη συμμετοχή της νέας γενιάς. Γι’ αυτό και προτείνουμε τη σύσταση Ανεξάρτητου Κλιματικού Συμβουλίου με εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, την θεσμοθέτηση Κλιματικής Συνέλευσης με τυχαία επιλογή πολιτών, την σύσταση Επιτροπής Διαλόγου και της Επιτροπής Διαφάνειας και Λογοδοσίας. Στοχεύουμε στην εφαρμογή συστήματος ετήσιου «επιτρεπτού προϋπολογισμού εκπομπών αερίων θερμοκηπίου» σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για όλους, με 5ετή ορίζοντα. Στην επερχόμενη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Γλασκώβη, στις αρχές Νοεμβρίου, η χώρα μας οφείλει να έχει κλιματικό νόμο.

Πανδημία: Διαγωνισμός – πρόκληση 10 εκ. tests σε 3 μέρες!

Για ακόμη μία φορά, η κρίση της πανδημίας γίνεται ευκαιρία με στημένους διαγωνισμούς για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και συμφέροντα. Με νέο διαγωνισμό-πρόκληση, η κυβέρνηση θέτει προθεσμία μόλις 72 ωρών (!!) για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων ταχέων διαγνωστικών τεστ (self tests). Η προθεσμία αυτή είναι αδικαιολόγητα ασφυκτική και προφανώς προσχηματική, την ώρα μάλιστα που όλο το project των self tests είναι ακόμη στον «αέρα» και δεν έχουν λυθεί ούτε βασικά ζητήματα, αφού υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις -για το πώς και που- θα γίνονται τα τεστ. Η κυβέρνηση δε, επιμένει ότι δεν θα δηλώνονται υποχρεωτικά οι τυχόν θετικές στον ιό διαγνώσεις και ο πολίτης σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνει και μοριακό τεστ επιπλέον.

Κυβέρνηση: Αντί να ενισχύει το ΕΣΥ, πανηγυρίζει για τις δημοσκοπήσεις

Παρά τις τραγικές εικόνες κατάρρευσης και πανικού με τα ασθενοφόρα να στοιχίζονται το ένα πίσω από το άλλο στον «Ευαγγελισμό», η κυβέρνηση επιμένει να κάνει επίδειξη επικοινωνιακής προβολής μέσω δημοσκοπήσεων, τις οποίες και ερμηνεύει όπως θέλει. Η ΝΔ, στην προσπάθειά της να κρύψει την φθορά που αποτυπώνεται πια στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας της διαχείρισής της στην πανδημία, διαβάζει τα νούμερα κατά το δοκούν, παρόλο που αυτά δείχνουν ότι δεν έχει καμία σχέση το ποσοστό της με αυτό που εμφανιζόταν έναν χρόνο πριν. Αντί να κάνει πολιτικές επιλογές στο «και πέντε», οφείλει άμεσα να επιτάξει τις κλινικές και να χρησιμοποιήσει με πιο ουσιαστικό και σαφή τρόπο τα χρήματα που δίνει στους Έλληνες πολίτες, ώστε να μην οδηγηθούμε σε στρατιές ανέργων μετά την πανδημία. Τα παραπάνω μεταξύ άλλων, τόνισε σε συνέντευξή του στο «OPEN», ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Περισσότερα ΕΔΩ.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *