ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΤΟ 2021 ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ


Τελευταία ενημέρωση 2 Ιανουαρίου 2021 by manos (ceo)-admin

On Camera

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άκουσε σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, διαδικτυακά, τα κάλαντα από τη «Χορωδία Επίσκεψης» της Κέρκυρας.

Ακολουθεί το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για τη νέα χρονιά:

Εύχομαι ολόψυχα το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Με υγεία, δύναμη και χαμόγελο. Με αισιοδοξία ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει εδώ. Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους.

Δείτε το βίντεο με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=7rc9_N_pbcQ

Το βίντεο από τα κάλαντα: https://www.youtube.com/watch?v=yMV0igvR-yg

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το Κίνημα Αλλαγής δίνει στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο απολογισμού του έργου και των δράσεών του για τη χρονιά που πέρασε, μαζί με τις ευχές για το 2021.

Δείτε το εδώ https://www.youtube.com/watch?v=1ChuOUhE18U

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το lockdown, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

Κυβέρνηση Ράβε Ξήλωνε

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές.

Για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια.

Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ.

Α. ΠΟΥΛΑΣ: ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Κινήματος Αλλαγής

Το αλαλούμ με τον εμβολιασμό συνεχίζεται

Μόνο ως τραγελαφική θα πρέπει να χαρακτηριστεί η κατάσταση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χαθεί στη δίνη του ανασχηματισμού με αποτέλεσμα να πάει περίπατο ο εμβολιαστικός της σχεδιασμός.

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αλλεπάλληλες αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι θα ξεκινούσαν την Δευτέρα αλλά αιφνιδιαστικά αναβλήθηκαν αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά.

Πιθανόν η κυβέρνηση στο ολικό απαγορευτικό που επανέφερε για μία εβδομάδα στη χώρα συμπεριέλαβε «κατά λάθος» και τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19.

Ας ελπίσουμε ότι οι συνέπειες των πράξεών της δεν θα είναι για άλλη μία φορά επώδυνες για τη χώρα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟ MEGA ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΝΤΙΝΟ ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΑΝΤΩΝΑ

· Είναι ημέρες εορτών και όλοι σκεφτόμαστε τη δική μας πράξη αγάπης. Το ουσιαστικό για όλους μας θα ήταν η πράξη αγάπης φέτος να είναι ο ταχύτερος προγραμματισμός του εμβολίου μας. Το μήνυμα αισιοδοξίας που φέρνει η καινούργια χρονιά που έρχεται μαζί με το εμβόλιο, πρέπει να συνάδει με την εμπιστοσύνη προς την επιστημονική κοινότητα, για να μπορέσουμε να πάρουμε ξανά πίσω τις ζωές μας.

· Προφανώς και είναι σημαντικός ο συμβολισμός που έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί επιλέγοντας να εμβολιαστούν πρώτοι και να σταλεί το μήνυμα ότι μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

· Όμως ο πολιτικός συμβολισμός κλείνει στον κύκλο των πολιτικών αρχηγών. Από εκεί και έπειτα η σειρά και τα κριτήρια προτεραιότητας πρέπει να είναι απόλυτα σαφή και να αφορούν πρώτα από όλα τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή και φυσικά, στη συνέχεια, τις ευπαθείς ομάδες.

· Είναι πάρα πολύ σημαντικό στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε, η πολιτεία να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, με απόλυτη διαφάνεια σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και τη διαδικασία του εμβολιασμού. Δυστυχώς με την προτεραιότητα που δόθηκε σε κυβερνητικά στελέχη ή άλλους κρατικούς αξιωματούχους, έναντι υγειονομικών και ευπαθών ομάδων, αυτό το μήνυμα έχει αλλοιωθεί.

· Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να σταματήσει αυτή η λίστα. Δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει και δεν αντιλαμβάνομαι πώς με «εντολή του Πρωθυπουργού» σταμάτησε, υπονοώντας ότι δεν ήξερε ο ίδιος τη λίστα βάσει της οποίας θα εμβολιάζονταν τα κυβερνητικά του στελέχη.

· Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα σημείο εφησυχασμού. Ήδη τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ίσως καθυστερήσουν να έρθουν κάποιες δόσεις εμβολίων και αυτό μας δίνει ένα μεγάλο διάστημα μπροστά μας ώστε να μιλήσουμε για πλήρη ανοσία του πληθυσμού.

· Αυτό σημαίνει ότι έστω και πάρα πολύ καθυστερημένα θα πρέπει να κινηθούμε σε δύο βασικές κατευθύνσεις.

– Ουσιαστική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του στην πράξη. Ας γίνει επιτέλους δεκτή η τροπολογία που έχουμε καταθέσει, πάρα πολλές φορές, ως Κίνημα Αλλαγής και να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όλοι οι υγειονομικοί. Σημαντική επίσης είναι και η στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό των ΜΕΘ που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή και καλύτερος σχεδιασμός των tests.

– Και φυσικά, να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός ασφαλούς ανοίγματος της χώρας, γιατί δεν μπορεί να νεκρώσει η οικονομία και η κοινωνία, περιμένοντας να φτάσουμε με το εμβόλιο σε επίπεδα πλήρους ανοσίας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.