ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Δήλωση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά μετά τις τηλεδιασκέψεις με τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

1. Η Παιδεία είναι ζήτημα εθνικής προτεραιότητας.

Είναι ώρα με διάλογο και ευρύτερη συναίνεση να συγκροτήσουμε μια ολοκληρωμένη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, που ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Που έχει ως κέντρο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε να εξασφαλίζει την ισότιμη δυνατότητα όλων των νέων ανθρώπων για πρόσβαση στην ποιοτική γνώση.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας περιορίζεται σε μπαλώματα, στους προηγούμενους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ. Τους οποίους στην ουσία διατηρεί.

Δεν διαθέτει σχέδιο, όραμα, στρατηγική. Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε εγκλωβίζεται στην απαράδεκτη λογική του «ράβε-ξήλωνε», εις βάρος της εκπαίδευσης και των παιδιών μας.

Δεν αξιοποιεί ούτε στο ελάχιστο την ολοκληρωμένη δουλειά των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το Ψηφιακό Σχολείο και τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση.

Γι’ αυτό και επί της αρχής θα το καταψηφίσουμε.

…………………………………… . ……………………………………

2. Όσον αφορά το θέμα της κάμερας στην τάξη, έχουμε ήδη με σαφήνεια τοποθετηθεί.

Είπαμε Ναι στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση-όχι στην τάξη studio.

Και έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει τις εναλλακτικές θέσεις μας για την σύγχρονη και ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Στηρίζοντας και τις σχετικές πρωτοβουλίες -με αυτοοργάνωση- των ίδιων των εκπαιδευτικών όλο το προηγούμενο διάστημα.

…………………………………… . ……………………………………

3. Επισημάναμε την ανάγκη της έγκαιρης πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών εν όψει της νέας χρονιάς. Δεν είναι πια δυνατόν να έχουμε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς άνω του 20% του συνόλου του διδακτικού προσωπικού.

Και ακόμη πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για να καλυφθούν οι νέες σύγχρονες ανάγκες για την στήριξη των παιδιών.

…………………………………… . ……………………………………

4. Ζητάμε την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών από την Κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθούν αυτές στις αυξημένες ανάγκες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Και επαναφέρουμε την πρόταση μας για ρύθμιση του καθεστώτος εργασίας των σχολικών καθαριστριών, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη εκμετάλλευση τους.

…………………………………… . ……………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις πολιτικές εξελίξεις

1. Με την έναρξη της νέας φάσης σταδιακής επανεκκίνησης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής επισημάναμε ότι η ευθύνη της Κυβέρνησης για να μείνουμε ασφαλείς, αυξάνεται. Με άμεση περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, λειτουργία εκτεταμένου δικτύου πρώτης γραμμής με πολλά τεστ. Με ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο εφαρμογής του σχεδίου «ανοίγματος» και συνεχή έλεγχο και αξιολόγηση με επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος.

Σήμερα που γίνεται ένα ακόμα μεγάλο βήμα οφείλουμε να επανέλθουμε και να επισημάνουμε ότι δεν βαδίζουμε δυστυχώς σε αυτό το δρόμο. Η κυβέρνηση φαίνεται να αυτοσχεδιάζει και να διολισθαίνει σε προχειρότητες που προβληματίζουν. Οι δυσκολίες είναι ακόμα μπροστά μας και δεν πρέπει ο φόβος και η ανασφάλεια να πάρουν ενδημική μορφή.

2. Στην οικονομία η κυβέρνηση παίρνει μέτρα διστακτικά και ανεπαρκή. Χωρίς σχέδιο σύρεται πίσω από τις πιέσεις και τις ανάγκες. Βάζει προτεραιότητα την στήριξη κυρίως των μεγάλων και ισχυρών, σε βάρος της μεσαίας τάξης ,των εργαζομένων και των ασθενέστερων.

· Τα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων είναι ανεπαρκέστατα. Ο ΦΠΑ μειώνεται μόνο στον καφέ και την πορτοκαλάδα. Για την εστίαση τίποτα ουσιαστικό, μείναμε στα τραπεζοκαθίσματα. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.

· Απορρυθμίζονται συστηματικά και με σχέδιο οι εργασιακές σχέσεις. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης εφαρμόζει το δόγμα μισή δουλειά, μισός μισθός. Η μερική απασχόληση γίνεται κανόνας.

· Χρειάστηκε να πιέσουμε πολύ για να υπάρξει μια απαράδεκτα περιορισμένη μέριμνα για τους ανέργους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Λες και η κρίση στην οικονομία τελειώνει τότε.

· Οι μικρομεσαίοι αφήνονται έρμαιο στις Τράπεζες, χρηματοδοτήσεις εξαγγέλλονται, αλλά υπονομεύονται στην πράξη από την επιμονή των τραπεζών σε υπερβολικά κριτήρια και εγγυήσεις, ακόμα και σε εγγυημένα από το κράτος δάνεια. Ενώ η κυβέρνηση εξαντλείται σε παρακλήσεις και ικεσίες. Ακόμα και το κρίσιμο ζήτημα της αυτονόητης γενναίας μείωσης της προκαταβολής φόρου, παραπέμπεται στις καλένδες.

· Η μεσαία τάξη έχει εγκαταλειφθεί. Κάθε ουσιαστικό μέτρο – όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις – που την αφορά αναβάλλεται. Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης δεν αποζημιώνονται ουσιαστικά για την απώλεια των ενοικίων τους(μόνο κατά το 33,3 %).

· Οι αγρότες είναι στο περιθώριο. Απουσιάζει ακόμα και η αναφορά για τα προβλήματα τους. Το Υπουργείο λες και δεν υπάρχει. Μόνο μια φορά βγήκε ο Υπουργός να εξαγγείλει μέτρα που αφορούν το 2% των αγροτών ,που θα γίνουν πράξη (αν γίνουν)μετά από τρεις μήνες.

· Η πρόσβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, εξασφαλίζεται μόνο για τους μεγάλους παίχτες, ενώ για δήμους, αγρότες, ενεργειακές κοινότητες εγείρονται απαγορευτικά τείχη.

3Οι θεσμικές αλλαγές και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναβάλλονται επ’ αόριστον και οικοδομείται μεθοδικά ένα πελατειακό κράτος. Απροκάλυπτα πλέον κομματικά στελέχη, ακόμη και με ακροδεξιές περγαμηνές διορίζονται σε «ευαίσθητες» θέσεις. Οι προσλήψεις μετακλητών διευρύνονται. Η αδιαφάνεια κυριαρχεί στις δημόσιες συμβάσεις, με αποτέλεσμα ορισμένες να ακυρώνονται και τα «μυστικά κονδύλια» καλά κρατούν από τις αρμόδιες αρχές.

Οι ανεύθυνες διαρροές των αρμοδίων υπουργών και στη συνέχεια οι διαψεύσεις τους δίνουν και παίρνουν. Την μια ημέρα δημοσιεύεται η διαρροή για χρήση των κοινοτικών κονδυλίων για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο και την επομένη διαψεύδεται, αλλά η επιτροπή που το επεξεργάζεται έχει συσταθεί.

Την άλλη προχωρά δήθεν η αποκέντρωση του κράτους, που διαψεύδεται άρον – άρον.

Ράβε, ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει.

4. Ενώ είναι σχεδόν απόλυτη η απουσία από τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις που θα κρίνουν το μέλλον μας. Και την ίδια στιγμή οι ατυχείς χειρισμοί και οι παλινωδίες στα κρίσιμα Εθνικά θέματα αποδεικνύουν την έλλειψη εθνικής στρατηγικής αλλά και ένα επικίνδυνο κυβερνητικό αλαλούμ όπως αποδεικνύει η απροκάλυπτη επίθεση ημί – επίσημου οργάνου προπαγάνδας της ΝΔ στον Υπουργό Εξωτερικών.

5. Δεν παραβλέπουμε την εικόνα της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση, που αφορά την θετική μέχρι τώρα αντιμετώπιση της πανδημίας, που βέβαια στηρίζεται και από την ενορχηστρωμένη συγχορδία ΜΜΕ που φιλοτεχνούν μια ειδυλλιακή εικόνα για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Η δική μας ευθύνη όμως είναι να κοιτάμε μπροστά τη μεγάλη εικόνα. Να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση και να καταθέτουμε προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση τους.

Γι’ αυτό θα επιμείνουμε αταλάντευτα στο δρόμο της ουσιαστικής, τεκμηριωμένης, προγραμματικής αλλά και μαχητικής αντιπολίτευσης. Χωρίς λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες. Χωρίς παλιά και νέα Ζάππεια και προγράμματα Θεσσαλονίκης. Αρκετά τα πληρώσαμε. Οι πολίτες μέρα με τη μέρα μας αξιολογούν όλους και επικροτούν τις προτάσεις μας, την τεκμηριωμένη κριτική μας.

Αντίπαλος μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές που εκπορεύονται και καθοδηγούνται από το μοναδικό κέντρο της εξουσίας. Το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί ανήκει η πολιτική ευθύνη και για τις ανεπάρκειες, τις ανικανότητες και τον αυταρχισμό.

Σύντομα τα προβλήματα θα απαιτήσουν λύσεις και όλοι θα κριθούν τελικά από το αποτέλεσμα και όχι από την επικοινωνία και τα μεγάλα λόγια.

Και τότε θα μετρηθεί το πραγματικό ανάστημα όλων μας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.