ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΕΠΕ: Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ


0
(0)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας, με αντικείμενο το «εργασιακό» νομοσχέδιο και ειδικά την αποδόμηση του Υπουργείου Εργασίας και την κατάργηση του ΣΕΠΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες ο Γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης και ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας Χρήστος Μέγας.

Μετά τη συζήτηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

Με το εργασιακό Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες.

Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του Υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Η αρχή ενός πραγματικού επιτελικού κράτους, ότι το κράτος θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί-ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους, δεν ισχύει για την ΝΔ. Οι μηχανισμοί ελέγχου γι’ αυτήν θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας.

Η Κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδια της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν «ανεξάρτητης αρχής». Με προκλητικό και υποκριτικό τρόπο.

Γιατί από την μια θα επικαλείται ότι δήθεν δεν έχει καμία ευθύνη και από την άλλη ουσιαστικά θα διορίζει εκείνη το Συμβούλιο της «ανεξάρτητης αρχής».

Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, θα τις καταψηφίσει στη Βουλή και δεσμεύεται για την κατάργηση τους όταν πολιτική συσχετισμοί το επιτρέψουν.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει νομοθετική πρόταση για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση ξιφουλκούσε στα ΜΜΕ υπέρ της ανάγκης για Πανεπιστημιακή αστυνομία και οι φανατικοί όψιμοι υπερασπιστές της, λοιδορούσαν το Κίνημα Αλλαγής και την πρότασή του. Λίγους μήνες μετά, η “τόσο προωθημένη” πολιτική της ΝΔ μπήκε στο χρονοντούλαπο.

Ένα χρόνο νωρίτερα είχε γίνει ακριβώς το ίδιο με την πολιτική προστασία. Η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την αλλαγή του συστήματος πολιτικής προστασίας. Λίγους μήνες αργότερα, με εγκύκλιο, ανέβαλε την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε επ’ αόριστο. Σημειωτέο ότι και τότε το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει πλήρη νομοθετική πρόταση, τεκμηριωμένη και κυρίως εφαρμόσιμη.

Την επόμενη φορά που θα βιαστεί καλοπροαίρετα κάποιος να υπερασπιστεί μια κυβερνητική πρωτοβουλία, ας έχει κατά νου ότι μπορεί η ίδια η ζωή να τον αδειάσει, μιας κι όπως αποδεικνύεται οι μεγαλεπήβολοι νόμοι που ψηφίζει η ΝΔ είναι ανεφάρμοστοι.

Για το φυγόδικο Παππά και τη συνέντευξη του

Υπάρχει απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης να συλλάβει έναν από τους πρωταγωνιστές της εγκληματικής συμμορίας. Είναι ευτελιστικό για το κράτος δικαίου. Τόσους μήνες μετά, όχι μόνο διαφεύγει της σύλληψης, αλλά είναι σε θέση να διαπραγματεύεται τη θέση του και να δίνει συνεντεύξεις.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΛΕΩ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!

Ο Υφυπουργός Αυγενάκης συνεχίζει ανεξέλεγκτος να δημιουργεί προβλήματα στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Αφού κατηγόρησε, με τρόπο απαράδεκτο, ολόκληρη την Ιεραρχία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Τσιάρα, προκαλώντας τριγμούς στην Κυβέρνηση, τώρα απειλεί με παραίτηση εάν γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να ακολουθεί εντολές του Αυγενάκη, χρησιμοποιώντας την Ελληνική Αστυνομία, για να σταματήσει τις εκλογές στο Μπάσκετ.

Την κύρια πολιτική ευθύνη για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στον κομματικό έλεγχο του Αθλητισμού, φέρει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κύριε Μητσοτάκη θα συνεχίσετε να «χρησιμοποιείτε» τον Υφυπουργό;

Πως και γιατί προκύπτει η απροκάλυπτη στήριξή σας στον Αυγενάκη;

Οι πραγματικές δυνάμεις του Αθλητισμού θα σταθούν δυναμικά απέναντι!

2021_05_28_Ο_Υφυπουργός,_ελέω_Μητσοτάκη,_προκαλεί_πραξικόπημα_στο_Μπάσκετ!

Ο Υφυπουργός, ελέω Μητσοτάκη, προκαλεί πραξικόπημα στο Μπάσκετ!

Ο Υφυπουργός Αυγενάκης συνεχίζει ανεξέλεγκτος να δημιουργεί προβλήματα στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Αφού κατηγόρησε, με τρόπο απαράδεκτο, ολόκληρη την Ιεραρχία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Τσιάρα, προκαλώντας τριγμούς στην Κυβέρνηση, τώρα απειλεί με παραίτηση εάν γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να ακολουθεί εντολές του Αυγενάκη, χρησιμοποιώντας την Ελληνική Αστυνομία, για να σταματήσει τις εκλογές στο Μπάσκετ.

Την κύρια πολιτική ευθύνη για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στον κομματικό έλεγχο του Αθλητισμού, φέρει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κύριε Μητσοτάκη θα συνεχίσετε να «χρησιμοποιείτε» τον Υφυπουργό;

Πως και γιατί προκύπτει η απροκάλυπτη στήριξή σας στον Αυγενάκη;

Οι πραγματικές δυνάμεις του Αθλητισμού θα σταθούν δυναμικά απέναντι!

Ρυθμός Επικαιρότητας | 28.5.2021

Φ. Γεννηματά για κατάργηση ΣΕΠΕ: Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας

«Με το εργασιακό Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες», σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας, για το «εργασιακό» νομοσχέδιο και ειδικά την αποδόμηση του Υπουργείου Εργασίας και την κατάργηση του ΣΕΠΕ. «Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του Υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Η αρχή ενός πραγματικού επιτελικού κράτους, ότι το κράτος θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί-ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους, δεν ισχύει για την ΝΔ. Οι μηχανισμοί ελέγχου γι’ αυτήν θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας. Η Κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδια της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν “ανεξάρτητης αρχής”. Με προκλητικό και υποκριτικό τρόπο. Γιατί από την μια θα επικαλείται ότι δήθεν δεν έχει καμία ευθύνη και από την άλλη ουσιαστικά θα διορίζει εκείνη το Συμβούλιο της “ανεξάρτητης αρχής”. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, θα τις καταψηφίσει στη Βουλή και δεσμεύεται για την κατάργηση τους όταν πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν».

Οικονομία: Καταρρέει το φιλοεπενδυτικό αφήγημα της κυβέρνησης

Βαλτωμένα αφήνει τα επενδυτικά σχέδια της χώρας η κυβέρνηση, η οποία παρά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις της για τις νέες προσκλήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ για τον αναπτυξιακό νόμο, δεν διαθέτει την απαιτούμενη χρηματοδότηση! Ακόμη, συνεχίζει τις μεγάλες καθυστερήσεις στις επενδύσεις που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο από το 2016, ενώ οι αμείλικτοι αριθμοί την εκθέτουν πλήρως: Από το σύνολο των επενδύσεων 2 δις που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό, το ποσοστό αυτών που υλοποιούνται στην πράξη είναι μονοψήφιο, ενώ το υπουργείο έχει εγγράψει μόλις 80 εκατ. ευρώ στο Π.Δ.Ε. για να χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις ως το τέλος του 2021! Την ίδια στιγμή ενώ τα στελέχη της δηλώνουν υπέρ των επενδύσεων, δεν κάνουν τίποτα για τις αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται για τη δανειοδότηση δυνητικών επενδυτών. Ίσως βέβαια επειδή είναι απασχολημένα με μεθοδεύσεις για τον έλεγχο των διοικήσεων των επιμελητηρίων… Περισσότερα ΕΔΩ.

Στο χρονοντούλαπο η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η κυβέρνηση της ΝΔ και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία -που φαίνεται ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας- αποδεικνύει πως οι οπισθοδρομικοί και ιδεοληπτικοί νόμοι της, που αρέσκεται να προβάλλει ως μεγαλεπήβολους κι απαραίτητους, είναι ανεφάρμοστοι. Ενώ ξιφουλκούσε στα ΜΜΕ υπέρ της ανάγκης για Πανεπιστημιακή αστυνομία και οι φανατικοί όψιμοι υπερασπιστές της λοιδορούσαν το Κίνημα Αλλαγής για την προοδευτική πρότασή του σχετικά με την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, φαίνεται ότι τώρα η ίδια τοποθετεί την “τόσο προωθημένη” πολιτική της, στο χρονοντούλαπο, αδειάζοντας τους υπουργούς της! Παράλληλα, κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύει την απόλυτη αποτυχία της να συλλάβει έναν από τους πρωταγωνιστές της εγκληματικής συμμορίας, ευτελίζοντας το κράτος δικαίου. Όπως μάλιστα μαθαίνουμε σήμερα, ο Χρήστος Παππάς, τόσους μήνες μετά, όχι μόνο διαφεύγει της σύλληψης, αλλά είναι σε θέση να διαπραγματεύεται τη θέση του και να δίνει συνεντεύξεις! Περισσότερα ΕΔΩ.

Αθλητισμός: Ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού για ακόμη μία φορά, με πραξικοπηματικές πρακτικές επιχειρεί τον κομματικό έλεγχο του Αθλητισμού. Επιστρατεύοντας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και χρησιμοποιώντας την Αστυνομία, ο κ. Αυγενάκης ακύρωσε τη διεξαγωγή των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, συνεχίζοντας ανεξέλεγκτος να δημιουργεί προβλήματα στον Ελληνικό Αθλητισμό. Αφού κατηγόρησε, με τρόπο απαράδεκτο, ολόκληρη την Ιεραρχία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Τσιάρα, προκαλώντας τριγμούς στην Κυβέρνηση, τώρα απειλεί με παραίτηση εάν γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Μπάσκετ. Είναι σαφές ότι την κύρια πολιτική ευθύνη την έχει ο κ. Μητσοτάκης που ξέρει ότι οι πραγματικές δυνάμεις του Αθλητισμού θα σταθούν δυναμικά απέναντι! Περισσότερα ΕΔΩ.

Κοινωνικός Τουρισμός: Σοβαρά λάθη και παραλείψεις

Ενδεικτικά της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, είναι και τα σοβαρά λάθη που διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ στα νέα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Αν και λόγω του lockdown, υπάρχουν ακόμη από το προηγούμενο πρόγραμμα 300.000 αχρησιμοποίητες επιταγές στα χέρια των δικαιούχων, -δηλαδή ποσοστό 80% από τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί-, οι πολίτες αυτοί θα αποκλειστούν από το φετινό πρόγραμμα για το 2021-2022, κι ας εμποδίστηκαν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα εξαιτίας των περιορισμών που έθετε η πανδημία. Παράλληλα, το εργαζόμενο δυναμικό του ΟΑΕΔ, δεν επαρκεί για να φέρει εις πέρας τις προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με ερώτησή τους κατέγραψαν τα εκτεταμένα προβλήματα και ζητούν από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη να μεριμνήσει άμεσα επί αυτών. Περισσότερα ΕΔΩ.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *