ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΤΑ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΝΔ ΣΕ ΡΟΛΟ DEALER ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο Ηλία Μπακέλλα και μέλη της ΕΕ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΛΤΑ, με αντικείμενο την απαράδεκτη Κυβερνητική τροπολογία που συζητείται στη Βουλή.

Στην συζήτηση ήταν παρόντες ο Γραμματέας της ΚΟ Β. Κεγκέρογλου ,οι αρμόδιοι βουλευτές Γιώργος Μουλκιώτης και Ιλχάν Αχμέτ και οι γραμματείς των Τομέων Ψηφιακής Πολιτικής και Εργασίας Ν. Ανδρουλακάκης και Χ. Μέγας.

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

Με μια μονοκονδυλιά η Κυβέρνηση καταργεί το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, με δαπάνες του δημοσίου. Προφανώς έχουν βρει τον ιδιώτη και επιχειρούν να δημιουργήσουν ολιγοπώλιο σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή. Για μια ακόμη φορά η ΝΔ σε ρόλο dealer συμφερόντων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ¨ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ¨ ΣΤΙΣ 20.00 (ΣΗΜΕΡΑ 2/12)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στον τηλεοπτικό σταθμό ¨Βήμα Τηλεόραση Ιωαννίνων¨ και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΑΝ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου, Εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής, στο ν/σ του Υπ. Οικονομικών για την περιστολή του λαθρεμπορίου 

Είχατε την ευκαιρία το νομοσχέδιο σας να δώσει έστω ένα μήνυμα  της ομόνοιας του πολιτικού συστήματος για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Με τη τροπολογία λαθροχειρίας του κ. Πιερρακάκη το μήνυμα σας το νοθεύετε. Και να θυμάστε η νοθεία είναι βασική παράβαση του λαθρεμπορίου.

Η τροπολογία της λαθροχειρίας που κατέθεσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, στο παρά 1΄, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο  προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ πάνω στο χαλί που έστρωσε ο Σύριζα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σκοπίμως, όπως αποδεικνύεται, αδιαφόρησε επί 18 μήνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Θυμίζω ότι τα ΕΛΤΑ έφτασαν στο έσχατο σημείο να καλύπτουν τη λειτουργία τους από τα χρήματα που κατέθεταν οι καταναλωτές ρεύματος για να πληρωθεί η ΔΕΗ (!).

Τώρα η Κυβέρνηση έρχεται με την τροπολογία ΟΧΙ για να δώσει λύσεις ΑΛΛΑ για να προετοιμάσει τους καλύτερους όρους για τον ιδιώτη επενδυτή και μάλιστα εις βάρος των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Και αυτό την καθιστά απαράδεκτη.

Τώρα αποκαλύπτονται οι οδυνηρές συνέπειες από την ολέθρια διαχείριση των ΕΛΤΑ αλλά και την υπαγωγή τους στο ξενοδιοίκητο  Υπερταμείο με την απόφαση της Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βόλεψε απόλυτα τη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή τροπολογία.

Ο αρμόδιος Υπουργός, με περίσσιο θράσος μας είπε ότι «τα ΕΛΤΑ είναι στο παρά 1΄» (και όχι η τροπολογία του).

Αλλά δεν έδειξε ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης για την «αδράνεια» του επί 18 μήνες και τις ευθύνες του για την κατάσταση.

Εγωισμός;; Ανευθυνότητα ή δόλος;

Η τροπολογία λαθροχειρίας για την προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ μαρτυρά ότι είναι και τα τρία μαζί, αφού απλώς έχει κοπιάρει τις διατάξεις Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ από τον Νοέμβριο του 2019.

Τόσους μήνες χρειάστηκε στον Υπουργό Ψηφιακής πολιτικής για ένα SIMPLE COPY PASTE;;

Με τις διατάξεις:

 • Καταργείται η συλλογική σύμβαση για τους νεοπροσλαμβανόμενους και κάθε θεσμική διασφάλιση τους.
 • Μειώνονται μονομερώς οι αμοιβές των εργαζόμενων στο μετατασσόμενο εργαζόμενο
 • Χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό αναγκαίοι εργαζόμενοι, με συνέπεια
  • Αφενός την υποβάθμιση της ποιότητας και την αύξηση των χρόνων εξυπηρέτησης.
  • Και  αφετέρου τη συρρίκνωση του δικτύου στα νησιά, στην ύπαιθρο και ιδίως στα δυσπρόσιτα μέρη της χώρας.

Εν τω μεταξύ όμως φροντίζει να προβεί σε προσλήψεις με το δοκιμασμένο πελατειακό  σύστημα της δεξιάς, πριν το ΑΣΕΠ του επάρατου ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι δεξιά και εκσυγχρονισμός είναι έννοιες ασύμβατες.

Οι εκσυχρονιστές της κυβέρνησης δεν εκσυγχρόνισαν την δεξιά αλλά απλώς συγχρονίστηκαν με  την δεξιά, για την καρέκλα και την διαχείριση δισεκατομυρίων.

Ακόμη και η «θετική» διάταξη της καταβολής των οφειλόμενων ποσών 149 εως 180 εκ. ευρώ από το Δημόσιο για την περίοδο 2013 – 2020, γίνεται τώρα  όχι για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ αλλά εντάσσεται στο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης κυρίως για αποζημιώσεις απολύσεων, για να δημιουργηθούν οι καλύτερες οικονομικές συνθήκες για τον ιδιώτη επενδυτή.

Άλλως θα είχαν καταβληθεί στα 5 χρόνια Συριζα ή στον 1,5 της ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να αποσύρει όλα τα άρθρα της τροπολογίας, πλην του άρθρου 10 για την καταβολή των οφειλών του Δημοσίου.

Και αν αυτό δε συμβεί τότε ο Υπουργός Οικονομικών να αποδεχτεί μόνο το άρθρο 10 και να απορρίψει τα υπόλοιπα άρθρα ως άσχετα με το νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια, εφόσον έχει την πολιτική βούληση, να καταθέσει προς συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΕΛΤΑ, που θα εξασφαλίζει στο ανθρώπινο δυναμικό αξιοπρεπείς όρους εργασίας με συλλογικές συμβάσεις και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μόνο ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής.

Είναι προφανές ότι αν επιμείνει η Κυβέρνηση στην τροπολογία εμείς θα ψηφίσουμε μεν τα άρθρα για την περιστολή του λαθρεμπορίου αλλά θα αναθεωρήσουμε τη θετική στάση επί της αρχής, η οποία πλέον δεν είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου αλλά η προώθηση της λαθροχειρίας εις βάρος των  ΕΛΤΑ, των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Αν ο Υπουργός Οικονομικών θέλει να διαφυλάξει και να ενισχύσει το ηχηρό μήνυμα πολιτικής βούλησης που θα μπορούσε να βγει από αυτή τη Βουλή για την πάταξη του λαθρεμπορίου πρέπει να μην κάνει δεκτή τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϋποθέτει ισχυρή πολιτική βούληση.

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη μέρα της συζήτησης τάχθηκε καθαρά υπέρ του στόχου της πάταξης του λαθρεμπορίου τον οποίο είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ προωθώντας με τόλμη και σχέδιο την επίτευξη του.

Δυστυχώς με τις επόμενες κυβερνήσεις και την πολιτική τους «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» δεν προχώρησε στην πράξη κι εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες.

Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πατάξουν το λαθρεμπόριο;

Όταν μάλιστα γίνονται διευθετήσεις και χαριστικές διαγραφές προστίμων με ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΝΔ, ενίοτε με γκρίζες βουλευτικές τροπολογίες τότε  δεν υπάρχει πλέον το ερώτημα στους πολίτες αλλά η βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ούτε θέληση ούτε μπόρεση και έτσι χάνεται εντελώς η εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα.

Με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση διακηρύττει ότι επιδιώκει την περιστολή του λαθρεμπορίου.

Την ίδια ώρα όμως ο Προϋπολογισμός της αποτυπώνει σε νούμερα την αλήθεια.

Προβλέπει   εισπράξεις από τελωνειακά πρόστιμα μαζί με το λαθρεμπόριο, μόλις 15 εκ. ευρώ για το 21, όσα δηλαδή το 2019 και το 2018.

Ούτε καν σε μικρή αύξηση της εισπραξιμότητας προστίμων που βεβαιώνονται δεν ελπίζει.

Το λαθρεμπόριο πρωταρχικά επιδιώκει την αποφυγή ή και την κλοπή των ΕΦΚ.

Στην Ελλάδα οι συντελεστές των Ειδικών Φόρων είναι πολύ υψηλοί και δίνουν υψηλότερα κίνητρα στους λαθρέμπορους όπως μας είπαν και οι εκπρόσωποι της αγοράς.

Το Κίνημα Αλλαγής που πιστεύει σταθερά σε ένα δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα έχει αποκαλύψει  την αρνητική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια τη σχέση των έμμεσων προς άμεσους φόρους.

Η αναλογία αυτή το 2014 ήταν 1,15 και με τη φορομπηχτική και άδικη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των πολιτών αυτή επιδεινώθηκε και το 2019 έφτασε στο 1,48!

Το 2020 με τις επιλογές της νέας Δημοκρατίας φαίνεται να ξεπερνά το 1,5.

Και το 2021 αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της Κυβέρνησης θα περάσει το 1,6.

Δηλαδή για κάθε ευρώ που πληρώνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα επί του εισοδήματος και του κεφαλαίου τους αντιστοιχούν 1,6 ευρώ που θα πληρώνουν σχεδόν αποκλειστικά τα νοικοκυριά με τις αγορές τους για τα βασικά αγαθά και τη διαβίωση.

Το καλάθι της νοικοκυράς και τα λειτουργικά του σπιτιού επιβαρύνονται υπέρμετρα.

Αυτό το μίγμα φορολόγησης που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διογκώνει η Νέα Δημοκρατία είναι άδικο και αντιαναπτυξιακό.

Η Έκθεση Πισσαρίδη ενώ διαπιστώνει ότι έχουμε τη χειρότερη αναλογία στην Ευρώπη με τις προτάσεις της ίσως γίνουμε οι χειρότεροι στον Πλανήτη αφού προτείνει μόνο τη μείωση της φορολόγησης του πλούτου.

Η δικαιολογία ότι δεν μπορούν τώρα να μειώσουν τους έμμεσους φόρους ΕΦΚ, ΦΠΑ κλπ γιατί εισπράττονται άμεσα, αλλά για λόγους ανταγωνιστικότητας της οικονομίας θα μειώνουν τη φορολογία του πλούτου είναι δικαιολογίες της σκοπιμότητας για ενίσχυση των λίγων και ισχυρών και της ουσιαστικής αδιαφορίας για τους αδύναμους.

Το Κίνημα Αλλαγής πάντως απαντά με προτάσεις για δίκαιο φορολογικό σύστημα όπως η τροπολογία που καταθέσαμε για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή στον υπερμειωμένο συντελεστή πιλοτικά για το 2021.

Το αναμενόμενο όφελος τόσο για τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού θα είναι αδιαμφησβήτητα πολύ μεγάλο ειδικά σε μια χρονιά τόσο κρίσιμη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη δεν ακούσαμε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Όπως δηλώσαμε και στην επιτροπή, το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει αυταπάτες και το πιθανότερο είναι να εκφυλιστεί αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία σε μια συμβολική καταγραφή προθέσεων χωρίς σοβαρό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά εμείς στηρίζουμε τις διατάξεις που  έστω επεκτείνουν ή και βελτιώνουν το υφιστάμενο πλαίσιο που θεμελίωσε το ΠΑΣΟΚ και ειδικά το σύστημα εισροών – εκροών για τα πρατήρια και το οποίο ήταν το μόνο που εφαρμόστηκε αποτελεσματικά.

Και σε αυτό θέλω να εξάρω τη στάση των πρατηριούχων και των συλλογικών τους φορέων και να θυμίσω ότι αρκετοί ακόμα δεν έχουν πληρωθεί για τις δαπάνες εγκατάστασης.

Συμφωνούμε με τα μητρώα και επισημαίνουμε την ανάγκη για αξιοποίηση περαιτέρω της σύγχρονης τεχνολογίας και σοβαρή αυστηροποίηση των ποινών.

Αλλά οι προβλέψεις δεν φτάνουν!

Θα ενισχυθούν στην πράξη οι ελεγκτικές μηχανισμοί.

Χρειάζονται ελεγκτές με ηλεκτρονικά μέσα αλλά και στους δρόμους.

Σας κατέθεσα κ. Υπουργέ εγγράφως κάποιες προτάσεις συμβατές με όσα ακούστηκαν και από τους εκπροσώπους της αγοράς.

Δεν τις υιοθετήσατε δυστυχώς.

 • Ούτε την 6μηνη σφράγιση ή οριστική των εγκαταστάσεων αντί για 10 έως 90ημέρες.
 • Ούτε τον τρόπο δημοσιοποίησης των παραβάσεων με τεράστιες πινακίδες.
 • Ούτε την επέκταση της σφράγισης εγκαταστάσεων σε όλες τις μορφές λαθρεμπορίου καυσίμων και των υπόλοιπων αγαθών.

Τα ζητήματα που θέτουν οι τελωνειακοί δεν τα επιλύετε και έτσι παραμένει εγκλωβισμένο ένα τμήμα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Τέλος σχετικά με τη ρύθμιση για τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας φυσικών προσώπων στην Ελλάδα με ευνοϊκή φορολογία  εισοδήματος!

Δεν μας δώσατε πληροφορίες για τη σχέση κόστους ωφέλειας στα άλλα  δύο ευνοϊκά φορολογικά πλαίσια που έφερε η Κυβέρνηση σας και δεν μπορούμε να σας εμπιστευτούμε ούτε σε αυτό.

Πόσοι επενδυτές ήρθαν!

Πόση απαλλαγή φόρου απολαμβάνουν…

και ποιές είναι οι επενδύσεις που έκαναν στην Ελλάδα!

Σας προτείναμε εκτός των άλλων η επταετία, να γίνει πενταετία.

Εμείς όπως βλέπετε ασκούμε την αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος.

 • Κάνουμε κριτική!
 • Και πάνω από όλα προτείνουμε λύσεις.

Σας καλούμε να υιοθετήσετε ή τουλάχιστον να αντιγράψετε την τροπολογία μας για τον Περιφερειακό Τύπο αφού δεν είστε έτοιμοι ακόμα να εξετάσετε την τροπολογία μας για την υπό όρους εξίσωση του πειθαρχικού του τελωνειακών υπαλλήλων προς τα ισχύοντα στον Κώδικα Υπαλλήλων Δημοσίου.

Τέλος κ. Υπουργέ. Το νομοσχέδιο δε φτάνει. Πρέπει άμεσα να προσκομίσετε και ένα επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους και χρονικά ορόσημα.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΟΔΥ : ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ

Κάλεσα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να απαντήσει στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ιδιαίτερα, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ρώτησα αν υπάρχει αξιόπιστο ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών, στον ΕΟΔΥ, στο Υπουργείο Υγείας, ή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε το διάλογο και τις απαντήσεις. Η Μαξίμου ΑΕ, αναπαράγει ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές το στερεότυπο του συγκεντρωτισμού και της αυταρχικής λειτουργίας. ‘Όλα αυτά καλλιεργούν την καχυποψία, η οποία επιτείνεται και με νέες καταγγελίες για διπλά στοιχεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας.

Την ώρα που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια όχθη, απέναντι στην ασύμμετρη απειλή της πανδημίας, η Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, που χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΑΒ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Το ΕΚΑΒ ν. Μαγνησίας ‘’στα όριά του’’ εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων covid-19»

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι» από πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσα, σχετικά με την υποστελέχωση του Γ.Ν. Βόλου και την αδυναμία διαχειρίσεως όλων των περιστατικών υγείας, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στο ν. Μαγνησίας, έρχεται ως επιστέγασμα νέα «περιπέτεια» ασθενούς, ο οποίος χρειάστηκε τρία (3) ασθενοφόρα προκειμένου να καταλήξει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου …Κορίνθου (!).

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα έχουν φτάσει στο όριό τους, επειδή οι περισσότερες έχουν καταληφθεί από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό. Σε αυτό το πλαίσιο, ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλεύονταν ως περιστατικό στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας χρειάστηκε αφενός να διασωληνωθεί και αφετέρου να νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ. Έτσι ξεκίνησε η ιδιότυπη «Οδύσσεια» του ασθενούς, των δύο συνοδών ιατρών, αλλά και του πληρώματος του ΕΚΑΒ, προκειμένου να φτάσει ο ασθενής στην πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ, η οποία βρισκόταν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, που απέχει …394 χλμ. (!).

Για την διαδικασία αυτή απαιτήθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, τρία (3) ασθενοφόρα, αφού αυτό που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου (!), αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω (!) και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο, με τον ασθενή και το ιατρικό προσωπικό, κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του τα ξημερώματα (!).

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι παρά την «περιπέτεια», η υγεία του εν λόγω ασθενούς, ευτυχώς, είναι καλή, ωστόσο, οι δυο συνοδοί ιατροί, προκειμένου να επιστρέψουν βίωσαν έναν ακόμα «Γολγοθά», αφού απαιτήθηκε να γίνουν «άνωθεν» παρεμβάσεις στα υπεραστικά ΚΤΕΛ (!), ώστε να εξασφαλιστούν δυο θέσεις για να επιστρέψουν στο Γ.Ν. Βόλου…

Δεδομένου ότι με βάση χθεσινές πληροφορίες, από τα 11 ασθενοφόρα που διαθέτει η Μαγνησία, 3 παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο και για μεγάλες ελλείψεις του τοπικού ΕΚΑΒ σε προσωπικό.

Δεδομένου ότι εξαιτίας των πολύωρων καθυστερήσεων λόγω βλάβης των ασθενοφόρων θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Δεδομένου ότι τα «παλαμάκια από τα μπαλκόνια» προφανώς και δεν επαρκούν και η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όλα τα εργαλεία, με τα οποία θα μπορέσουν να δώσουν τον αγώνα τους, σε μια τόσο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία συγκυρία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αν είναι ενήμερος για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, που αγγίζει τα όρια του φιάσκου, και αν ναι, πως σκοπεύει να ενισχύσει άμεσα το ΕΚΑΒ του ν. Μαγνησίας, τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με το αποδεκατισμένο προσωπικό του;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Λιακούλη

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! … ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΙΣ ΕΔ;

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Ο κορονοϊός συνεχίζει την επιδρομή του στην πατρίδα μας και έχει επιτεθεί και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Κίνημα Αλλαγής, στα πλαίσια της ιδιαίτερης ανησυχίας του για τα στελέχη και τους στρατευμένους νέους των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσε σειρά ερωτήσεων, στις 23 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου, ζητώντας να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ως προς τη διασπορά του ιού στις τάξεις του στρατεύματος, την ύπαρξη στελεχών που διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους και την ύπαρξη απωλειών ζωής, τη μη λήψη κατάλληλων μέτρων και διενέργειας tests ή τη μη τήρηση των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Πρόδηλο είναι ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο με τη λήψη κατάλληλων μέτρων όσο και με την ορθή εφαρμογή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού με γρήγορους ρυθμούς στις τάξεις του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολλά, στη Σχολή Μονίμων υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), σε πολλές μονάδες των ΕΔ, στο Στρατόπεδο “Κατσιμήτρου” στα Ιωάννινα, στη μη λήψη μέτρων για την μετακίνηση των νεοσύλλεκτων στις ακριτικές μονάδες του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου, με πρόσφατο αυτό της 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, όπου πενήντα στρατεύσιμοι και στελέχη εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Πολλά παράπονα διατυπώνονται από στελέχη και στρατευμένους των ΕΔ ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του προσωπικού των ΕΔ, δεν γίνεται ορθή διαχείριση των κρουσμάτων, μεγάλες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή tests, δεν υφίσταται η κατάλληλη ιχνηλάτηση για τοποθέτηση σε καθεστώς καραντίντας, δεν έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και η τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εν κατακλείδι, η ολιγωρία της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων για την προστασία του προσωπικού των ΕΔ, εν μέσω μάλιστα της κατάστασης που βιώνουμε με τους γείτονές μας, είναι εκκωφαντική, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των στελεχών και των στρατευμένων.

Το Κίνημα Αλλαγής εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί λόγω της διασποράς του ιού. Ζητά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ενημερωθεί επειγόντως για την πορεία του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων, για την προστασία του προσωπικού τους.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ…

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

Ότι είδαμε με τον κ. Μητσοτάκη είναι η συνέχεια μιας λογικής η οποία λέει ότι εγώ αποφασίζω, εσείς είστε αναγκασμένοι να υλοποιήσετε τα μέτρα αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις, αλλά για μένα δεν ισχύουν. Το είδαμε να συμβαίνει στη Βουλή πριν από λίγο καιρό όταν μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ιερώνυμο δεν κράτησε την καραντίνα των 14 ημερών.

Η εικόνα του Πρωθυπουργού να φωτογραφίζεται δίχως μάσκα με άλλους 5 ανθρώπους, στέλνει ένα μήνυμα χαλάρωσης.

Όμοιο μήνυμα είχε στείλει και στα εγκαίνια του μετρό στην πρώτη φάση της καραντίνας.

Τα ίδια έχουν κάνει μια σειρά υπουργών και καλό είναι τα στελέχη της ΝΔ να μην χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δυο σταθμά, διότι ο κόσμος βλέπει και κρίνει.

Δεν νομίζω πως κανένας από εμάς αν είχε φωτογραφηθεί με άλλους μαζί χωρίς μάσκες, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση από τα στελέχη της ΝΔ που έχει ο κ. Μητσοτάκης.

Στη δικιά μας αντίληψη οι πολιτικοί είναι όπως και οι πολίτες. Οφείλουμε να δίνουμε το σωστό παράδειγμα και όχι να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης από τους κοινούς θνητούς.

Εμείς έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για ασφαλές άνοιγμα μετά το lockdown.

Χρειάζεται άνοιγμα με ασφάλεια όπου το κλειδί είναι τα μαζικά τεστ. Αυτό που λέμε είναι ότι σε κάθε Νομό χρειάζεται να εγκατασταθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, να ιχνηλατούν και να διεξάγουν διαρκή τεστ σε όλο τον πληθυσμό, να διαχωρίσουν και να ιχνηλατήσουν τα θετικά από τα αρνητικά και με βάση σε τι κατάσταση βρίσκεται η διασπορά ανά νομό να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα και το κλείσιμο αντίστοιχα.

Οτιδήποτε άλλο μπερδεύει τον κόσμο, δημιουργεί λάθος μηνύματα και ταυτόχρονα δεν αφήνει τις τοπικές οικονομίες να πάρουν μπροστά και αυτό δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα μόνο αλλά και με τα κοινωνικά δεδομένα.

Πρέπει οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην φυσιολογική τους ζωή αφού πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα διαφύλαξης της υγείας τους.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 02.12.2020

Μητρώο Ασθενών ΕΟΔΥ: Ζήτημα δημοκρατίας ο έλεγχος της πληροφορίας που επιλέγει η κυβέρνηση

Παρά τις σοβαρές αποκαλύψεις για το Μητρώο Ασθενών του ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης αρνούνται το διάλογο και αποφεύγουν να δώσουν εξηγήσεις. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, αλλά εκείνος αρνείται να προσέλθει στη Βουλή και ν’ απαντήσει στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Ενώ θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό εχθρό, τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αρνείται τις μεγάλες ευθύνες της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια που τη χαρακτηρίζουν.

Σε δήλωσή της, η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει πως ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε το διάλογο και τις απαντήσεις. «Η Μαξίμου ΑΕ, αναπαράγει ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές το στερεότυπο του συγκεντρωτισμού και της αυταρχικής λειτουργίας. Όλα αυτά καλλιεργούν την καχυποψία, η οποία επιτείνεται και με νέες καταγγελίες για διπλά στοιχεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας».

Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΛΤΑ: Για μία ακόμη φορά η ΝΔ συμπεριφέρεται ως dealer συμφερόντων

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους και τη διασφάλιση των διικαιωμάτων των εργαζομένων, επέλεξε με μια τροπολογία να προωθήσει το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας κκαι να στρώσει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, με δαπάνες μάλιστα του Δημοσίου.

Όπως επισήμανε σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προφανώς η κυβέρνηση έχει βρει τον ιδιώτη «τυχερό» και επιχειρεί να δημιουργήσει ολιγοπώλιο σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή.

Στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας και του νομοσχεδίου στο οποίο εντάχθηκε με θέμα την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε πως προωθείται η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ πάνω στο χαλί που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σκοπίμως – όπως αποδεικνύεται – αδιαφόρησαν επί 18 μήνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν στα ΕΛΤΑ την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα ΕΛΤΑ έφτασαν στο έσχατο σημείο να καλύπτουν τη λειτουργία τους από τα χρήματα που κατέθεταν οι καταναλωτές ρεύματος για να πληρωθεί η ΔΕΗ και τώρα η κυβέρνηση έρχεται με την τροπολογία όχι για να δώσει λύσεις, αλλά για να προετοιμάσει τους καλύτερους όρους για τον ιδιώτη επενδυτή και μάλιστα εις βάρος των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Με τις διατάξεις καταργείται η συλλογική σύμβαση για τους νεοπροσλαμβανόμενους και κάθε θεσμική διασφάλιση τους. Μειώνονται μονομερώς οι αμοιβές των εργαζόμενων στο μετατασσόμενο εργαζόμενο. Χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό αναγκαίοι εργαζόμενοι, με συνέπεια αφενός την υποβάθμιση της ποιότητας και την αύξηση των χρόνων εξυπηρέτησης κι αφετέρου τη συρρίκνωση του δικτύου στα νησιά, στην ύπαιθρο και ιδίως στα δυσπρόσιτα μέρη της χώρας.

Αλλά την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προβαίνει σε προσλήψεις με το δοκιμασμένο πελατειακό σύστημα της δεξιάς. Ακόμη και η «θετική» διάταξη της καταβολής των οφειλόμενων ποσών 149 εως 180 εκ. ευρώ από το Δημόσιο για την περίοδο 2013 – 2020 γίνεται τώρα όχι για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ, αλλά εντάσσεται στο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης, κυρίως για αποζημιώσεις απολύσεων, ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες οικονομικές συνθήκες για τον ιδιώτη επενδυτή.

Το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να στηρίξει μόνο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΕΛΤΑ που θα εξασφαλίζει στο ανθρώπινο δυναμικό αξιοπρεπείς όρους εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προβληματα στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Η 15νθήμερη επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων με το προσωπικό τους ήταν μονόδρομος, μετά από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών, εξαιτίας της επιμονής της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών να νοσηλεύονται στις ιδιωτικές κλινικές μόνο περιστατικά non COVID, καθώς και να διπλασιαστεί περαιτέρω η τιμή αποζημίωσης, μια απαίτηση επικίνδυνη και καταχρηστική. Η απαίτηση για περαιτέρω διπλασιασμό της τιμής αποζημίωσης είναι το λιγότερο κοινωνικά προκλητική την ώρα που το πρώτο κύμα της πανδημίας έφερε μόνο κέρδη στις ιδιωτικές κλινικές διότι, χωρίς να νοσηλεύουν περιστατικά με κορωνοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, διπλασιάστηκε η τιμή αποζημίωσης ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ από 800€ σε 1600€, τους δόθηκε νομοθετικά η δυνατότητα επέκτασης των ιδιωτικών ΜΕΘ κατά 40% με το ίδιο προσωπικό και επιπλέον, δεν διατιμήθηκε το διαγνωστικό τεστ COVID μέχρι σήμερα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να το κοστολογούν κατά το δοκούν. Το πακέτο ενίσχυσης τους υπολογίζεται κατ’ ελάχιστον στα 30 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το συκοφαντημένο ΕΣΥ έχει σταθεί γενναία απέναντι στην πανδημία με ανταμοιβή ένα χειροκρότημα και με παράσημα την υπερεφημέρευση, την υπερεργασία, τις χαμηλές αμοιβές, τη νόσηση πλήθους υγειονομικών από κορωνοϊό, ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας και ελλείψεις σε φάρμακα. Η επίταξη όμως έγινε με βιασύνη όπως μαρτυρούν τα ακατάλληλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εξαιτίας έλλειψης βασικών υποδομών, έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού βασικές υποδομές και ειδικευμένο προσωπικό, καταγγελιών στο παρελθόν για κλινική ανεπάρκεια, παλαιά κτίρια, χρέη ενός από αυτών στο Δημόσιο κ.α.

Περαιτέρω, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει και σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συστράτευσης λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, έχουν γίνει καταγγελίες κατά ιδιωτών γιατρών από ιδιωτικό νοσοκομείο, που έκαναν διαλογή ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να νομιμοποιούνται, την ώρα που οι συνάδελφοι τους του δημόσιου τομέα βιώνουν υπερεργασία και υπερένταση από τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και καθημερινά υπερβάλλουν εαυτούς. Αυτά καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης χωρίς επίσημη απάντηση μέχρι σήμερα, εξού και το Κίνημα Αλλαγής απήυθυνε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.