ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΥΤΟ ΤΟ LOCKDOWN ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μια Κυβερνητική αποτυχία.

Ξεκινήσαμε από πολύ καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Με ευθύνη της Κυβέρνησης, μπαίνουμε σε αυτή τη δοκιμασία. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορωνοϊός. Αλλά είναι η Κυβέρνηση που με τις αστοχίες και τις παλινωδίες της, του άνοιξε ξανά την πόρτα.

Κάθε φορά που η Κυβέρνηση ανατρέπει η ίδια τους αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς της, βγαίνει ο Πρωθυπουργός να το καλύψει, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες.

Από το «βλέποντας και κάνοντας», σήμερα πήγαμε στο «δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει».

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για:

Τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό που σηματοδότησε.

Το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων. Τα περιορισμένα τεστ. Την ανικανότητα στήριξης, στελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την καθυστερημένη ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία. Την αδιαφορία για τα γηροκομεία, τις κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας.

Φυσικά έχουν ευθύνες και όσοι αρνήθηκαν ή αδιαφόρησαν για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας και αυτοί που τους ανέχθηκαν.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι για να βγει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία από αυτή τη δοκιμασία, χρειάζονται τολμηρές παρεμβάσεις. Από τη μια η ενίσχυση του ΕΣΥ και από την άλλη γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Το μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε ερείπια. Γιατί η αλυσίδα της οικονομίας κάνει την καραντίνα του ενός, ανεργία και λουκέτο για τον άλλο. Χρειάζεται σχέδιο και όχι άλλα ημίμετρα, καθυστερημένα.

Το σημερινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού θα μπορούσε να είναι και μια γενναία αυτοκριτική. Δεν ακούσαμε τίποτα συγκεκριμένο για τα λάθη και τις παραλείψεις. Δεν κυβερνιέται η χώρα με την κυβερνητική γραμμή να μονοπωλεί την ενημέρωση των πολιτών. Όταν οι ζωές μας δοκιμάζονται με πρωτοφανή τρόπο, η Κυβέρνηση οφείλει να δείχνει αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και πειθώ.

Σε αυτή τη μάχη που αφορά ανθρώπινες ζωές είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, στην ίδια όχθη, με τον ιό απέναντι. Όπως πράξαμε και την άνοιξη. Ώστε να ξαναβγούμε και πάλι νικητές.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ : ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ- ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης « Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις».

———————-

Θέμα: «Εφαρμογή της απόφασης 317/2020 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου- εξίσωση προϋποθέσεων συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών στο Δημόσιο για το διάστημα έως 31-12-2010 που δεν ίσχυε»

Αιτιολογική Έκθεση

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ’ αριθμ. 317/2020 απόφασή της έκρινε ότι οι διατάξεις του άρθρου 56 παρ.1 και 2 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (όπως ίσχυαν πριν την αντικατάστασή τους από 1.1.2011 με τον ν.3865/2010), με τις οποίες θεσπίζεται μικρότερο όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των γυναικών έναντι των ανδρών εισάγουν διάκριση εις βάρος των ανδρών, χωρίς να υφίστανται αποχρώντες λόγοι που να την δικαιολογούν και κατά τούτο είναι αντίθετες στην αρχή της ισότητας, όπως αυτή κατοχυρώνεται τόσο στο Σύνταγμα, όσο και στις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου. Προς αποκατάσταση, δε, της αρχής της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων, το Ελεγκτικό Συνέδριο με την ανωτέρω απόφασή του, έκρινε ρητώς ότι, για όσο χρόνο διατηρείται σε ισχύ η δυσμενής αυτή διάκριση σε βάρος των ανδρών (ήτοι για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει 25 συντάξιμα έτη μέχρι τις 31.12.2010, καθόσον από 1.1.2011 τα ηλικιακά όριο συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών εξισώθηκαν) πρέπει να επεκταθεί και στους άνδρες υπαλλήλους η ευνοϊκότερη ρύθμιση που ισχύει για τις γυναίκες (βλ. Απόφ. ΔΕΚ C-559/07 της 26ης Μαρτίου 2009, Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά Ελληνικής Δημοκρατίας σκ. 26, Ολομ. Ελ. Συν.1268/2018, 743/2018, 1807/2014).

Με την προτεινόμενη διάταξη, η Πολιτεία προσαρμόζεται στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποκαθιστά την αρχή της ίσης μεταχείρισης των φύλων σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2020

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης « Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις», προστίθεται διάταξη νόμου ως εξής:

Διάταξη νόμου

Στο τέλος της παρ. 11 του άρθρου 6 του ν. 3865/2010 (ΦΕΚ Α120), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Κατ’ εφαρμογή της υπ’ αρ. 317/2020 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κατά παρέκκλιση των οριζόμενων ανωτέρω στην παράγραφο αυτή, οι διατάξεις του άρθρου 56 παρ. 1 περ. β΄ του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, όπως ίσχυαν πριν την αντικατάστασή τους, από 1.1.2011 με το ν. 3865/2010, σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μητέρων με ανήλικα παιδιά, εφαρμόζονται αναλόγως και για τους άνδρες με ανήλικα παιδιά».

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Νάντια Γιαννακοπούλου

Γιώργος Μουλκιώτης

Ευαγγελία Λιακούλη

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ιλχάν Αχμέτ

Χρήστος Γκόκας

Γιώργος Καμίνης

Χάρης Καστανίδης

Μιχάλης Κατρίνης

Χαρά Κεφαλίδου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Ανδρέας Λοβέρδος

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτρης Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

Ανδρέας Πουλάς

Κώστας Σκανδαλίδης

Γιώργος Φραγγίδης

Ν. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Σημεία ομιλίας Νάντιας Γιαννακοπούλου, Εισηγήτριας του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ…» τοποθετήθηκε η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία, όπου τα εισοδήματα πιέζονται ασφυκτικά, οι τζίροι μέσα στο 2020 μειώθηκαν κατά 50 δισεκατομμύρια

Και βεβαίως έρχεται λίγη ώρα πριν από το κοινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού με τον κο Τσιόδρα, όπου αναμένουμε να ακούσουμε την επιβολή ολικού lockdown λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, με ό,τι συνέπειες αυτό θα συνεπιφέρει στην ελληνική οικονομία. Δυστυχώς αυτό που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε θα το ζήσουμε μετά από μια αντιμετώπιση χωρίς σχέδιο, με αποσπασματικότητα, με λάθη και ολιγωρίες. Δυστυχώς η Κυβέρνηση κώφευε στις προτάσεις μας, ενώ ήταν φανερό ότι κώφευε και σε προτάσεις των Επιστημόνων, κάποιες από τις οποίες εφάρμοζε με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Τώρα οδηγούμαστε εσπευσμένως σε ένα lockdown βασικά λόγω των ορίων που έφτασε η προαναγγελμένη αδυναμία του Ε.Σ.Υ .Θα έχουμε όμως την δυνατότητα να συζητήσουμε για τα αίτια, για τις ευθύνες που οδηγηθήκαμε σ΄ αυτό το σημείο. Μην περιμένετε σιωπή. Θα παλέψουμε ενάντια στην πανδημία, θα κάνουμε συνεχώς δημιουργικές προτάσεις , αλλά δεν μπορεί να μην επισημανθούν τα στοιχεία που μας οδήγησαν εδώ. Αυτάρκεια, αυτοθαυμασμός και θάψιμο ευθυνών δεν βοηθούν.»

Η κα Γιαννακοπούλου εν συνεχεία τόνισε: «Κες και κοι συνάδερφοι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Ν.3869/2010 ήταν ο πρώτος και μοναδικός νόμος που έδινε προστασία στην πρώτη κατοικία επαρκή και πλήρη.

Όμως, βεβαίως, το γνωρίζουμε όλοι είχαν εμφιλοχωρήσει κάποιες καταχρηστικές συμπεριφορές ή κάποιες αβελτηρίες του δικονομικού συστήματος, που είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου.

Ιδιαίτερα οι χρονίζουσες υποθέσεις του Ν.Κατσέλη, οι οποίες προσδιοριζόντουσαν για ημερομηνίες μετά το 2027 και 2028, ήταν και παραμένει ένα μείζον ζήτημα, το οποίο βεβαίως απαιτεί λύση. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σε αυτό.

Και για να μην έχουμε επιλεκτική μνήμη κες και κοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη η δική σας Κυβέρνηση, είχε δεσμευτεί από τον Ιούνη του 2018 να κλείσει όλες τις υποθέσεις του ν Κατσέλη μέσα στο 2021. Προς τι η οργή σας λοιπόν;

Όμως θεωρούμε ότι οι οποιεσδήποτε διορθωτικές παρεμβάσεις προβλέπονταν στο σχέδιο νόμο δεν μπορούν να οδηγούν στην αποφλοίωση και την αποστέρηση του δικαιώματος του πολίτη στην πρώτη κατοικία. Και με αυτές τις δικονομικές ρυθμίσεις εκεί μας οδηγείτε.

Είμαστε, λοιπόν, βασικά αντίθετοι στις τροποποιήσεις του ν.3869, όπως τις φέρνετε γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα και σε συνδυασμό με το νόμο για τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα θα οδηγήσουν σε ασφυξία χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά.

Θεωρούμε ότι με αυτό το νομοσχέδιο, το 2022 θα κλείσει με μια σειρά μαζικών πλειστηριασμών από κατοικίες οι οποίες σήμερα ήταν στην προστασία του «νόμου Κατσέλη».

Κε Υπουργέ, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο δεύτερο κύμα πανδημίας και τα οικονομικά μέτρα οδηγούν σε μαρασμό μεγάλο τμήμα επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται κανονικά και με αμείωτο ρυθμό.

Περιμένουμε λοιπόν με την ανακοίνωση του νέου lockdown σε λίγο την αυτονόητη αναστολή των πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα.»

Τέλος, η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα εξής:

«Η εφαρμογή αυτού του σ/ν θα είναι λοιπόν προβληματική και θα οδηγήσει σε μαζικές απορρίψεις των υποθέσεων γιατί:

Πρώτον. Οι προθεσμίες είναι πάρα πολύ ασφυκτικές και αυστηρές για τον ίδιο τον οφειλέτη.

Δεύτερον. Γιατί πρέπει να τηρηθεί σε συνθήκες πανδημίας.

Και τρίτον. Γιατί τα περισσότερα δικαστήρια είναι υποστελεχωμένα και θα φτάσουμε στα εξής αποτελέσματα. Είναι βέβαιο αυτό.

Για αυτούς τους λόγους, ακριβώς θεωρώ ότι αυτό το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν υπηρετεί τους σκοπούς του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, αλλά αντίθετα τους παραβιάζει.

Είναι προφανές, ότι το παρόν σχέδιο νόμου δεν μπορεί να οδηγήσει λυσιτελώς στην επιτάχυνση των χρονιζουσών εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη.

Κάνετε το χατίρι των τραπεζών και αντιμετωπίζετε αυτές τις υποθέσεις που στην πλειοψηφία τους αφορούν οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά σαν περιττό βάρος.

Δεν είναι εποχές που να μπορούμε να χάνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σε μια εποχή που όλα αναστέλλονται, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, υποχρεώσεις, δεν μπορεί το βασικό θέμα η ικανοποίηση και μόνο των τραπεζών, από μια κοινωνία που είναι πλέον καθημαγμένη και εξοντωμένη μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και ήδη δύο σοβαρές υγειονομικών κρίσεις λόγω του κορονοϊού.

Ως Κίνημα Αλλαγής σας καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στις οποίες δυστυχώς κωφεύσατε.

Γι’ αυτό και θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό».

Ρυθμός Επικαιρότητας | 05.11.2020

Φώφη Γεννηματά: Η νέα καραντίνα είναι αποτυχία της Κυβέρνησης

Το νέο lockdown είναι ξεκάθαρα μια κυβερνητική αποτυχία. Θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει. Διότι ξεκινήσαμε από πολύ καλύτερη αφετηρία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με ευθύνη της κυβέρνησης μπαίνουμε τώρα σ’ αυτή τη δοκιμασία. Ναι, ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορονοϊός και είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον ιό στη μάχη για τις ανθρώπινες ζωές, όπως κάναμε και την άνοιξη, αλλά η Κυβέρνηση είναι που με τις αστοχίες και τις παραλείψεις της τού άνοιξε την πόρτα. Από το “βλέποντας και κάνοντας” πήγαμε στο “δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει”.

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, ο Πρωθυπουργός έχει ευθύνη για τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό, το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, τα περιορισμένα τεστ, την ανικανότητα στήριξης, στελέχωσης και εξοπλισμού του ΕΣΥ. Την καθυστερημένη ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς και τα σχολεία και την αδιαφορία για τα γηροκομεία και τις κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας. Για να μην αναγνωρίσει τις δικές του ευθύνες, χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους επιστήμονες.

Ευθύνες έχουν και όσοι αρνήθηκαν ή αδιαφόρησαν για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας και αυτοί που τους ανέχθηκαν. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, επαναλαμβάνουμε ότι για να βγει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία από αυτή τη δοκιμασία χρειάζονται τολμηρές παρεμβάσεις. Χρειάζεται η ενίσχυση του ΕΣΥ και η γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων. Γιατί η καραντίνα του ενός είναι το λουκέτο και η ανεργία του άλλου. Διότι το μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε ερείπια.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μέσα μεταφοράς: χέρι-χέρι στις ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που αφορούν την «περιπέτεια» των Μέσων Μεταφοράς και, δυστυχώς, η υποκρισία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα και τις ημέρες τους περισσεύει. Διότι η κυβερνητική ανεπάρκεια και αδιαφορία της ΝΔ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών οδήγησε στο συνωστισμό και μετέτρεψε τα μέσα μεταφοράς σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού. Επί έξι μήνες δεν έκαναν τίποτα μπροστά στα προβλήματα και δεν άκουσαν τις παρεμβάσεις και προτάσεις μας. Και η τακτική αυτή συνεχίζεται ακόμη και τώρα.

Όμως, η εγκατάλειψη των αστικών συγκοινωνιών ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τώρα κόπτεται τάχα για τις δημόσιες μεταφορές, ενώ έχει μεγάλη ευθύνη για την απαξίωσή τους.

Ιδου όμως το έργο του ΣΥΡΙΖΑ: μείωσαν τα έσοδα, δεν προχώρησαν σε αγορές νέων οχημάτων ή προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Λειτουργούσαν μόνο το 50% των λεωφορείων και τρόλεϊ που είχαν παραλάβει. Η έλλειψη ανταλλακτικών ήταν τραγική. Ο «διαγωνισμός Σπίρτζη» για 750 λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα και 250 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ούτε ο διαγωνισμός για 92 λεωφορεία της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ήταν αυτός που επιχείρησε την εκχώρηση της τεχνικής βάσης του Οργανισμού Συγκοινωνιών στην Αττική σε ιδιώτες, ενώ είναι γνωστή η πλήρης αποτυχία της πολιτικής του που οδήγησε τον ΟΑΣΘ σε αδιέξοδο.

Χρειάζονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία εμείς έχουμε ήδη προτείνει: προμήθεια ανταλλακτικών και προσλήψεις οδηγών και τεχνικών με fast track διαδικασίες. Ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Και έως τότε συντονισμός του ΟΑΣΑ με τις δημοτικές συγκοινωνίες στην Αττική και τις αστικές συγκοινωνίες πόλεων στην περιφέρεια, ώστε να καλυφθεί προσωρινά ο αναγκαίος αριθμός οχημάτων για το Λεκανοπέδιο και ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Περισσότερα ΕΔΩ

Εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου 3869/2010: καταψηφίζουμε το σχέδιο νόμου που βάζει στο στόχαστρο τα αδύναμα νοικοκυριά

Όπως γνωρίζει πια κάθε πολίτης, ο Ν.3869/2010 του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος και μοναδικός νόμος που έδινε επαρκή προστασία στην πρώτη κατοικία. Διαδικαστικά προβλήματα συσσώρευσαν χρονίζουσες υποθέσεις για μετά το 2027 και 2028, όμως η σημερινή Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να τις ολοκληρώσει όλες μέσα στο 2021. Με τις νέες ρυθμίσεις που εισάγει και σε συνδυασμό με το νόμο για τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα θα οδηγήσουν σε ασφυξία χιλιάδες αδύναμα νοικοκυριά, σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, την ώρα που η χώρα μας βυθίζεται στο νέο κύμα της πανδημίας. Καταψηφίζουμε το σχέδιο νόμου, όπως ανέφερε και η εισηγήτρια του Κινήματος στη Βουλή, βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου γιατί: 

 • οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και αυστηρές για τον οφειλέτη
 • πρέπει να τηρηθούν σε συνθήκες πανδημίας
 • τα περισσότερα δικαστήρια είναι υποστελεχωμένα 
 • παραβιάζει το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (χρηστή απονομή Δικαιοσύνης)
 • ευνοεί τις τράπεζες εις βάρος οικονομικά αδύναμων πολιτών. 

Περισσότερα ΕΔΩ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ MEGA (ΑΥΡΙΟ 06/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:10 π.μ.)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 09:10 π.μ. στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθή Βούλγαρη.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθή Βούλγαρη

Δεν με χωρούσε η αίθουσα της Βουλής όταν ενημερώθηκα από το σχολείο του γιού μου ότι έπρεπε να μπει η τάξη του σε καραντίνα

Την Κυριακή που είχαμε τη συζήτηση στη Βουλή, την ώρα που μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης μας ειδοποίησαν με sms από το σχολείο ότι βρέθηκε ένας καθηγητής θετικός και έπρεπε όλη η τάξη του γιού μου να μπει σε καραντίνα. Όπως καταλαβαίνετε δεν με χωρούσε η αίθουσα της Βουλής. Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με το σχολείο και ρώτησα αν θα έπρεπε να κάνουμε στα παιδιά που μπήκαν σε καραντίνα τεστ και ποιες είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Διαπίστωσα με έκπληξη -παρ’ ότι είχα την υποψία- ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να υποβάλλουμε τα παιδιά σε τεστ. Αρκούσε να τα περιορίσουμε. Επειδή όμως το παιδί μου είπε ότι είχε μεγάλη αδυναμία, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ούτε πυρετό, ούτε βήχα, σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Έτσι υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός. Του κάναμε το τεστ, γιατί μένουμε έξι άτομα σε αυτό το σπίτι. Και μπορεί να μην τον αφήναμε να βγει από το σπίτι να πάει στο σχολείο, αλλά σίγουρα κάποιος άλλος από τους έξι θα κολλούσε καθώς εμείς συνεχίζαμε τη ζωή μας κανονικά. Οι υπόλοιποι κυκλοφορούσαν, πήγαιναν στις δουλειές τους, εγώ έβλεπα ανθρώπους κάθε μέρα στη Βουλή, έκανα συναντήσεις με άλλους βουλευτές και συνεργάτες. Μόνο η οικογένειά μας θα μπορούσε να κολλήσει άλλους 100 αν δεν είχα σκεφτεί από μόνη μου να κάνω τεστ στο παιδί.

Δυστυχώς και στις οδηγίες του ΕΟΔΥ υπάρχουν κενά, τα οποία διαπίστωσα η ίδια

Καραντίνα για ένα μέλος στην οικογένεια, σημαίνει ότι τον έχουμε αποκλείσει στο δωμάτιο του, αφήνουμε το φαγητό έξω από την πόρτα, πιάνουμε τα πράγματα με γάντια ενώ φοράμε μάσκα, τα πλένουμε χωριστά με καυτά νερά, απολυμαίνουμε πόρτες, διακόπτες συνεχώς, δεν βγαίνει από το δωμάτιό. Σήμερα θα μπορέσει να βγει, αλλά δυστυχώς, σήμερα που θα βγει ξεκινά η καραντίνα όλων μας. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να πω ότι μέσα στην ατυχία μας σταθήκαμε τυχεροί, καθώς το πέρασε πολύ ελαφριά και κανένας από εμάς δεν κόλλησε. Είμαστε όλοι αρνητικοί σε δύο τεστ που έχουμε υποβληθεί. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να το περιορίσουμε και φαίνεται ότι μπορούμε να το περιορίσουμε αν κάνουμε τις σωστές κινήσεις. Δυστυχώς όμως και στις οδηγίες του ΕΟΔΥ υπάρχουν κενά, τεράστια κενά, τα οποία διαπίστωσα η ίδια. Στη συνέχεια έκλεισε όλο το λύκειο, όχι μόνο η τάξη του γιού μου, καθώς βρέθηκε και άλλος καθηγητής θετικός και άλλος μαθητής θετικός. Έκλεισε όλο το λύκειο, αλλά καταλαβαίνετε ότι αφού κανείς δεν υποχρεώνεται να υποβληθεί σε τεστ είναι πολλοί αυτοί που κόλλησαν μόνο από το περιστατικό που γνωρίζω εγώ. Γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Υπάρχει διάχυτη απογοήτευση και φόβος σε κάθε οικογένεια

Είναι κρίμα που χάσαμε το πλεονέκτημα που κερδίσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες και οι πολιτικές δυνάμεις που δείξαμε στην πρώτη φάση μία σύμπνοια. Κερδίσαμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα και το εξανεμίσαμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διάχυτη απογοήτευση σε κάθε οικογένεια και φόβος. Είναι κρίμα να κάνουμε συγκρίσεις της χώρας μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που την Άνοιξη δεν ήταν στο σημείο που ήμασταν εμείς. Γιατί χάσαμε αυτό το πλεονέκτημα;

Έγινε άνευ όρων το άνοιγμα, των συνόρων, δεν αντιμετωπίστηκε ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα είχαμε επισημάνει όλα, γιατί ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να προλαβαίνει και με την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση να γίνεται αυτή πιο αποτελεσματική. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Έγινε άνευ όρων το άνοιγμα των συνόρων στην πρώτη φάση τουλάχιστον. Πέρασε αρκετό διάστημα μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι είχαμε γεμίσει, ειδικά από τα χερσαία σύνορα, από τα Βαλκάνια, με κρούσματα και η Χαλκιδική είχε βρεθεί λίγο πριν από το κόκκινο. Ερχόντουσαν από την Αγγλία και δεν τους έκαναν τεστ στα αεροδρόμια. Μέχρι να κινητοποιηθούν και να αρχίσουν οι έλεγχοι χάσαμε πολύτιμο χρόνο και σίγουρα είχαμε εισερχόμενα κρούσματα. Δεν αντιμετωπίστηκε ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήταν τεράστιο το πρόβλημα και εμείς το φωνάζαμε από το καλοκαίρι. Ήταν ένα πρόβλημα που είχε εντοπίσει η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υπουργός έκανε δηλώσεις ότι θα αυξήσει το στόλο των λεωφορείων πριν από την πρώτη καραντίνα γιατί απλώς είχαν διαπιστώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει διαλυμένες τις συγκοινωνίες, δεν υπήρχαν λεωφορεία, δεν υπήρχε προσωπικό. Δήλωναν ότι θα αυξήσουν το στόλο, τους τεχνικούς, τους οδηγούς και αυτά δεν τα είδαμε ποτέ. Όμως χάσαμε χρόνο. Οι προκηρύξεις έγιναν τώρα το Νοέμβριο. Ξέρετε πότε θα έρθουν οι νέοι οδηγοί; Στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του Ιανουαρίου.

Οι προσλήψεις των γιατρών τώρα γίνονται και δεν ξέρουμε πότε θα πάνε στα νοσοκομεία

Εκτός από τα κρεβάτια που δώρισε η Βουλή στο ΣΩΤΗΡΙΑ και τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει γίνει κάτι άλλο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τα κρεβάτια που ανακοινώθηκαν για την Θεσσαλονίκη, ήταν ΜΕΘ που υπήρχαν από πριν και δεν είχαν δοθεί για τον Covid. Λειτουργούσαν για τα καθημερινά περιστατικά, μετά από σοβαρά χειρουργεία, για σοβαρά περιστατικά. Απλώς μεταφέρουν μονάδες που είναι για κάθε περιστατικό και λειτουργούν πια μόνο για τον Covid. Γιατροί προσλαμβάνονται τώρα. Χθες πήγε στη Βουλή, ο αρμόδιος Υπουργός και έκανε τις προσλήψεις ειδικών γιατρών, ενώ στο όνομα του Covid έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις και τους ρωτάμε εννέα μήνες που είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δώστε μας τα ονοματεπώνυμά τους, πείτε μας σε ποια νοσοκομεία δουλεύουν. Δεν μας έχουν δώσει καμία απάντηση. Το βέβαιο είναι ότι δεν πήγαν ούτε πνευμονολόγοι, ούτε εντατικολόγοι, ούτε παθολόγοι. Τώρα γίνονται οι προσλήψεις, πότε θα πάνε στα νοσοκομεία;

Στη σκιά της πανδημίας η κυβέρνηση επιτρέπει να υπάρχει αισχροκέρδεια στα τεστ ενώ εγκατέλειψε τα γηροκομεία

Λέγαμε από την αρχή ότι πρέπει να γίνουν κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας, να κάνουν επισκέψεις στα σπίτια και να διενεργούνται τεστ στους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες. Αλλά και πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, χρειαζόμαστε και δειγματοληπτικά τεστ, σε τυχαίο δείγμα πληθυσμού, για να έχουμε σοβαρά και αξιόπιστα στοιχεία για να ενισχύουμε το ΕΣΥ. Είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση μαζί μας να γίνουν αυτές οι κινητές μονάδες της πρωτοβάθμιας προστασίας, αλλά επειδή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν πολύ και επειδή δεν έχει αναπτυχθεί το σύστημα στο σύνολό του η αποτελεσματικότητά είναι μηδαμινή. Επομένως, ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει αυτή την ώρα με δικά του έξοδα να κάνει τα τεστ, που είναι πολύ ακριβά. Έχουμε πει ότι θα πρέπει να υπάρχει διατίμηση στα τεστ και να τα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι δυνατόν στη σκιά της πανδημίας να επιτρέπει η κυβέρνηση και με την ανοχή της να υπάρχει αισχροκέρδεια στον ιδιωτικό τομέα σε βάρος ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα όπως οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους. Θα έπρεπε να υποβάλλεται σε τεστ το υγειονομικό προσωπικό. Υπάρχουν καταγγελίες, από τον Αγ. Σάββα συγκεκριμένα, ότι τελευταία φορά ελέγχθηκαν τον Αύγουστο. Έχουν αρχίσει να νοσούν. Εγκαταλείφτηκαν τα γηροκομεία παρ’ ότι ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Από την πρώτη καραντίνα είχαμε διαπιστώσει ότι είναι στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τα προσέξουμε. Δεν έγινε τίποτα από ότι έπρεπε για να περιορίσουμε τον ιό. Δεν έγινε τίποτα από ότι έπρεπε για να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Αναγκαζόμαστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αφού εξανεμίσαμε το πλεονέκτημα που είχαμε από το προηγούμενο διάστημα. Χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου. Κάποια στιγμή θα τελειώσει και αυτή η καραντίνα, με τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις. Θα μείνουν πίσω ερείπια. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ίδια με τα προηγούμενα δεν είδα κάτι πιο γενναίο πιο τολμηρό. Δεν έχω καμία αντιπολιτευτική διάθεση. Έχω αγωνία και η αγωνία των πολιτικών πρέπει να είναι δημιουργική. Είμαστε όλοι στην ίδια μεριά. Ο ιός είναι ο αντίπαλός μας. Αλλά η κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα ξανά στον ιό και πρέπει να την κλείσουμε και να ετοιμαστούμε για πως θα είναι η επόμενη ημέρα μετά την καραντίνα. Να έχουμε το λιγότερο δυνατό θύματα, να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ» ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ «ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Open στην εκπομπή « ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 07.00» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

Ο εχθρός όλης της ελληνικής κοινωνίας είναι ο κορωνοϊός.

Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να κανείς να μην λάβει υπόψιν του ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για τις οποίες φτάσαμε εδώ.

Υπάρχουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ξεκινώντας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέχρι τον πρωθυπουργό, που πριν από είκοσι μέρες έλεγαν δεν υπάρχει σενάριο lockdown.

Και φτάσαμε στο εθνικό lockdown της 7ης Νοέμβρη.

Από το «βλέποντας και κάνοντας» πήγαμε στο «δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Ρωτάμε με μεγάλη και ειλικρινή απορία. Μέσα 6 ώρες ποια ήταν η διαφορά από τις δηλώσεις κ. Πέτσα μέχρι τις δηλώσεις κ. Κικίλια, τι άλλαξε δηλαδή και είχαμε αυτή την απίστευτη εξέλιξη.

Είναι προφανές ότι το lockdown αυτό, καθώς και τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, Σέρρες και άλλες περιοχές, είναι κυβερνητική αποτυχία ξεκάθαρη και εκκωφαντική.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να δούμε ότι για 6 μήνες πράγματι δεν ελήφθησαν μέτρα τα οποία να προστατεύουν ουσιαστικά την ελληνική κοινωνία και τη ζωή των πολιτών.

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι κανένας τουρίστας δεν πρέπει να έρχεται στην χώρα χωρίς τεστ, χθες το ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Λέγαμε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις γιατρών και χθες το βράδυ το ανακοίνωσε ο κ.Κικίλιας.

Σε μια σειρά πολύ κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τα ΜΜΜ δεν έχει υπάρξει καμία διαφορά, επομένως καλά είναι τα λόγια της κυβέρνησης, ότι όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα το κάνουμε, αλλά δεν παύουν να είναι άμοιροι ευθυνών.

Δεν ακούμε από κανένα κυβερνητικό στέλεχος να μας λέει πως φτάσαμε από τις αρχές Ιουνίου που είχαμε 20 κρούσματα στη χώρα να έχουμε σήμερα περίπου 3000.

Λέει η κυβέρνηση ότι δεν έγινε από τον τουρισμό, δεν έγινε από τα σχολεία, δεν έγινε από τα ΜΜΜ, από τι έγινε τέλος πάντων;

Θέλω να υπογραμμίσω ότι χρειάζεται μια ειδική πρόβλεψη για τη σεισμόπληκτη Σάμο και τις μετακινήσεις εκεί. Είναι ουσιαστικό αίτημα των πολιτών για υπάρξουν εξαιρέσεις στις μετακινήσεις τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής

Καταδίκη εμπρηστικής επίθεσης κατά οχήματος βουλευτή

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την εμπρηστική επίθεση στο όχημα του βουλευτή της Ν.Δ. Ιάσονα Φωτήλα.

Η καταδίκη τέτοιων παράνομων και αντιδημοκρατικών ενεργειών είναι η μόνη απάντηση που δίδουν σθεναρά οι πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας μας.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ : ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους Πολιτιστικών Φορέων.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι Διονύσης Παναγιωτάκης Πρόεδρος Ένωσης Θεατρικών Παραγωγών, Μιχαήλ Αδάμ Μέλος ΔΣ Ένωσης Θεατρικών Παραγωγών, Μάνος Κρεζίας Εκπρόσωπος Αιθουσαρχών Κινηματογράφου, Νίκος Ορφανός Ηθοποιός, Ελένη Καλέση Διοργανώτρια Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Μέλος Παν. Συνδέσμου Διοργανωτών Ελλάδος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος καθώς και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού Αντώνης Παπαϊωάννου.

Μετά τη τηλεδιάσκεψη, η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πολιτισμός και οι άνθρωποι του πλήττονται βάναυσα για δεύτερη φορά από το lockdown.

Για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν προτεραιότητα.

Τα ανεπαρκή οριζόντια μέτρα δεν τους καλύπτουν.

Είναι αναγκαίο ΤΩΡΑ ένα επεξεργασμένο Ειδικό Πρόγραμμα Στήριξης της Πολιτιστικής Δραστηριότητας.

Που θα αφορά τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τις επιχειρήσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

 • Ειδικό Ταμείο Αρωγής για τους ανθρώπους του Πολιτισμού, που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα αδιάθετα των πόρων που είχαν δοθεί στην Αυτοδιοίκηση για πολιτιστικές δράσεις (Συνολικά 87 εκ. ευρώ).
 • Προαγορά ειδικών παραστάσεων από το κράτος και μετάδοση τους τηλεοπτικά ή με live-streaming.
 • Επιδότηση των υποχρεωτικά κενών καθισμάτων όταν ανοίξουν θέατρα-κινηματογράφοι.
 • Αποζημιώσεις και ενισχύσεις (με την μορφή της αυξημένης επιστρεπτέας κατά 50% προκαταβολής) για τις επιχειρήσεις (θέατρα, κινηματογράφοι, εταιρείες παραγωγής, κλπ).
 • Επιδότηση του 40% των ενοικίων από το κράτος για 6 μήνες.
 • Αναστολή όλων των υποχρεώσεων για εφορείες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες για 6 μήνες.
 • Αναστολή εξώσεων και πλειστηριασμών.
 • Όσοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας να παίρνουν το 100% του μισθού τους για κάθε μήνα, με όριο τα 1000 ευρώ
 • • Επίδομα ανεργίας για όλους τους εγγεγραμμένους όσο διαρκεί η κρίση
 • Άμεση ολοκλήρωση του Μητρώου των Καλλιτεχνών, ώστε να ενισχυθούν αυτοί που πρέπει.

ΕΣΣΟ… ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής

Να φροντίσει άμεσα η Κυβέρνηση για την ασφαλή μετακίνηση των νεοσύλλεκτων της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου στις Ακριτικές Στρατιωτικές Μονάδες

Από τις 9 έως 16 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα η μετακίνηση χιλιάδων νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου, σε διάφορες Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής του Έβρου.

Λόγω των εξαγγελθέντων μέτρων, υφίσταται απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, που σε συνδυασμό με την κατάργηση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, η μετακίνηση των νεοσυλλέκτων καθίσταται προβληματική.

Το αρμόδιο υπουργείο, Εθνικής Άμυνας, προς το παρόν δεν έχει λάβει μέριμνα για την μεθόδευση της μετακίνησης των νεοσυλλέκτων, ώστε οι νέοι της χώρας μας που θα υπηρετήσουν την πατρίδας τους να τύχουν ειδικής φροντίδας για να φτάσουν οργανωμένα και υγιή στις Μονάδες τους.

Το Κίνημα Αλλαγής ανησυχεί για το θέμα και, ζητά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να λάβει μέριμνα άμεσα για την επίλυση του θέματος, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.