ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ


0
(0)

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συνάντησή της με τη διοίκηση της HELEXPO

Είμαστε στη ΔΕΘ, ένα σημαντικό θεσμό. Η ΔΕΘ με την ανάπτυξη της και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σίγουρα θα έχει καθοριστικό ρόλο.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσω σήμερα το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που είναι η εναλλακτική μας προοδευτική πρότασή διακυβέρνησης για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η κοινωνία αποζητά τη νέα Αλλαγή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη.

Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με τον Πρωθυπουργό.

Πράγματι, η Ελλάδα μπορεί. Η Ελλάδα αλλάζει.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί.

Η πολιτική της δεν αλλάζει.

Φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους.

Διαψεύδει καθημερινά όσους πίστεψαν στις δήθεν μεταρρυθμίσεις.

Τώρα όλο και πιο κοντά έρχεται η ανάγκη για τη νέα αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

undefined

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΒΑΛΤΩΣΑΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4

ΔΕΘ: Προεκλογικές παροχές & μέτρα για λίγους και εκλεκτούς

Από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι σαφές ότι η κυβέρνηση υφίσταται πολιτική πίεση.

Από την παρουσία του κ. Μητσοτάκη διαπιστώνουμε την επικοινωνιακή του προσπάθεια να καλύψει τα κενά τα οποία δημιούργησε η περίοδος των πυρκαγιών και η έλλειψη της επιτελικής επικοινωνίας και δράσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και το φιάσκο του ανασχηματισμού με την επιλογή του Αποστολάκη. Η κυβέρνηση αυτή επί δύο χρόνια διευρύνει τις ανισότητες, σε δύσκολες συνθήκες με πρόσχημα την πανδημία. Όλες οι επιλογές της είναι επιλογές οι οποίες φωτογραφίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα, και αυτά δεν έχουν να κάνουν με τους μικρομεσαίους ή με τους νέους ανθρώπους, ούτε με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η ανάπτυξη την οποία επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία ανάπτυξη για τους λίγους και εκλεκτούς. Όλοι οι υπόλοιποι βιώνουμε τις ανατιμήσεις στις τιμές καθημερινά, μένοντας απροστάτευτοι στην λαίλαπα της ακρίβειας και της συμπίεσης του ήδη πενιχρού εισοδήματός μας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα θεσμικά. Δεν χτυπάει τα καρτέλ των τραπεζών που μέσα στην περίοδο της καραντίνας αύξησαν τις χρεώσεις, δεν χτυπά τα καρτέλ κινητής τηλεφωνίας που μας δίνουν τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη και σίγουρα το ακριβότερο και το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη. Δημιουργεί μία σειρά ανισοτήτων στο κομμάτι της Υγείας αλλά και της Παιδείας. Έχει μείνει στα χειροκροτήματα όσον αφορά τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, και φυσικά στο κομμάτι της παιδείας αυτό που είδαμε να συμβαίνει με τα παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες είναι αδιανόητο. Πάνω από 35.000 μαθητές φέτος έμειναν εκτός πανεπιστημιακών σχολών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το όραμα μας για μια κοινωνία η οποία θέλουμε να κάνει βήματα μπροστά.

Απέναντι σε όλα αυτό η Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει τις προτάσεις της για ένα νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος, ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο με ενεργειακή δημοκρατία, διαγενεακή αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, με στόχο να δοθούν κίνητρα, από τα δισεκατομμύρια τα οποία θα εκταμιευθούν τα επόμενα χρόνια και από το Ταμείο ανάκαμψης και πρέπει να στοχεύσουν στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, τους νέους και τις δυναμικές ομάδες της κοινωνίας που θέλουν να παράξουν στην πατρίδα μας. Η κοινωνία μας χρειάζεται εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, ένα νέο προσανατολισμό και στήριξη σε βάθος χρόνου. Η πολιτική νέες αξίες, συμμετοχή, διαφάνεια και λογοδοσία. Η οικονομία μας ένα δυναμικό ξεκίνημα μέσα από ένα νέο, φιλικό στο περιβάλλον, κοινωνικό συμβόλαιο ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Αυτό που είναι ανίκανη να διαμορφώσει και η ΝΔ τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα έρχεται να προστεθεί πάνω σε μια ήδη εύθραυστη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Το επιπόλαιο άνοιγμα των σχολείων από την Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές επιδόσεις της χώρας μας στον εμβολιασμό, μας προϊδεάζουν για ένα δύσκολο φθινόπωρο. Πριν από ένα χρόνο ο κ. Χατζηδάκης έλεγε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο αυξήσεων στις τιμές της ΔΕΗ για τους πολίτες, ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση ψάχνει να βρει έναν τρόπο να περιορίσει τις αυξήσεις αυτές. Η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία της, οι πολίτες ψάχνουν να βρουν μια άλλη επιλογή η οποία δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία είναι εδώ και η κυβέρνηση πάνω στα προβλήματα αυτά λέει κουβέντες και από πράξεις κάνει ελάχιστες.

Η κυβέρνηση πρέπει να προλάβει να πάρει μέτρα τώρα, αλλιώς διακυβεύεται η κοινωνική συνοχή με το κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας να σαρώνει τα πάντα. Τώρα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να μειώσει τις τιμές παντού και στις τιμές του ίντερνετ, της κινητής τηλεφωνίας να καταργήσει τις εξωφρενικές χρεώσεις των τραπεζών. Αυτά είναι θέματα τα οποία επαναλαμβάνουμε διαρκώς, αλλά είναι τα μεγάλα μας καθημερινά ζητήματα που αυξάνουν το κόστος ζωής και μειώνουν τις δυνατότητες του κάθε πολίτη και στοιχίζουν πολύ ακριβά στην προοπτική του να ανεβάσει το βιοτικό του επίπεδο.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Κάνουμε έκκληση σε κάθε Έλληνα πολίτη να εμβολιαστεί για να προστατεύσει τη ζωή του. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι για να βοηθήσουμε την Ελληνική κοινωνία να κάνει δύο βήματα μπροστά.

Παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Πορτογαλία, η οποία έχει καταφέρει να πετύχει πολύ μεγάλα νούμερα στους εμβολιασμούς και τώρα πηγαίνει πολύ καλά και στο κομμάτι του τουρισμού και στο κομμάτι της οικονομίας της, πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για τη χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε γιατί επέλεξε να κομματικοποιήσει τους εμβολιασμούς, να δημιουργήσει πόλωση και διχασμό.

Ένα χρόνο πριν ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε ψεκασμένους τους ανθρώπους που είχαν τις επιφυλάξεις και τους φόβους τους για το εμβόλιο. Όλο αυτό δημιούργησε μεγάλη αντίδραση και σύγχυση και παράλληλα ο σχεδιασμός της αποδείχτηκε πρόχειρος και επιφανειακός.

Η Κυβέρνηση, ενώ το είχαμε επισημάνει πολλές φορές, άφησε την πολυφωνία να μετατραπεί σε οχλαγωγία και πολυλογία στα τηλεοπτικά μέσα και αυτό προκάλεσε σύγχυση στην κοινωνία.

Παρόλη την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού, πρέπει να κάνουμε μία συνολική, κοινωνική προσπάθεια για να πετύχουμε και να πιάσουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό άνω του 75% των εμβολιασμών για να εγγυηθούμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Το εμβόλιο είναι κάτι το οποίο μας υπερβαίνει, είναι κάτι το οποίο αφορά τον καθένα και την καθεμία μας. Βεβαίως, μόνο το εμβόλιο δεν αποτελεί λύση, πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα μας, τις αποστάσεις τις μάσκες μας. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο lockdown, έχουνε κάνει όλα όσα τους έχει ζητήσει η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες, και δεν μπορούν να ξαναζήσουν τα ίδια.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΓΔΑΝΟ

Σχόλιο Γραφείο Τύπου Κινήματος Αλλαγής για το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή είναι μια άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές.

Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ3 Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ 85η ΔΕΘ

Η ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3 (σήμερα στις 20:00).

Ρυθμός Επικαιρότητας | 15.9.2021

Φ. Γεννηματά: Η Ελλάδα μπορεί, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δε μπορεί

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ δε μπορεί. Η πολιτική της δεν αλλάζει. Φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους» τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τη διοίκηση της HELEXPO. Ειδικότερα: «Είμαστε στη ΔΕΘ, ένα σημαντικό θεσμό. Η ΔΕΘ με την ανάπτυξη της και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σίγουρα θα έχει καθοριστικό ρόλο. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσω σήμερα το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που είναι η εναλλακτική μας προοδευτική πρότασή διακυβέρνησης για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη. Η κοινωνία αποζητά τη νέα Αλλαγή. Η κυβέρνηση της ΝΔ μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη. Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με τον Πρωθυπουργό. Πράγματι, η Ελλάδα μπορεί. Η Ελλάδα αλλάζει. Η Κυβέρνηση της ΝΔ δε μπορεί. Η πολιτική της δεν αλλάζει. Φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Διαψεύδει καθημερινά όσους πίστεψαν στις δήθεν μεταρρυθμίσεις. Τώρα όλο και πιο κοντά έρχεται η ανάγκη για τη νέα αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή».

Βίντεο ΕΔΩ

Πανδημία: Απέτυχε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης

Απολύτως έκθετη αφήνει την κυβέρνηση η σημερινή, δημόσια παραδοχή της κ. Παγώνη ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας απέτυχε. Ενώ η κυβέρνηση αρνείται να κάνει αυτοκριτική ή να αναθεωρήσει την επικοινωνιακή στρατηγική της για τους εμβολιασμούς, από επίσημα επιστημονικά χείλη, γίνεται γνωστό ότι η κυβέρνηση απέτυχε στο στόχο εμβολιασμού, να φτάσει δηλαδή το 80% του πληθυσμού. Κι αυτό γιατί η ΝΔ επέλεξε να κομματικοποιήσει τους εμβολιασμούς, να δημιουργήσει πόλωση και διχασμό. Ένα χρόνο πριν ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε ψεκασμένους τους ανθρώπους που είχαν επιφυλάξεις και φόβους για το εμβόλιο, δημιουργώντας μεγάλη αντίδραση και σύγχυση. Η Κυβέρνηση άφησε την πολυφωνία να μετατραπεί σε οχλαγωγία και πολυλογία στα τηλεοπτικά μέσα και αυτό προκάλεσε σύγχυση στην κοινωνία. Το Κίνημα Αλλαγής παρόλη την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού, σε συνέχεια της δικής του εμβολιαστικής καμπάνιας καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους. Περισσότερα ΕΔΩ

Κανένα ελαφρυντικό για τη στοχοποίηση παιδιών από τον K. Μπογδάνο

Ανεξάντλητη φαίνεται να είναι η ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα επαναλαμβανόμενα «λάθη» του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Αυτή τη φορά ο κυβερνητικός βουλευτής δημοσίευσε άρθρο που περιείχε κατάλογο με τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου και της δασκάλας τους, παραβιάζοντας κατάφωρα τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για μια άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η ευθύνη για την παραμονή του συγκεκριμένου βουλευτή στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη καθώς σημαίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι ιδέες και οι πρακτικές του για ακόμη μία φορά, είναι ανεκτές στο κυβερνών κόμμα.

Μη χάσετε: Ομιλία Φ. Γεννηματά στην 85η ΔΕΘ

Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, την εναλλακτική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη θα παρουσιάσει στη σημερινή της ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η ομιλία της κ. Γεννηματά στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ που θα γίνει σήμερα στις 19.30, θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου στο Facebook και το Youtube.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙA ΤΗ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη 85η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης»

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων,

Φίλες και φίλοι,

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διεξάγεται κάτω από την σκιά της πανδημίας.

Μπορεί φέτος να είμαστε περισσότεροι και τα περίπτερα να λειτουργούν, αλλά δυστυχώς ο φόβος, η ανασφάλεια και τα περιοριστικά μέτρα είναι εδώ.

Η χώρα μας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Βρίσκεται σε μια στενωπό, που απαιτεί τολμηρές αποφάσεις.

Πραγματική στήριξη της κοινωνίας.

Ένα νέο διάδρομο για να απογειωθεί η ελληνική οικονομία.

Μια νέα σχέση με το περιβάλλον που θα απαντά στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Το χθες κουβαλά ακόμη τις επίπονες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Το σήμερα μοιάζει με έναν λαβύρινθο, μέσα στον οποίο καραδοκεί η πανδημία, η ακρίβεια, η κλιματική κρίση, η προσφυγική κρίση, οι ελληνοτουρκικές εντάσεις, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι.

Και ένα αύριο που μας καλεί όχι φυσικά να κρύψουμε όλα αυτά τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά να αναμετρηθούμε ευθέως μαζί τους.

Όχι με πολιτικές αντιλήψεις άλλων εποχών.

Όχι με άγονο και παρωχημένο διχασμό.

Ούτε σόου για έναν, όπως αυτό του Πρωθυπουργού.

Αλλά με σχέδιο για την πρόοδο. Και όπου απαιτείται, εθνική συνεννόηση.

Με πολιτική που δεν διχάζει, αλλά ενώνει.

Με μια συμφωνία ελπίδας με τις κοινωνικές δυνάμεις που ζητούν να πάρουν το τιμόνι της Νέας Αλλαγής.

Για αυτήν την Αλλαγή θα σας μιλήσω σήμερα.

Για το σχέδιο αυτής της κοινωνικής αναγέννησης που έχει ανάγκη η χώρα.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα, η Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ.

– Μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός

– Μπορούμε να κάνουμε πράξη την Νέα Αλλαγή, την αναγέννηση της χώρας.

Μπορούμε γιατί επιπλέον σήμερα διαθέτουμε:

– Τη δυνατότητα φθηνού δανεισμού, λόγω της στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

– Τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

– Την απαλλαγή της χώρας, έστω και προσωρινά από τα υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή την ομιλία του Πρωθυπουργού, όπως και τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε.

Δυστυχώς, το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι ο διχαστικός λόγος. Η ισοπέδωση όσων έχουν διαφορετική άποψη. Η παροχολογία και η αλαζονεία.

Πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης ότι με μέτρα που έχουν ημερομηνία λήξης, με προεκλογικού τύπου παρωχημένες λογικές, θα αλλάξει την κατεστραμμένη εικόνα του ίδιου και της Κυβέρνησής του;

Δεν έχει κατανοήσει μάλλον ότι αποκαλύφθηκε και η κοινωνία ήδη του γυρίζει την πλάτη.

Αντίστοιχη πολιτική ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούσε να βάλει μπρος την Οικονομία και έναντι αυτού μοίραζε επιδόματα φτώχειας με δήθεν ταξικούς αλλά στην ουσία πελατειακούς όρους.

Στην ίδια λογική η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την κοροϊδία των νέων. Τα δήθεν 600 ευρώ το μήνα επιδότηση από το κράτος έγιναν 100, υπολείπονται ακόμα και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Οι εξαγγελίες για το ρεύμα δημιουργούν ακόμα σύγχυση. Τρεις Υπουργοί άδειαζαν ο ένας τον άλλο. Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα στηριχθεί η μέση ελληνική οικογένεια και επιχείρηση.

Την ώρα που στην Ισπανία η Κυβέρνηση τολμά να θέσει πλαφόν στις τιμές και να μειώσει τους φόρους στην ενέργεια.

Οι ρυθμίσεις για τις γονικές παροχές ευνοούν κυρίως μεγάλες περιουσίες.

Με την ακρίβεια να απειλεί ξανά τα εισοδήματα όσων κατάφεραν να σταθούν όρθιοι με δυσκολία και να απειλεί να ξαναρίξει στο καναβάτσο όσους σήκωσαν – έστω και λίγο – κεφάλι, ο Πρωθυπουργός αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι τιμές στα τρόφιμα καλπάζουν.

Οι μικρομεσαίοι καλούνται να επιστρέψουν μεγάλο μέρος των ενισχύσεων που έλαβαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την ώρα που ξεκινούν και οι πλειστηριασμοί. Και επιδοτείται η εξαγορά από τους μεγάλους αλλά όχι οι δικτυώσεις που τους κάνουν ανταγωνιστικούς στις νέες συνθήκες.

Η ακρίβεια χτυπά την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ποιότητα ζωής των νοικοκυριών.

Ενώ αφήνει απροστάτευτους τους αγρότες από τις μεγάλες αυξήσεις στο αγροτικό πετρέλαιο και στα αγροτικά εφόδια.

Αφήνει έξω για δεύτερη φορά από την ελάφρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης , δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Η πολιτική σας δεν μοιράζει πλούτο δίκαια, αυξάνει τις ανισότητες και οδηγεί στην διόγκωση του δημόσιου χρέους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη.

Διαψεύδει καθημερινά όσους πίστεψαν στις δήθεν μεταρρυθμίσεις.

Προκαλεί γενικευμένη απογοήτευση και απαισιοδοξία στους πολίτες.

Κρατά εγκλωβισμένες παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις.

Υψώνει και άλλα τείχη στη νέα γενιά που προσπαθεί να εξαγοράσει με “δωράκια” που θα φύγουν από την άλλη τσέπη.

Θα συμφωνήσω, όμως, σε έναν πράγμα με τον κ. Μητσοτάκη.

Πράγματι, η Ελλάδα αλλάζει.

Η ελληνική κοινωνία αλλάζει.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, σε πρωτοφανείς δοκιμασίες.

Δείχνει αξιοθαύμαστη υπομονή.

Στις δύσκολες στιγμές εκπέμπει ανθρωπιά και αλληλεγγύη

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί.

Η πολιτική της δεν αλλάζει.

Οι συντηρητικές πολιτικές της οδηγούν σε νέα αδιέξοδα.

Οπισθοδρομική και αναποτελεσματική.

H κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους.

Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης του. Έπεσε πλέον το δήθεν κεντρώο προσωπείο της. Το δήθεν επιτελικό κράτος κατέρρευσε. Επιτελικό κράτος για την Δεξιά σημαίνει συγκεντρωτισμός και μπίζνες από τη Μαξίμου ΑΕ

Το κομματικό Κράτος επανιδρύθηκε, κόντρα σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας.

Αντί διαφάνειας “fast track” φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικής και κομματικής ελίτ, αντί πολυφωνίας επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Αντί μεταρρυθμίσεων απορρύθμιση των κατακτήσεων και καταπάτηση δικαιωμάτων.

Αντί ασφάλειας για τον πολίτη , βαριά εγκληματικότητα.

Αντί εθνικής συνεννόησης και εθνικής στρατηγικής, αμυντική και παθητική εξωτερική πολιτική.

Είναι μια Κυβέρνηση που άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του και πορεύτηκε χωρίς σχέδιο με πολλά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας που στοίχησαν ακριβά

Είναι μια Κυβέρνηση που στηρίζει μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς, η μικρομεσαία επιχείρηση απουσιάζει από το Κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης. Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» σημαίνει την Ελλάδα των δύο ταχυτήτων και των κοινωνικών ανισοτήτων. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής , για τη στήριξη της Ελληνικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας.

Είναι μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για τον εργαζόμενο, καθιερώνει την φτηνή εργασία .Οι μισθοί των εργαζόμενων μειώθηκαν δύο φορές πάνω από ότι στην Ε.Ε, ενώ 350.000 άνεργοι έμειναν χωρίς κάλυψη μέσα στην κρίση.

Είναι μια κυβέρνηση που αποδείχτηκε ανίκανη να προστατεύσει τα δάση και τις περιουσίες στις φετινές πυρκαγιές

Είναι μια Κυβέρνηση που δεν θέλει να σπάσει τη συνομωσία της ακρίβειας.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής και στο ΠΑΣΟΚ στεκόμαστε και θα στεκόμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που καθηλώνουν το παρόν και υπονομεύουν το μέλλον του Ελληνικού λαού.

Κυρίες και Κύριοι,

Έχουμε χρέος να παρουσιάσουμε τον εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο απέναντι στη γαλάζια κανονικότητα.

Να παρουσιάσουμε το αφήγημα μας για τη Νέα Αλλαγή που στηρίζεται σε δυο πυλώνες:

Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και την Εθνική Στρατηγική με νέους στόχους για την αναβάθμιση της χώρας. Είναι η ταυτότητα μας.

Με προτάγματα

– Την επιστροφή της πολιτικής και την ισχυρή κοινωνία απέναντι στην Οικονομία και τις ασύδοτες αγορές.

– Το πρωτείο της Δημοκρατίας, απέναντι σε κάθε είδους αυταρχισμό και ολοκληρωτισμό.

Η πανδημία και η κλιματική αλλαγή απέδειξαν ότι η αγορά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις.

Οι νέες συνθήκες καθιστούν επίκαιρη όσο ποτέ τη Σοσιαλδημοκρατία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν εκ νέου τη χρησιμότητα του παρεμβατικού κράτους και την ανεπάρκεια του αγοραίου καπιταλισμού να αντιμετωπίσει την κρίση και τη βαθιά ύφεση.

Η πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Μπαϊντεν, σηματοδοτεί αυτή την επιστροφή.

Η ηττημένη για πάρα πολλά χρόνια σοσιαλδημοκρατία βλέπει την επαναφορά και τη δυναμική των ιδεών της και κυρίως των στόχων και των αξιών της, να αποκτούν πραγματική υπόσταση.

Κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση του Σχεδίου μας θα διαδραματίσει και η Αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη.

Με πρώτο βήμα την νίκη των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών του SPD, στις εκλογές που έρχονται σε λίγες ημέρες.

Όλαφ Σόλτς σου ευχόμαστε καλή επιτυχία. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής της Γερμανίας είναι στο πλευρό σου.

Η νίκη σου μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να πνεύσει άνεμος αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ώστε να εξασφαλίσουμε:

– Την αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας από προοδευτικές πολιτικές για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, τη μείωση των ανισοτήτων.

– Την «μονιμοποίηση» του Ταμείου Ανάκαμψης για την χρηματοδότηση αυτών των πολιτικών.

– Την αντιμετώπιση του διογκωμένου δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου-ιδιαίτερα του μέρους που οφείλεται στην πανδημία-ώστε να απομακρύνουμε τους κινδύνους για νέες κρίσεις.

Και

την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα τώρα που οι παγκόσμιες εξελίξεις επιβάλλουν μια προοδευτική και δημοκρατική Ευρώπη, ισχυρό πόλο στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Με τους σοσιαλδημοκράτες και πάλι πρωταγωνιστές.

Κυρίες και Κύριοι,

Στην καρδιά της πρότασης μας για την ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ, βρίσκεται το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, ένα στοίχημα ζωής για τη χώρα και την κοινωνία.

«Πράσινο», γιατί θέλουμε να εφαρμόσουμε το New Green Deal και να δώσουμε σύγχρονες λύσεις στις νέες προκλήσεις.

«Κοινωνικό Συμβόλαιο ώστε με τη συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να χτυπήσουμε τις ανισότητες και όλοι να κερδίζουν από την κοινή προσπάθεια.

Αυτό απαιτεί μεγάλες και τολμηρές αλλαγές.

1ον)Νέο παραγωγικό μοντέλο – Ενίσχυση την εγχώριας Παραγωγής

Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα, τον οικολογικό προσανατολισμό της παραγωγής, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας σε οργανική διασύνδεση με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Που σημαίνει νέα χωροταξικά σχέδια, γενναία κίνητρα, αναπτυξιακούς πόλους σε κάθε περιφέρεια που διασφαλίζουν την ισόρροπη και εξωστρεφή περιφερειακή ανάπτυξη.

– Με ειδικό σύστημα υπεραποσβέσεων για πράσινες ιδιωτικές επενδύσεις.

– Με εγχώρια βιομηχανία που εφαρμόζει πράσινες πολιτικές

– Τον μετασχηματισμό/δικτύωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

– Με στήριξη των ενεργειακών αγροτικών κοινοτήτων, για διείσδυση ΑΠΕ στη γεωργία, με παράλληλη αξιοποίηση των υπολειμμάτων βιομάζας για παραγωγή ενέργειας.

– Κίνητρα για εξοικονόμηση υδάτινων πόρων στην παραγωγή και μείωση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Η στήριξη της εγχώριας πράσινης παραγωγής είναι μια πολιτική επιλογή, που διακρίνει τη μια παράταξη από την άλλη.

Για παράδειγμα η ΝΔ επιλέγει να πριμοδοτεί τα ιδιωτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται, αντί πράσινων επενδύσεων στην εγχώρια παραγωγή και ηλεκτροκίνηση των δημόσιων συγκοινωνιών που μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

2ον ) Πρόγραμμα για «Πράσινες» Δημόσιες Επενδύσεις

Ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές. Και ένα ευέλικτο πλαίσιο κινήτρων θα προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις.

– Επέκταση και αξιοποίηση των τραίνων στις μεταφορές.

– Με εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις για την στήριξη των δημόσιων συγκοινωνιών, τον πλήρη εξηλεκτρισμό τους και την απεξάρτηση τους από καύσιμα.

– Με φορολογικά κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ιδιωτικών κτιρίων

– Με ανακαίνιση των δημόσιων κτιρίων με στόχο την απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την ανθεκτικότητα τους στις κλιματικές επιπτώσεις.

– Κεντρικό θέμα είναι η κατεύθυνση ισχυρών επενδύσεων για την πλήρη αναδιοργάνωση και ενίσχυση του συστήματος πολιτικής προστασίας, με την μετατροπή του σε σύστημα «δημόσιας ασφάλειας» που θα εγγυάται την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Με παράλληλη συγκρότηση ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ με δημόσιους πόρους, για την κάλυψη και θωράκιση των νοικοκυριών από έκτακτες ανάγκες, καταστροφές, πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς.

– Με επιτάχυνση της μετάβασης στην εποχή των επιβατικών ΙΧ μηδενικών ρύπων

– Επιτάχυνση της μετάβασης στην εποχή των φορτηγών (ΙΧ και ΔΧ) και ΤΑΞΙ μηδενικών ρύπων.

– Τιμολόγηση των τελών χρήσης αυτοκινητοδρόμων με περιβαλλοντικά κριτήρια

–  Προωθούμε Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και περαιτέρω για την επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και σε άλλες μορφές ανάκτησης τους.

Αρκετά πια με τη διάθεση των αποβλήτων στους ΧΥΤΑ.

Για εμάς η «μετάβαση» δεν είναι business.

Δεν είναι «πράσινο» ότι δεν είναι κοινωνικά δίκαιο.

Βασικός μας στόχος είναι η Ενεργειακή Δημοκρατία.

Γι αυτό διεκδικούμε:

την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μια οικονομία απαλλαγμένη από τον λιγνίτη. Ώστε να μην οδηγηθούν στην περιθωριοποίηση και στην φτώχεια ολόκληρες περιοχές και οι κάτοικοι τους όπως στη Δ. Μακεδονία και στην Μεγαλόπολη.

Προτείναμε συγκεκριμένες εναλλακτικές πολιτικές και πηγές χρηματοδότησης, ώστε να μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν οι πολίτες στον τόπο τους.

– το δικαίωμα αλλά και τα κίνητρα, ώστε να παράγουν ενέργεια από τις ΑΠΕ, οι καταναλωτές, οι αγρότες, η Αυτοδιοίκηση, οι ενεργειακές κοινότητες.

Όχι μόνο οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς όπως επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ.

– μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, που δεν μπορεί να «πληρώσουν» τις τυχόν επιβαρύνσεις που θα επιφέρει η μετάβαση. Όπως συμβαίνει με τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας.

– Εμείς φέραμε στη Βουλή την πρόταση για Εθνικό κλιματικό νόμο και διεκδικούμε τη θεσμοθέτηση της Κλιματικής Συνέλευσης με τυχαία επιλογή πολιτών, ώστε να εκπροσωπούν αντιπροσωπευτικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

Έτσι ώστε να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες φωνή και άμεση συμμετοχή στην υλοποίηση των στόχων μας, μέσα από μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία.

3ον) Αλλάζουμε τον προσανατολισμό του Προϋπολογισμού και της Φορολογικής πολιτικής.

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν επαρκούν, για να χρηματοδοτηθεί και να πετύχει ο Ανασχηματισμός της Οικονομίας και των ασκούμενων πολιτικών.

Γι αυτό Προτείνουμε:

– Την κατάρτιση σε ετήσια βάση και Περιβαλλοντικού Προϋπολογισμού, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων των αλλαγών σε περιοχές και κατηγορίες του πληθυσμού.

– Σε κάθε επένδυση που ενισχύει το δημόσιο, τίθεται ΡΗΤΡΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, με συγκεκριμένους πράσινους στόχους αλλά και στόχους ενίσχυσης της απασχόλησης.

– Χαμηλότερος ΦΠΑ σε υπηρεσίες και δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

– Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί καταρτίζουν ετήσιο πρόγραμμα δαπανών για την μείωση των επιπτώσεων της δραστηριότητας τους στην κλιματική αλλαγή.

Πρόβλεψη για φορολογικά κίνητρα σε αυτούς που «πρωταγωνιστούν» στις αλλαγές.

………………….…………………. . ………………….………………….

4ον) «Πράσινη» Παιδεία-Παιδεία για ίσες ευκαιρίες σε όλους τους νέους.

Η ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας δυναμικού, ξεκινά από το «ανθρώπινο κεφάλαιο», την Γνώση, την Καινοτομία, την υψηλή ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη μια πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για ένα ανθρωπιστικό, ψηφιακό ,πράσινο σχολείο της νέας εποχής που θα εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους.

– Γενναίες μεταρρυθμίσεις στο σχολικό πρόγραμμα ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές αποκτούν κατάλληλες γνώσεις και στάσεις για την αειφόρο ανάπτυξη.

– Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αποτελεσματική ένταξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία. Αλλαγές στα προγράμματα διδασκαλίας που θα ενισχύσουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

– «Πράσινος μετασχηματισμός» όλων των σχολικών κτιρίων και πανεπιστημιακών υποδομών.

«Ψηφιακός Διαφωτισμός» ώστε να μην οδηγήσουν οι νέες συνθήκες σε διεύρυνση ανισοτήτων.

…………………………… . …………………………… . ……………………………

5ον) Σύγχρονο και ισχυρό κοινωνικό κράτος

Που καλύπτει και στηρίζει καθολικά και με ισότιμη πρόσβαση, όλους τους πολίτες για όλη την διάρκεια του βίου τους.

Που χρηματοδοτείται από μια προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση που κατανέμει αναλογικά και δίκαια τα βάρη.

– Με ισχυρό και αναγεννημένο ΕΣΥ.

– Με βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα που έχει ως βάση την αναδιανεμητική δικαιοσύνη.

–  Με ισχυρό σύστημα «ένταξης» στην εργασία και την κοινωνική ζωή των ευάλωτων ομάδων, με «οριζόντιες» προβλέψεις σε όλες τις δημόσιες πολιτικές.

Σύστημα που υπερβαίνει και εξελίσσει την «αμυντική» λογική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

– Ρήτρα σε όλες τις «πράσινες» πολιτικές, ότι θα έχουν προτεραιότητα ένταξης σε αυτές οι λιγότερο προνομιούχοι πολίτες.

– Τη μακροχρόνια αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την ηλικιακή ανανέωση του πληθυσμού για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, την επιστροφή ανθρώπινου δυναμικού, την κοινωνική ένταξη των νόμιμων μεταναστών.

– Με μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών. Έχουμε προτείνει την χορήγηση επιδόματος 200 ευρώ το μήνα για τρία χρόνια για κάθε νέο παιδί, σε οικογένειες με ετήσιο καθαρό εισόδημα έως 25.000 ευρώ.

– Με γενναία επιδότηση ενοικίου ή στεγαστικού δανείου, για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι τα νέα ζευγάρια.

– Με ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

6ονΕργαζόμενοι με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Η πρόοδος και η εξέλιξη, συνδέονται άρρηκτα με την στρατηγική της Πλήρους Απασχόλησης, των αξιοπρεπών αμοιβών, και της Νέας Ρύθμισης στις εργασιακές σχέσεις, που διασφαλίζεται με κανόνες και ισχυρές συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν για όλους.

Πέρα από την Ρήτρα Απασχόλησης για τις πράσινες επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος προτείνουμε:

– Άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και εν συνεχεία καθορισμό του από τους ίδιους τους Κοινωνικούς εταίρους, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

– Υποχρεωτικότητα και καθολική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων.

– Φοροαπαλλαγές για νέες θέσεις εργασίας και ειδικά για γυναίκες και μακροχρόνια άνεργους.

Το απαράδεκτο και υπερσυντηρητικο θεσμικό πλαίσιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα καταργηθεί.

7ον)Σύγχρονο σύστημα διακυβέρνησης- Ψηφιακό και αποκεντρωμένο κράτος

Αλλαγή στο Κράτος ώστε να στηρίξει την ανάπτυξη.

Να κάνουμε πράξη την Αποκέντρωση. Οι επιτελικές υπηρεσίες στο «κέντρο» και όλες οι εκτελεστικές αρμοδιότητες και οι αντίστοιχοι πόροι στην Αυτοδιοίκηση. Γενναία αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στην Ελληνική περιφέρεια.

– Ψηφιακός μετασχηματισμός για να γίνει ευκολότερη η ζωή μας.

Που δεν εξαντλείται στα πιστοποιητικά. Στο κέντρο της πολιτικής μας βρίσκεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, με επέκταση του πεδίου εφαρμογής. Με διαδικασίες για την λογοδοσία όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με τρόπο καθολικό, διαφανή και προσβάσιμο στον κάθε πολίτη.

– Αξιοκρατία και αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.

Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές Οργανισμών με δημόσια προκήρυξη, αντικειμενικά κριτήρια και θητεία.

– Στοχευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για τις δημόσιες πολιτικές ανακύκλωσης, διαχείριση υδάτινων πόρων και προστασίας των προστατευόμενων περιοχών (Natura).

…………………………… . …………………………… . ……………………………

8ο. Σχέδιο στήριξης και ελπίδας για τους νέους.

Οι νέοι δεν αρκούνται σε λίγα gigabytes. Δουλειές θέλουν. Καλές αμοιβές και σεβασμό. Ανοιχτά πανεπιστήμια και σχολεία. Βοήθεια στα δύσκολα, όταν σπουδάζουν, όταν υποαμείβονται, όταν αλλάζουν δουλειά, όταν ψάχνουν για σπίτι, όταν ξεκινούν μια επιχείρηση, όταν ανοίγουν μπλοκάκι, όταν αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτάσεις για τους νέους, την είσοδο στην αγορά εργασίας, την ενίσχυση των νέων ζευγαριών.

– Για πρόσληψη νέων εργαζομένων για κάθε 1000 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση , θα απαλλάσσεται από την φορολογία για 1500 ευρώ.

-Απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές για κάθε νέο μέχρι 30 ετών που ξεκινά επαγγελματική δραστηριότητα.

-Επιδότηση ενοικίου νέων ζευγαριών ιδίως στα αστικά κέντρα , στο πλαίσιο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού για να επιστρέψει η ζωή στο κέντρο των πόλεων

Και ιδιαίτερα για τους νέους που έφυγαν από τη χώρα τα δύσκολα χρόνια και σκέφτονται να επιστρέψουν, έχουμε επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο, που περιλαμβάνει διευκολύνσεις για τις διαδικασίες εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, οικονομική στήριξη της μετεγκατάστασης τους, επιδότηση μισθού και φορολογικά κίνητρα

Μπροστά μας ανοίγονται δυο δρόμοι.

Είτε θα σφυρηλατήσουμε μαζί με τους πολίτες ένα νέο πράσινο, κοινωνικό συμβόλαιο, είτε το περίφημο «Green Deal» θα δώσει τη θέση του σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης.

Η δική μας πορεία είναι αταλάντευτη.

Αλλαγή.

Η Ελλάδα αποζητά τη νέα Αλλαγή μετά την αποτυχία των Κυβερνήσεων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τώρα της ΝΔ.

Αλλαγή που δεν εξαντλείται σε συνθήματα.

Αλλαγή δίκαιη, βαθιά ανθρώπινη, παραγωγική, δημοκρατική.

Αλλαγή που θα κουβαλά τις αξίες του χθες.

Τη γνώση από τις επιτυχίες, αλλά και τα λάθη μας

Αλλαγή που ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη που τώρα εκφράζεται με μπροστάρη το Κίνημα Αλλαγής .

Όχι μόνο για να δικαιώσει το παρελθόν.

Αλλά για να μιλήσει ξανά για αξίες.

Για ήθος και εντιμότητα στην πολιτική.

Για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάμεσα στις γενιές, στα φύλα, στους ανθρώπους με διαφορετική εθνικότητα, φύλο, εισόδημα, ερωτικό προσανατολισμό.

Να δώσει χώρο και χρόνο στη νέα γενιά να απογειώσει την χώρα μας προς το μέλλον

Να δώσει ξανά αξία στην εργασία

Να εγγυηθεί αξιοπρέπεια και ίσες δυνατότητες από τα νιάτα μέχρι τα γηρατειά.

Να μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης και της συλλογικής ευημερίας.

Με το περιβάλλον στην καρδιά της πολιτικής ατζέντας που θα φέρει επενδύσεις, θα γεννήσει νέα επαγγέλματα, νέα γνώση, θα βάλει την Ελλάδα στην παγκόσμια πρωτοπορία της ποιότητας ζωής.

Για να αποκεντρώσει εξουσίες

και να απελευθερώσει τη Δημοκρατία από τα κλειστά συστήματα που την αλλοτριώνουν και την μειώνουν στα μάτια των πολιτών

Όλα αυτά εγγυάται το Κίνημα Αλλαγής.

Αυτό είναι το αφήγημά μας.

Αυτή είναι η ταυτότητά μας

Αυτή είναι η πυξίδα μας

Αυτός είναι ο δρόμος που μας έδειξε το ΠΑΣΟΚ.

Ο δρόμος τώρα του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι η δέσμευσή μας, το συμβόλαιό μας με τον ελληνικό λαό.

Το νέο ξεκίνημα νίκης για τη Νέα Αλλαγή.

Για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *