ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιουλίου 2021 by energinews (admin)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψη της στην Αργολίδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καλλιέργησε τον εφησυχασμό και την χαλάρωση και με λανθασμένους χειρισμούς κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Απέναντι στο καθημερινό κυβερνητικό αλαλούμ, η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη και διατυπωμένη εδώ και μήνες.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, κινητά συνεργεία για να φτάσουμε πιο κοντά στους πολίτες και να τους διευκολύνουμε και σοβαρή ενημέρωση των πολιτών και των υγειονομικών για την σημασία του εμβολιασμού.

Το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα, εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την περιοδεία της στην Αργολίδα, επισκέφθηκε την μεταποιητική γεωργική συνεταιριστική βιομηχανία “Εσπερίδες” καθώς και την εξαγωγική βιομηχανία “Δήμας” που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλιακών θερμοσίφωνων.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επιλέξαμε να επισκεφτούμε επιχειρήσεις που δίνουν το παράδειγμα για το πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικές, πως μπορούν να είναι πρωτοπόρες στις εξαγωγές και θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την πανδημία με τα κόστη που αυξάνονται.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει εγκαίρως να φροντίσει να στηρίξει αυτές τις σημαντικές θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Καλές δουλειές!

ΑΡΘΡΟ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»: ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Άρθρο Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής,
στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
Κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους

Κάθε πολιτικό κόμμα αξιολογείται από τις ιδέες του, το αξιακό πλαίσιο που υπηρετεί, πόσο σέβεται την εντολή που παίρνει. Κάθε κυβέρνηση από το όραμα που δίνει και τις πράξεις της, κάθε αντιπολίτευση από το πως στέκεται τις δύσκολες στιγμές.

Δεκαέξι μήνες τώρα, σε πρωτόγνωρες, είναι αλήθεια, καταστάσεις, συγκρούονται διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι. Οι κόσμοι αυτοί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τα χαρακτηριστικά τους. Και μέσα από αυτά, αναδεικνύεται η πολιτική αντιπαράθεση του παρόντος και του μέλλοντος. Όσοι κρύβονται την ώρα της μάχης, δε μπορεί να αξιώνουν μετάλλια.

Με την κυβερνητική επικοινωνιακή μονοφωνία να αποκρύπτει τις παλινωδίες, τις εξάρσεις, τα αναποτελεσματικά μέτρα, τις καθυστερήσεις και την αξιωματική αντιπολίτευση να ισορροπεί ανάμεσα στις αμφισημίες κεντρικών της στελεχών, το Κίνημα μας στάθηκε εξαρχής στο ύψος των περιστάσεων.

Οι προτάσεις μας, κατά το πρώτο και δεύτερο κύμα του κορονοϊού , για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, το ρόλο της πρωτοβάθμιας, τους εμβολιασμούς στο σπίτι, την ιχνηλάτηση και τα τεστ, την τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, τα ΜΜ Μεταφοράς, την στήριξη των υγειονομικών με τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι γνωστές. Και παρά το ότι στην αρχή η γαλάζια προπαγάνδα επεχείρησε να τις υποβαθμίσει, στη συνέχεια τις υιοθέτησε, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο. Αυτό όμως, που συμβαίνει τους τελευταίους 3 μήνες δεν έχει δικαιολογία.

Συζητάμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένους κλάδους και ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Ο μεν κ. Μητσοτακης περιμένει το Σεπτέμβρη, αφήνοντας να περάσουν 6 μήνες, στους οποίους κόσμος της πρώτης γραμμής παραμένει ανεμβολίαστος, ο δε κ. Τσιπρας ακόμα δεν έχει πείσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας της κυβέρνησης του να εμβολιαστεί.

Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ήδη από τις αρχές Απριλίου, η Φώφη Γεννηματά έχει ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους ανθρώπους της υγείας και του τουρισμού. Όσοι δεν θέλουν η δε μπορούν να εμβολιαστούν, τοποθετούνται στη δεύτερη γραμμή της μάχης. Αυτό είναι και το μοντέλο που υιοθέτησε η γειτονική μας Ιταλία. Απλά, ήρεμα, κατανοητά, χωρίς απειλές από υπουργούς που λένε τα πάντα και τα αντίθετα τους, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής.

Το χθεσινό διάγραμμα των Financial Times δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το επιθετικό 4ο κύμα και τη μετάλλαξη δέλτα πολύ γρηγορότερα από ότι οι ΗΠΑ και τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε αυτό το σημείο, αν η κυβέρνηση επιλέξει να βρει «φταίχτη» αντί για λύση, η Ελλάδα θα ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές. Αν προτάξει την πολιτική της επιβίωση έναντι του πραγματικού προβλήματος, η πατρίδα μας θα αντιμετωπίσει ένα νέο 2008, με μια κρίση να σοβεί και την κοινωνία να αγωνία.

Η αντιμετώπιση του κορονοϊού δε μπορεί να γίνει από αυτή την κυβέρνηση. Ακόμα και αν κατ’ επίφαση πανηγυρίζει για τα δημοσκοπικά ευρήματα, γνωρίζει τα αρνητικά συναισθήματα των πολιτών και τα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά. Φαίνονται άλλωστε και στο οικονομικό πεδίο από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, λίγες εβδομάδες πριν.

Απέναντι σε αυτή την αβεβαιότητα, η παράταξη μας διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Με πρώτο στόχο να υπερβούμε την υγειονομική κρίση, δεύτερο στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, όπου το καλό επίπεδο εκπαιδευτικού, υγειονομικού και ασφαλιστικού συστήματος δεν είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων, τρίτο στόχο την ενίσχυση της Δημοκρατίας, ώστε κάθε Έλληνας να νιώθει ασφαλής και ελεύθερος να εξελίξει τη ζωή του, τέταρτο στόχο να εγγυηθεί τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας, μπροστά σε όσα έρχονται.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 16.7.2021

Φ. Γεννηματά: Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε

«Το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα, εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε» τόνισε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψη της στην Αργολίδα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος για την σπουδαιότητα του εμβολιασμού αλλά και τα μέτρα που όφειλε να είχε λάβει έγκαιρα η κυβέρνηση. Πιο αναλυτικά, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καλλιέργησε τον εφησυχασμό και την χαλάρωση και με λανθασμένους χειρισμούς κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών.  Απέναντι στο καθημερινό κυβερνητικό αλαλούμ, η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη και διατυπωμένη εδώ και μήνες. Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, κινητά συνεργεία για να φτάσουμε πιο κοντά στους πολίτες και να τους διευκολύνουμε και σοβαρή ενημέρωση των πολιτών και των υγειονομικών για την σημασία του εμβολιασμού».  Βίντεο ΕΔΩ.

Φ. Γεννηματά από Αργολίδα: Η Κυβέρνηση να στηρίξει τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις στις εξαγωγές

Την μεταποιητική γεωργική συνεταιριστική βιομηχανία «Εσπερίδες» και την εξαγωγική βιομηχανία «Δήμας» που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλιακών θερμοσίφωνων επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την περιοδεία της στην Αργολίδα. Από εκεί, κάλεσε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση «να στηρίξει τις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά: «Επιλέξαμε να επισκεφτούμε επιχειρήσεις που δίνουν το παράδειγμα για το πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικές, πως μπορούν να είναι πρωτοπόρες στις εξαγωγές και θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους τα προβλήματα που προκύπτουν  μετά την πανδημία με τα κόστη που αυξάνονται. Η Κυβέρνηση θα πρέπει εγκαίρως να φροντίσει να στηρίξει αυτές τις σημαντικές θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις που  συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Καλές δουλειές!».

Φωτογραφίες από την επίσκεψη ΕΔΩ.

Πανδημία: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες, καταστάσεις, συγκρούονται διαφορετικοί πολιτικοί κόσμοι. Με την κυβερνητική επικοινωνιακή μονοφωνία να αποκρύπτει τις παλινωδίες, τις εξάρσεις, τα αναποτελεσματικά μέτρα, τις καθυστερήσεις και την αξιωματική αντιπολίτευση να ισορροπεί ανάμεσα στις αμφισημίες κεντρικών της στελεχών, το Κίνημά μας στάθηκε εξαρχής στο ύψος των περιστάσεων. Με σαφείς προτάσεις για μέτρα προστασίας, ενίσχυση του ΕΣΥ και ουσιαστική στήριξη των υγειονομικών. Και παρά το ότι στην αρχή η γαλάζια προπαγάνδα επιχείρησε να τις υποβαθμίσει, στη συνέχεια τις υιοθέτησε, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο. Είναι σαφές πια ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού δε μπορεί να γίνει από αυτή την κυβέρνηση. Η παράταξη μας όμως, διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Με πρώτο στόχο να υπερβούμε την υγειονομική κρίση, δεύτερο στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους και τρίτο στόχο την ενίσχυση της Δημοκρατίας, και τέταρτο στόχο να εγγυηθεί τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Περισσότερα ΕΔΩ.

ΔΗΛΩΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΛΥΡΙΑ

Δήλωση Α.Λοβέρδου-Τομεάρχη Εξωτερικών Κινήματος Αλλαγής για την Τουρκική πρόκληση στην Τηλλυρία

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους του κυπριακού λιμενικού σώματος.

Πρόκειται για πράξη ωμής βίας που εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας ενόψει της προκλητικής επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του Κινήματος Αλλαγής ότι η Τουρκία μεταφέρει την ένταση από το Αιγαίο στον γεωστρατηγικό χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.