ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΛΜΗΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με θέμα τις προτάσεις του δημοσιογραφικού κόσμου για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου.

Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ συμμετείχαν η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, η Β’ Αντιπρόεδρος  Αγγελική Γυπάκη, ο Γεν. Γραμματέας Σταύρος Καπάκος, ο ταμίας Μάκης Διόγος και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Τσαλαπάτης, Νίκος Καρούτζος και Γιώργος Μηλιώνης.

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την εξής δήλωση:

Οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν κρίση και η ανεργία των δημοσιογράφων διευρύνεται.

Προτείνουμε έκτακτα μέτρα για την επιβίωσή τους. Η στήριξή τους είναι και θέμα δημοκρατίας.

Επισημαίνουμε την ανάγκη μεγάλων αλλαγών με πρωτοβουλία τους για να ξανακερδίσουν το αναγνωστικό κοινό.

Με ενίσχυση της ποιότητας, της πολυφωνίας, της αξιοπιστίας. Με αποκατάσταση της ανεξαρτησίας τους από Κυβέρνηση και κόμματα. Με άνοιγμα στις νέες αντιλήψεις και ιδέες. Με αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων.

Η νέα εποχή επιβάλλει καθαρές κουβέντες από όλους και για όλους. Γι’ αυτό θα διοργανώσουμε στο επόμενο διάστημα μια ανοιχτή συζήτηση, για όλα αυτά τα θέματα.

Άμεσα προτείνουμε τα εξής μέτρα:

1) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων από το κράτος.

Μετά από συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για τους όρους και τις προϋποθέσεις. Με διαφάνεια και λογοδοσία.

2) Κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης του δημοσίου με κριτήρια και έλεγχο. Με μέριμνα και για τα Περιφερειακά ΜΜΕ. ΟΧΙ με την ευθύνη ιδιωτικής εταιρείας, όπως πράττει η Κυβέρνηση.

3) Πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων από τον χώρο του Τύπου για το 2020.

4) Επιδότηση εργασίας και για τους εργαζομένους στις εφημερίδες, αλλά με όρο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 

 

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΦΥΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Είναι εμφανές ότι η κ. Κεραμέως δεν έχει κατανοήσει ότι είναι Υπουργός Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εξακολουθεί να νομοθετεί με τον πιο αλαζονικό και αντιεκπαιδευτικό τρόπο, σε ζητήματα που έχουν απόλυτα παιδαγωγικό περιεχόμενο.

Προσβάλλει την κοινοβουλευτική δεοντολογία, όταν παραπλανά, υποστηρίζοντας ότι οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποτελούν και έγκριση της δικής της νομοθετικής ρύθμισης.

Χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μια αντικειμενική δυσκολία αυτής της περιόδου. Όμως η κάμερα στη σχολική αίθουσα για την «ζωντανή» μετάδοση του μαθήματος από την τάξη «νεκρώνει» την παιδαγωγική διάσταση της διδασκαλίας.

Θα πρέπει να μάθει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ότι η διδασκαλία είναι μια ζωντανή διαδικασία διαρκούς αλληλεπίδρασης και αμφίδρομης λειτουργίας, στην οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές συν-λειτουργούν μέσα από αμοιβαίες ερωτήσεις, απορίες, απαντήσεις, αναζητήσεις, χειρονομίες, στοχασμούς, συναισθηματικές εκφράσεις.

Η «ζωντανή» μετάδοση του μαθήματος της τάξης θέτει σε έκθεση, κατά κύριο λόγο, τους μαθητές. Η διδασκαλία είναι ο παιδαγωγικός διάλογος μεταξύ μαθητών εκπαιδευτικών και μαθητών. Η διδασκαλία δεν είναι τηλεοπτικό θέαμα.

Η κ. Κεραμέως θα μπορούσε να βελτιώσει τις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και να υποστηρίξει τους μαθητές και τις οικογένειές τους, που αδυνατούν να προσέλθουν στο σχολείο, με την ισχυροποίηση και συνέχιση της εξ αποστάσεως ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης. Η αδυναμία της αυτή την οδηγεί σε επιλογές δημοσίων σχέσεων σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εάν πράγματι, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επιθυμούσε την αναβάθμιση και στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν θα συντηρούσε, εδώ και δέκα μήνες, το νομοθετικό και λειτουργικό πλαίσιο της καταστροφικής εκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική εκπαιδευτική πολιτική, την οποία δεν μπορεί να εκφράσει η Ν.Δ.

Διαφωνούμε με την αντιπαιδαγωγική ρύθμιση της «κάμερας». Καταγγέλλουμε την αυταρχική στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: «ΚΟΠΙ-ΠΑΣΤΕ» ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα Κυριακή, 17.05.2020 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην εφημερίδα «Αυγή» και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την εργασία και την οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

– «Το “κόπι-πάστε” του κ. Τσίπρα καλά κρατεί, πρόκειται για αντιγραφή. Εμείς από τις αρχές Απριλίου καταθέσαμε ένα πρόγραμμα, το οποίο επικαιροποιήσαμε και παρουσιάσαμε την προηγουμένη εβδομάδα, με τίτλο “Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία. Είναι η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στην πανδημική κρίση. Επειδή η προηγούμενη πρόταση του κ. Τσίπρα “πήγε άπατη”, καθώς στηριζόταν σε ένα λεφτόδεντρο και οι πολίτες δεν το πίστεψαν, επανέρχεται αντιγράφοντας τα συνθήματα και το πνεύμα του δικού μας προγράμματος».

– «Το εξώφυλλο της Αυγής δείχνει ότι η χώρα χρειάζεται σοβαρή προοδευτική αντιπολίτευση. Και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι αυτό το δίμηνο η κ. Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής σταθήκαμε με αξιοπρέπεια, με ευθύνη. Όσα προτείναμε για την υγειονομική κρίση, ερχόταν μετά η Κυβέρνηση να τα υλοποιήσει. Ακούγοντας τον κ. Σταϊκούρα δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια. Είμαστε οι μόνοι που λέμε ότι αντί να μετρήσουμε φτώχεια, λουκέτα και ανέργους με τις αποσπασματικές πολιτικές της Κυβέρνησης να βάλουμε μπροστά την εργασία. Η εργασία δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα, είναι κρίκος κοινωνικής αλληλεγγύης».

– «Δεν μετράμε τις αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με το υποδεκάμετρο. Είμαστε μια προοδευτική, προγραμματική αντιπολίτευση, ένα ανάχωμα στο νεοφιλελευθερισμό και τις σκληρές πολιτικές της Κυβέρνησης. Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς καταθέσαμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, βασίζεται στην πικρή εμπειρία που έζησε ο χώρος μας, όταν όλοι ήταν απέναντι μας, αλλά κυρίως, σε ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζόμενους».

– «Προσέξτε τη μεγάλη διαφορά: η Κυβέρνηση νομοθέτησε σχεδόν εν κρυπτώ το πάγωμα του κατώτατου μισθού και με την ΠΝΠ Βρούτση υλοποιεί το δόγμα “μισός μισθός για μισή δουλειά”. Έρχονται τώρα να “πουλήσουν” το πρόγραμμα SURE για να επιδοτήσουν τη μερική απασχόληση, ενώ εμείς λέμε επιδοτήστε καλές, ολόκληρες – όχι μισές – θέσεις εργασίας στους κλάδους που πλήττονται».

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑΣ

Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής

Ένα από τα απόλυτα και μη διαπραγματεύσιμα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η ελεύθερη άσκηση του σεξουαλικού μας προσανατολισμού. Ημέρα κατά της ομοφοβίας και τρανσφοβίας σήμερα, οφείλουμε όλοι -όσοι εντάσσουμε τον εαυτό μας στη λειτουργία μιας σύγχρονης κοινωνίας- να κατανοήσουμε πλήρως τη σημασία υπεράσπισης αυτού του δικαιώματος και να διεκδικούμε σθεναρά, χωρίς παρεκκλίσεις, τον πλήρη σεβασμό του.

Αυτό δεν αφορά μόνον τα άτομα ως εκδήλωση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, αλλά και την ίδια την κοινωνία συνολικά. Γιατί η οποιαδήποτε έκπτωση στην ανοχή, το σεβασμό των επιλογών και της διαφορετικότητας, την ισότητα, λειτουργεί ως ντόμινο για την κατάρρευση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρά την αυτονόητη εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών, ο δρόμος για τον απόλυτο σεβασμό σε κάθε σεξουαλικό προσανατολισμό, είναι ακόμη μακρύς και ο αγώνας διαρκής. Ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός, η οποιαδήποτε ανοχή σε αναχρονιστικές φοβίες, έχει επίπτωση σε ανθρώπινες ζωές, τέτοιας έκτασης που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Επίπτωση στις ζωές συνανθρώπων μας, φίλων μας, ανθρώπων της οικογένειάς μας, εφήβων και παιδιών, με βαθιές συνέπειες. Και εν τέλει όλα αυτά γυρίζουν σε μας.

Λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ στην οποιαδήποτε ανοχή στη βία, σωματική και ψυχική, που στρέφεται κατά ανθρώπων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Η ομοφοβία όπως και κάθε καλλιεργούμενη φοβία μας αφορά όλους. Οι σύγχρονες κοινωνίες, οι προοδευτικοί πολίτες αναλαμβάνουν την καθημερινή προάσπιση, χωρίς κανέναν αστερίσκο, αυτών των δικαιωμάτων. ´Οχι μόνον θεωρητικά, αλλά πρακτικά και σε κάθε περίπτωση.

Η Δημοκρατία και η Πρόοδος κρίνονται με τις ξεκάθαρες θέσεις και τις καθημερινές πράξεις μας.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Οι αντιλήψεις του κ. Αμβρόσιου είναι γνωστές. Διακρίνονται για σκοταδισμό, που δεν ταιριάζει στο Σύνταγμα, τους νόμους, την Ορθοδοξία, τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών. Προφανώς, τις καταδικάζουμε.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.