Φωτιά στην περιοχή των Αθανάτων – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο


0
(0)

Για την κατάσβεσή της από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα – Απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια τους

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των Αθανάτων και πιο συγκεκριμένα στο 6ο χιλιόμετρο Ηρακλείου – Μοιρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έχουν σπεύσει δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα με πενήντα υπαλλήλους, ενώ για την κατάσβεσή της έχουν σηκωθεί και επιχειρούν δύο ελικόπτερα, τα οποία κάνουν ρίψεις νερού από αέρος.

Η φωτιά που είναι σε εξέλιξη μαίνεται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές και κατακαίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης, Μανόλη Παραβολιδάκη έγινε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τα πρώτα δέκα σπίτια των Γουρνών Τεμένους για να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Φωτιά στο Γιόφυρο

Νωρίτερα σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Γιόφυρο Ηρακλείου από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι. Η φωτιά έκαψε καλαμιές σε ιδιωτική έκταση και δεν επεκτάθηκε λόγω της άμεσης κινητοποίησης των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στο Κεραμούτσι

Στο μεταξύ, φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κεραμούτσι του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο έχοντας κάψει τρία στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Φωτιά μικρής έκτασης στην Αγιά Μυλοποτάμου

Τέλος, στην Αγιά Μυλοπόταμου οι πυροσβέστες έδρασαν σε φωτιά μικρής έκτασης σε ελαιώνα η οποία άμεσα κατασβέστηκε. Και στα τρία μέτωπα, σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό της Περιφερειακής Διοίκησης της Π.Υ Κρήτης, παραμένουν οχήματα για επιφυλακή των σβησμένων εστιών, ενώ όπως τονίστηκε, η άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις για πυρόσβεση αποσόβησε την όποια επέκταση των πυρκαγιών.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή παραμένει το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, δεδομένου ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου, με τον άνεμο να ενισχύει την επικινδυνότητα που αφορά στις υψηλές θερμοκρασίες. Πολιτική προστασία, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους με την πυροπροστασία φορείς αλλά και με τις στρατιωτικές μονάδες, είναι έτοιμες αν χρειασθεί να επέμβουν άμεσα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή στο σύνολο των περιοχών NATURA, στα αστικά και περιαστικά δάση, φαράγγια και εθνικούς δρυμούς στο νησί, καθώς επίσης και κάθε δραστηριότητα από την οποία μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.