Φυτοφάρμα


0
(0)

Την Κυριακή, 19 Ιαν 2020, στις 11.00, στην αίθουσα «Ολυμπία Α» του Grand Hotel Palace (Θεσσαλονίκη), οργανώνεται βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση με θέμα «Οι μύθοι περί των ασφαλών φυτοφαρμάκων», από την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος (2313073004).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου, του Αυστραλού βιοκαλλιεργητή και πρώην προέδρου της IFOAM-Organics International, Andre Leu.

Ο André Leu ερεύνησε ένα μεγάλο πλήθος επιστημονικών ερευνών περιοδικών για να παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των εταιρειών παραγωγής χημικών σκευασμάτων και των ρυθμιστικών Αρχών σχετικά με τα φυτοφάρμακα δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνονται.

Αποδίδοντας την τεχνική ορολογία με απλούς όρους, ο Leu αποδομεί τους πέντε πιο συχνά επαναλαμβανόμενους μύθους σχετικά με την ασφάλεια των φυτοφαρμάκων και τους καταρρίπτει χρησιμοποιώντας επιστημονικά δεδομένα: Ότι τα φυτοφάρμακα «είναι αυστηρά ελεγμένα», ότι βρίσκονται «σε πολύ μικρή ποσότητα», ότι «είναι βιοδιασπώμενα», ότι «ελέγχονται από αξιόπιστη αρμόδια Αρχή» και ότι «τα φυτοφάρμακα είναι απόλυτα απαραίτητα στην καλλιέργεια».

Το βιβλίο «Οι Μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», που κυκλοφόρησε στα ελληνικά με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και διατίθεται από τους πάγκους των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ηλείας και της Κρήτης, περιγράφει τις πολλές και σοβαρές ελλείψεις που αφορούν τους κανονισμούς περί των τοξικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμά μας και καταδεικνύει ότι πολλά από τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τα σημερινά πρότυπα χρήσης φυτοφαρμάκων βασίζονται σε παρωχημένες θεωρίες και όχι στις πιο πρόσφατες δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες.

Η παρουσίαση του βιβλίου και η συζήτηση στη Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη σε μία σειρά από παρόμοιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και συγκεκριμένα, στις 19/1/2020 στην Θεσσαλονίκη (Grand, 11.00), στις 20/1/2020 στο Ηράκλειο Κρήτης, 22/1/2020 στον Πύργο Ηλείας (Δημαρχείο, 13.00) και 24/1/2020 στην Αθήνα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, 10.30).

Η είσοδος είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης την Κυριακή, 19 Ιαν 2020, στις 11.00, στο Grand Hotel Palace, μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων στο email eabbe2002@gmail.com και στον τηλεφωνικό αριθμό 2313073004 (γραμματεία ΕΑΒΒΕ).

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *