«Φτωχά» μηνύματα και αβεβαιότητα μετά την επίσκεψη Γκάγκα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας [βίντεο]


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

Σε μια επίσκεψη χωρίς κανένα απτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα κατέληξε η χθεσινή παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Τα όσα ανέφερε η Υπουργός στις δηλώσεις της δείχνουν πως υπάρχει μεγάλη απόσταση από τους στόχους του Υπουργείου και τις προσδοκίες για ένα ενισχυμένο και ασφαλές Νοσοκομείο ενώ παράλληλα η επίσκεψη κατέληξε να έχει και πολύ έντονα κομματικό χαρακτήρα με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να συνωστίζονται για να συναντήσουν την Υπουργό χωρίς όμως να εκφράζεται κάποιο πολιτικό αίτημα εκ μέρους τους για ενίσχυση του Νοσοκομείου. Αντιθέτως από τη σύσκεψη αποκλείστηκαν εκπρόσωποι φορέων όπως ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τον πρόεδρο κ. Μαμαντόπουλο να μη γίνεται δεκτός στη συζήτηση που εξελίχθηκε.

Η Υπουργός μετά τη σύντομη σύσκεψη που είχε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου και είδε, για άλλη μια φορά την κατάσταση που επικρατεί και να έχει την πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Ένα από τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν χθες ήταν και αυτό της μετατροπής του Νοσοκομείο σε «άγονο» με μετατροπή του στην Α’ Ζώνη κάτι που θα έδινε κίνητρο σε γιατρούς να έρθουν στην περιοχή αφού τους εξασφαλίζει, μετά από μια πενταετία, να μετακινηθούν όπου επιθυμούν. Η κα Γκάγκα αρχικά ανέφερε πως δεν θεωρεί απαραίτητη αυτή την κίνηση, στην πορεία όμως φάνηκε να αλλάζει γνώμη και ανέφερε στους συνομιλητές της πως αυτό είναι ενδεχόμενο που θα εξεταστεί.

Η Υπουργός στο τέλος της επίσκεψής της μίλησε και με κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος απ’ έξω σε κλίμα σχετικής έντασης χωρίς να φαίνεται να πείθει ιδιαίτερα με τα επιχειρήματά της.

Δείτε το ρεπορτάζ του Ράδιο Λασίθι με όλα όσα συνέβησαν χθες:

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.