Φορολογικές δηλώσεις: Θα φθάνουν sms στα κινητά


0
(0)

Αναλυτικές οδηγίες προς τις ελεγκτικές αρχές σχετικά τις φορολογικές δηλώσεις για τις οποίες απαιτείται έλεγχος των δικαιολογητικών καθώς και για τις επιστροφές φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ

Μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα θα ειδοποιούνται για τον έλεγχο της φορολογικής τους δήλωσης οι φορολογούμενοι και θα πρέπει να προσκομίσουν μέσα σε πέντε ημέρες στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα προχωράει η εκκαθάριση της δήλωσης. Σε αυτή την οδηγία προχώρησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Η διαδικασία αυτή επισημαίνεται ότι δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τους φορολογούμενους, καθώς μια πιθανή μη τήρηση στον έλεγχο των δικαιολογητικών για τους φορολογούμενους θα σημάνει μη εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης άρα μη διαγραφή ή διόρθωση όπου και αν απαιτείται, καμία μέριμνα για φορολογική απαλλαγή, έκπτωση ή ελάφρυνση του δηλούμενου εισοδήματος ή μείωση του φόρου, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η επιβολή προστίμων καθώς θα θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση.

Σε ότι αφορά τα νομικά πρόσωπα, όταν προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο προς επιστροφή και απαιτείται διενέργεια ελέγχου πριν την επιστροφή του φόρου, η μη ανταπόκριση, εντός της τεθείσας προθεσμίας, στην πρόσκληση για προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών για την διενέργεια των απαιτούμενων ελεγκτικών επαληθεύσεων, συνεπάγεται, πέραν της επιβολής του προβλεπόμενου προστίμου, την έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού για την βεβαίωση της διαφοράς του φόρου εισοδήματος, κατά το μέρος που αυτή προκύπτει λόγω της μη προσκόμισης των κατά περίπτωση δικαιολογητικών.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *