Φονικό Ανώγεια: Η ενωτική ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων


0
(0)

«Να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα και να δικάζουμε θύτες. Να προχωρήσουμε μπροστά με ομόνοια»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση, σχετικά με το διπλό φονικό στην περιοχή. «Το θλιβερό και απρόσμενο γεγονός του διπλού φονικού , μας έχει συνταράξει και μας έχει συγκλονίσει κυριολεκτικά όλους μας .

Εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων ,του Δ Σ και των μελών του, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μας θλίψη, οδύνη και στεναχώρια για τον άδικο και ξαφνικό χαμό των δυο συγχωριανών μας, του Λευτέρη Καλομοίρη και Γιώργη Ξυλούρη ,Γιώργη Ξυλούρη και Λευτέρη Καλομοίρη .

Επίσης, να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων ,ο Θεός να τους δώσει την δύναμη να αντέξουν τον πόνο που βιώνουν, αλλά και το κουράγιο για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που ορίζουν οι θλιβερές ετούτες στιγμές, με λογική, σωφροσύνη και ψυχραιμία για το διαφορετικό αύριο που ξημέρωσε, ώστε το κακό να σταματήσει εδώ!

Αυτό που προέχει από όλους μας, είναι να διατηρηθεί η ηρεμία και να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού η κοινωνική συνοχή του χωριού μας !

Εμείς ως Σύλλογος αλλά και όλο το χωριό, θα είμαστε δίπλα στις οικογένειες στο βαρύ πένθος και στο σταυρό του μαρτυρίου που σηκώνουν , χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς για να απαλύνουμε όσο μπορούμε το πόνο τους , βοηθώντας τους όπου χρειαστεί και όπου μας ζητηθεί για να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ανώδυνα η πληγή που άνοιξε για το χωριό μας.

Ο Σύλλογος μας, μαζί με το Δήμο και όλους τους άλλους φορείς ,αλλά και με τους ανθρώπους που κατέχουν ένα “ειδικό” και “ηθικό” βάρος μέσα και έξω απτό χωριό ,θα πρέπει άμεσα να πάρουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει ο τερματισμός του θλιβερού γεγονότος.

Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να προβληματιστούμε έντονα για το πρωτόγνωρο διπλό φονικό, που έρχεται να συμπληρώσει το φονικό που είχε γίνει πριν 3 χρόνια του Μανόλη Στρατάκη και να ενεργοποιηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προς την σωστή κατεύθυνση, κάνοντας πρώτα την αυτοκριτική μας και μια σωστή εκ βάθος ενδοσκόπηση της Ανωγειανής κοινωνίας, όπου ζούμε χωρίς όμως να εθελοτυφλούμε, βλέποντας κατάματα τις πικρές αλήθειες και τα κακώς κείμενα…και σε οποία συμπεράσματα καταλήξουμε και σε οποία προβλήματα αναδείξουμε, να αναζητήσουμε και δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τις δραστικές και καίριες λύσεις, ώστε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ,και να δικάζουμε θύτες.

—Προς αυτήν την κατεύθυνση στο πλευρό μας θα ζητήσουμε να είναι συντεταγμένα η Εκκλησία η Ελληνική πολιτεία ,η Εκκλησία ,η Πανεπιστημιακή Κοινότητα- η Δικαιοσύνη -Η Αστυνομία, όλες   οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

, και όσοι θεσμοί  χρειαστούν για το σκοπό αυτό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την οπλοφορία και την οπλοχρησία που είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες , που εν καιρό ειρήνης και εν έτη 2020, να κυλάει αθώο αίμα στους δρόμους του χωριού μας !

Τ’ Ανώγεια είναι ένα πολύπαθο χωριό, ένα χωριό που έχει αναγεννηθεί 3 φορές μέσα από τα ολοκαυτώματα και τις στάχτες του , ένα χωριό σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης , του Πολιτισμού, της Φιλοξενίας, της Παράδοσης και της Βαριάς Ιστορίας των Προγόνων μας και δε πρέπει, δε μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να την αμαυρώνουμε με σκοτεινές σελίδες πάνω στο ‘φωτεινό βιβλίο’ του τόπου μας.

Οι θλιβερές στιγμές που ζούμε απαιτούν βαθιά περισυλλογή, κάνοντας όλοι μας ένα βήμα πίσω, φωτίζοντας ξανά τον παλιό Αξιακό Κώδικα και τις αρχές που μας δίδαξαν οι άνθρωποι που έκαναν τα Ανώγεια μεγάλα , επαναπροσδιορίζοντας βασικές λέξεις και έννοιες που έχουν αρχίσει να χάνονται και να φθίνουν όπως, ο Σεβασμός, η Τιμή, το Δίκιο , η Ανθρωπιά ,καθώς και τους ιερούς δεσμούς, της συγγένειας, της κουμπαριάς της συντεκνιάς, και δίνοντας επιτέλους στο υπέρτατο αγαθό της Ζωής το πραγματικό νόημα που της αξίζει και όχι ευτελίζοντας την!

Μόνο με σεβασμό , αλληλεγγύη, και αγάπη προς στον συνάνθρωπο μας, τον συγχωριανό μας χωρίς εγωισμούς, μονιασμένοι και δυνατοί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ως Ανωγειανή κοινωνία !!

Εκ μέρους του Δ Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων.

Ο πρόεδρος,

Νικόλαος Βρέντζος.»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *