Φαρσαλινός: «Το δεύτερο κύμα ήρθε συντομότερα, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Στη «μέγγενη» του κορωνοϊού το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ο ίδιος τόνισε πως τα νοσοκομεία θα είναι αδύνατο να σηκώσουν το βάρος των αναγκών που θα προκύψουν επισημαίνοντας πως τα ήπια περιστατικά ,τα οποία θα αποτελούν την πλειοψηφία , θα πρέπει να διοχετεύονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με σωστή όμως οργάνωση και σχεδιασμό.

Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας ο ίδιος έκανε λόγο  για συμπληρωματικό μέτρο -το οποίο θα πρέπει να τηρείται- ωστόσο τόνισε πως η μέγιστη θωράκιση επιτυγχάνεται πρωτίστως με το να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ο κ. Φαρσαλινός αναφέρθηκε στο γεγονός πως θα υπάρξουν εκατομμύρια περιστατικά κοινού κρυολογήματος τα οποία εμφανίζουν κλινική εικόνα που είναι συμβατή με τον κορωνοϊό, οπότε θα υπάρξει μεγάλο θέμα για το πώς θα πραγματοποιείται διαφορική διάγνωση και πως θα διαχειρίζεται το σύστημα αυτούς τους ανθρώπους.

Κατά τον ίδιο, τα νοσοκομεία είναι αδύνατον να σηκώσουν το βάρος και των περιστατικών κρυολογήματος που δεν χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας, άρα το «ξεκαθάρισμα» και η αντιμετώπιση των ήπιων ασθενών, που θα είναι η μεγάλη πλειοψηφία, θα πρέπει να γίνει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σωστά και οργανωμένα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πιθανότητα να «ξεφύγει» από την ικανότητα διαχείρισης η πανδημία, καθώς οι τωρινοί «αριθμοί» θανάτων και διασωληνωμένων πλησιάζουν το «μέγιστο» της άνοιξης, όμως με σαφής αυξητική τάση, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει.

neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.