Φάκελος με όλη τη Greek Mafia στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαΐου 2021 by energinews (admin)

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρέδωσε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Πλιώτα φάκελο με τα ονόματα τουλάχιστον 500 ποινικών, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο φάκελος αφορά έρευνα η οποία κράτησε για περίπου ένα μήνα και διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Στην έρευνα περιλαμβάνεται όλο το οργανωμένο έγκλημα της τελευταίας δεκαετίας, ενώ ανάμεσα στις υποθέσεις που βρίσκονται μέσα στον φάκελο, βρίσκονται συμβόλαια θανάτου, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαστροπεία, ναρκωτικά και όχι μόνο.

Στο υπόμνημα της αστυνομίας που κατέθεσε ο Υπουργός, υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία με ονόματα, διευθύνσεις και οργανώσεις που δρουν από το 2008 σε όλη τη χώρα.

Στόχος είναι η Αστυνομία να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, ώστε να ξεκινήσει ποινική έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και να μπει ένα «τέλος» στη δράση του. Αφού οι Αρχές θα μπορέσουν να απαγγείλουν άμεσα κατηγορίες, σε εκατοντάδες ποινικούς.

Όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, λόγω των απανωτών γεγονότων τον τελευταίο καιρό, με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτων και επιθέσεις στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον κ. Πλιώτα την ενίσχυση της συνεργασίας με τις κατά τόπους εισαγγελίες και την αξιολόγηση όλων των υποθέσεων με τρόπο ορθολογικότερο και εξατομικευμένα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά.

Στο θέμα της τρομοκρατίας υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος ανταποκρίνεται ακαριαία όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πρέπει να επέμβει άμεσα σε μία υπόθεση.

Η σημερινή επίσκεψη εντάσσεται σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία περιλαμβάνονται σχετικές νομοθετικές εξαγγελίες από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως η αυστηροποίηση ποινών που προανήγγειλε ο κ. Τσιάρας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.