Υπό κατάληψη, ήδη, πολλά σχολεία στο Δήμο Ιεράπετρας


0
(0)

Υπό κατάληψη πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι βρίσκονται πολλά σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας με τους μαθητές στα αιτήματά τους να εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενη διασπορά κορωνοϊού και ελλείψεις στα self-test καθώς και άλλα ζητήματα.

Κλειστά βρίσκονται σήμερα και λειτουργούν με τηλεκπαίδευση το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας, το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Γυμνάσιο και Λύκειο Κουτσουρά – Μακρύ Γιαλού.

Όπως λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Κατσαγκόλης που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, αυτά είναι τα μοναδικά σχολεία στο νομό που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Τα αιτήματα των μαθητών ο ίδιος τα χαρακτήρισε «ασχολίαστα», τονίζοντας πως πρόβλημα με self-test δεν υπάρχει κανένα ιδίως στην Ιεράπετρα που έγινε έγκαιρα προμήθεια από το Δήμο, αλλά έτσι κι αλλιώς, όπως ανέφερε, οι μαθητές δεν πήγαν καν στο σχολείο για να δουν αν υπάρχει πρόβλημα. Πέρα από την κατάσταση της πανδημίας του συνωστισμού και της αύξησης κρουσμάτων, οι μαθητές θέτουν ζητήματα καθαριότητας στα σχολεία και κάποια άλλα, τόνισε.

Εικόνα για τα κρούσματα που έχουν βρεθεί θετικά δεν υπάρχει προς το παρόν, όμως η εικόνα για τους εκπαιδευτικούς που είναι θετικοί στον Covid είναι πολύ καλή σε σχέση με άλλους νομούς ανάλογης δυναμικότητας. Συνολικά 10 εκπαιδευτικοί είναι θετικοί και δεν θα πάνε σήμερα στα σχολεία την ώρα που σε άλλους νομούς με ίδιο δυναμικό εκπαιδευτικών έχουν 70 και 80 θετικούς εκπαιδευτικούς, ζήτημα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα όλες τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας της χώρας.

Ο κ. Κατσαγκόλης ανέφερε επίσης πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο ίδιος πριν την περιόδο των εορτών στο Λασίθι το 32% των μαθητών έχει εμβολιαστεί, ενώ στους εκπαιδευτικούς το ποσοστό φτάνει το 86%.

13

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.