Υπόθεση Λεμπιδάκη: Εξετάζεται πιθανή δολοφονία που σχετίζεται με την απαγωγή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Τι αναφέρουν οι συγγενείς του νεκρού, που εργαζόταν στο Φραγκοκάστελο

Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας είναι εξαφάνιση – και έπειτα η δολοφονία – ενός 26χρονου Αλβανού, από τα Σφακιά, την περίοδο του Αυγούστου με Σεπτέμβριο του 2017 και φέρεται να συνδέεται με την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Όπως γράφει ο δημοσιογράφος του «Βήματος», Μιχάλης

Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι ίσως ο 26χρονος δολοφονήθηκε από αγνώστους επειδή, πιθανόν, είχε πληροφορίες ή γνώριζε πρόσωπα που εμπλέκονταν στην απαγωγή του κρητικού επιχειρηματία. Χωρίς, βέβαια, να αποκλείονται και άλλα σενάρια.

Η εν λόγω έρευνα έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής αποκάλυψης» ότι οι αρχές από ένα αποτύπωμα σε κρησφύγετο των απαγωγέων ταυτοποίησαν και 13ο άτομο – κτηνοτρόφο της περιοχής του Ηρακλείου – εμπλεκόμενο στην απαγωγή και κράτηση του κ. Λεμπιδάκη.

Ο εξαφανισθείς Αλβανός διέμενε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελο Σφακίων κι έχει εξαφανιστεί από τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου του 2017.

Τι λένε οι συγγενείς του;

Σύμφωνα με αναφορές συγγενών του στην τελευταία επικοινωνία μαζί του, τους είχε πει ταραγμένος ότι είχε φιλονικήσει με τον συγκάτοικό του, επίσης υπήκοο Αλβανίας, γιατί του είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό και εκείνος δεν το είχε επιστρέψει ποτέ. Ακόμη φέρεται να τους είπε ότι ο συγκάτοικός του χρησιμοποιούσε τα λεφτά σε τζόγο και ότι ασχολείτο με παράνομες δραστηριότητες. Από τότε το τηλέφωνο ήταν κλειστό.

Οι συγγενείς του εξαφανισμένου Αλβανού επικοινώνησαν με τον συγκάτοικό του που φέρεται να τους είπε ότι ο άνθρωπός τους είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο. Κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε. Επιπλέον το εν λόγω άτομο φέρεται να ανέφερε αργότερα στους συγγενείς του εξαφανισθέντα ότι διαβατήριο, ταυτότητα και κάρτα ανάληψης του συγκατοίκου του τα είχε πετάξει στα σκουπίδια. Κι αυτό γιατί όπως υποστήριξε » φοβόταν ότι η αστυνομία θα συνελάμβανε και τον ίδιο για εμπλοκή του στην υπόθεση για την οποία είχε συλληφθεί κι ο άφαντος συγκάτοικός του».

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ο άτυχος Αλβανός είχε ίσως επαφές με εμπλεκόμενους στη απαγωγή Λεμπιδάκη -από την πρώτη φάση της ομηρίας του- οι οποίοι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων και δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη και οι οποίοι, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, τον σκότωσαν για να εξαϋλώσου τα ίχνη τους ή γιατί θεώρησαν ότι μπορεί να υπήρχε κάποια διαρροή στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί επεσήμαναν ακόμη ότι σε χωριό των Σφακίων κρατείτο τον Αύγουστο του 2017 ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και υπήρξε προσπάθεια εντοπισμού του, χωρίς επιτυχία. Ακομη σημειώνουν ότι η περίοδος εξαφάνισης του νεαρού Αλβανού συμπίπτει με την περίοδο που φέρεται να «αποσύρθηκε» η πρώτη ομάδα απαγωγής του κ. Λεμπιδάκη – η οποία τελικώς παρέμεινε αλώβητη από τη αστυνομική και δικαστική έρευνα- κι ο Κρητικός επιχειρηματίας να παραδόθηκε σε άλλους ιδιώτες για να συνεχίσουν τη κράτησή του και την απαίτηση των λύτρων.

Αυτή η αλλαγή συνδέθηκε από τους αστυνομικούς με την προσπάθεια των κακοποιών που είχαν υλοποιήσει την πρώτη φάση της αρπαγής, να εξαφανίσουν τα ίχνη τους αφού είχαν αντιληφθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακαλύψει κρίσιμα στοιχεία για τις κινήσεις τους.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να σημειώνουν ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, σχετικά με τους εμπλεκόμενους στην εξαφάνιση του Αλβανού κι εξετάζεται σειρά σεναρίων».

Πηγή: tovima.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.