Υπόθεση απάτης στην Ιεράπετρα με άνδρα που τάζει επιδόματα σε εμβολιασμένους και αποσπά χρήματα


0
(0)

Σε κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί σήμερα ο εμπορικός κόσμος της Ιεράπετρας καθώς είναι σε εξέλιξη μια απόπειρα εξαπάτησης από κάποιο άνδρα, ο οποίος τηλεφωνεί σε καταστήματα, κυρίως εστίασης, και προσπαθεί να αποσπάσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων.

Ο άνδρας παρουσιάζεται ως ο λογιστής της επιχείρησης και αναφέρει πως κάθε εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer δικαιούται επίδομα 200 ευρώ, και τελικά ζητά τον τραπεζικό λογαριασμό του για να μπουν τα λεφτά.

Στη συνέχεια ο ίδιος προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό και ζητά από τα θύματα τον εξαψήφιο κωδικό που συνήθως στέλνουν οι τράπεζες για να επιβεβαιώσουν τη συναλλαγή, με τον ίδιο φυσικά να αναφέρει πως ο κωδικός αυτός είναι για δική του επιβεβαίωση.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Μάνος Μιχελαράκης, προσθέτοντας πως σήμερα δύο άτομα, έδωσαν τους λογαριασμούς στον συγκεκριμένο, ενώ μετά από επικοινωνίες που έγιναν φάνηκε πως ανάλογη απόπειρα είχε γίνει και τον περασμένο Ιούλιο.

Ο τρόπος με τον οποίο μιλά ο συγκεκριμένος αλλά και το ότι γνωρίζει προσωπικά στοιχεία εργαζομένων από επιχειρήσεις, δείχνει πως ίσως να πρόκειται για άτομο από την περιοχή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το ΑΤ Ιεράπετρας ενώ ο αριθμός από τον οποίο καλεί ο άνδρας είναι 694 55 68 984

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)