Υπόγεια πολυτέλεια!


0
(0)

Όταν αναφερόμαστε στη μοντέρνα αρχιτεκτονική, το μυαλό όλων μας πάει σε κάποιο συνήθως ψηλό κτήριο περίτεχνα κατασκευασμένο, ώστε να συνδυάζει τη χρηστικότητα με την ομορφιά.
Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Οικολογικά σπίτια… χτισμένα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις για θέρμανση, κλιματισμό και φωτισμό.


Βρίσκεται στο Vals της Ελβετίας και είναι σχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλοντα χώρο. Όλες του οι πλευρές, εκτός φυσικά από την είσοδο, είναι κρυμμένες κάτω από το έδαφος. Με αυτό τον τρόπο η ανάγκη για θέρμανση το χειμώνα και κλιματισμό το καλοκαίρι έχει σχεδόν εκμηδενιστεί.


Με συνολική έκταση πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέτρα και σχήμα λουλουδιού, αποτελεί ένα εκπληκτικό παράδειγμα οικολογικής συνείδησης. Τα έξι πεταλοειδή ανοίγματα πλημυρίζουν με φως το εσωτερικό, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού.


Βρίσκεται κοντά στην πόλη του Μισούρι των ΗΠΑ, εντός μιας σπηλιάς. Με τη χρήση γεωθερμικής ενέργειας και άλλων μοντέρνων τεχνικών, οι δημιουργοί του έχουν καταφέρει να εξαλείψουν την ανάγκη για κλιματισμό και θέρμανση, ενώ παράλληλα το εσωτερικό διατηρείται πάντα άνετο για τους κατοίκους.


Αναδυόμενο από τους καταπράσινους λοφίσκους, εύκολα θα το περνούσε κανείς για μέρος κάποιου παραμυθιού. Και όμως είναι πραγματικό και βρίσκεται στην Ελβετία. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ η θέση του το κρατάει προστατευμένο από τον αέρα, τη βροχή, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη φθορά εξαιτίας αυτών.

perierga.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *