ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΥ ΟΣΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Σχόλιο Γραφείου τύπου Κινήματος ΑλλαγήςΗ προθεσμία των 48 ωρών που έδωσε ο Υπουργός Υγείας ,για την εθελοντική ένταξη ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ για την στελέχωση των νέων κλινικών COVID παρήλθε. Εάν οι 200 που κρίθηκαν απαραίτητοι στις ειδικότητες που ζητήθηκαν δεν προσήλθαν, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην υποχρεωτική ένταξη τους. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται στο κόκκινο. Είναι ώρα για πράξεις, όχι για ανούσια προπαγάνδα όπως αυτή που ακούσαμε χθες από τα στελέχη του Μαξίμου. Που τα βρίσκουν όλα καλά, προκαλώντας τους πολίτες.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ

Η Ελλάδα είναι η μοναδική ίσως χώρα στην οποία το υγειονομικό προσωπικό δεν υποχρεούται να κάνει περιοδικά έλεγχο για μεταδοτικά νοσήματα όπως η Ηπατίτιδα Β ή η φυματίωση. Όπως είναι φυσικό, η πανδημία του covid έκανε το θέμα εξαιρετικά επείγον.

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε την ανάγκη να επικαιροποιηθεί η νομοθεσία σε σχέση με τον έλεγχο της διασποράς λοιμώξεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα πάσης φύσεως. Το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό πλήρωσε βαρύ τίμημα από την έλλειψη μέσων αυτοπροστασίας και περιοδικών έλεγχων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε. Οι μη covid ασθενείς επίσης ήταν και εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο. Η κυβέρνηση προτίμησε να χώσει το κεφάλι στην άμμο.

Τώρα, εκτεθειμένη από τα γεγονότα, μιλάει ακόμη μια φορά για ατομική ευθύνη και ανακοινώνει ημίμετρα. Η διενέργεια περιοδικού έλεγχου με τεστ, που επιτέλους ανακοινώθηκε υπό την πίεση της επικαιρότητας με καθυστέρηση ενός έτους, δεν λύνει το θέμα. Πολύ λίγο, πολύ αργά.

Είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί οριστικά το θέμα της ασφάλειας των ασθενών, ειδικά των ευπαθών ομάδων. Αυτό περιλαμβάνει το μέγα θέμα του εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού -και όχι μόνο για covid- και του τακτικού έλεγχου του, άλλα και την άμεση αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας των ΜΕΘ και των μονάδων που νοσηλεύουν ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.