Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος. Όχι στην υποβάθμισή του.”


0
(0)

Με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος,  Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη της Ιεράπετρας και τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα στον ποταμό Αλμυρό.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για όλες τις σχετικές εργασίες που έχουν γίνει από το Δήμο και για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί η υπηρεσία καθαριότητας και το ΝΠΔΔ Περιβάλλον. Επιπλέον, εκφράστηκε η κοινή διαφωνία για την απουσία εκπροσώπου του Δήμου Ιεράπετρας στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για το εν λόγω θέμα όπου επιρρίφθηκαν αβάσιμες ευθύνες στην μεριά του Δήμου.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από διάφορα σημεία και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αποδεικνύουν ότι οι απορροές στραγγιδίων που προέρχονται από το Δήμο δεν είναι επιβλαβείς.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε  το σύνολο των φυσικών αγαθών με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και όχι να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην υποβάθμισή του.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα που έχει παρατηρηθεί στο συγκεκριμένο σημείο μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να προσκομίσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων που αποδεικνύουν τη μη υπαιτιότητά του στο φαινόμενο ρύπανσης που παρατηρείται και σκοπεύουμε να ενημερώσουμε λεπτομερώς τον Περιφερειάρχη Κρήτης με τα στοιχεία που διαθέτουμε για ό,τι άπτεται των αρμοδιοτήτων της περιφέρειας.

Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι είμαστε πάντα υπέρ της επιχειρηματικότητας, τη στηρίζουμε και την προάγουμε με κάθε τρόπο. Παρ’ όλα αυτά κάθε επιχειρηματίας οφείλει να σέβεται το χώρο στον οποίο επιχειρεί, να προσέχει το φυσικό περιβάλλον και να λειτουργεί ακριβώς όπως ορίζει η νομοθεσία.»

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *