Υπουργείο Υγείας: 55 νέα κρούσματα – Τα περισσότερα σε υγειονομικές δομές με επιδημίες


0
(0)

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

«Συνεχίζουμε την επαγρύπνηση. Η κατάσταση παραμένει καλή αλλά μπορεί να ξεφύγει. Πρέπει να περιορίσουμε την διασπορά του ιού», αυτό ήταν το μήνυμα του κ. Τσιόδρα, κατά τη σημερινή του ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε τα νέα

κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 55 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.463.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα. Το 574 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.013 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ειδικότερα:

*2.668.000 κρούσματα παγκοσμίως

*730.000 έχουν αναρρώσει

*186.316 θάνατοι

*55 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – υγειονομικές δομές

*2.463 συνολικά τι 56% άνδρες

*57 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

*125 θάνατοι συνολικά

*59.241 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί

Ο κ. Τσιόδρας, μάλιστα κατά τη διάρκεια της σημερινής του ενημέρωσης, έκανε ειδική αναφορά στις μάσκες και στον τρόπο χρήσης τους.  «Θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα ακολουθήσουν οδηγίες», όσον αφορά την χρήση τους όπως είπε, ενώ επεσήμανε ότι η μάσκα είναι «συμπληρωματικό μέσο να μη μολυνθούμε χωρίς να θέλουμε από λάθος χρήση της μάσκας».

Ανέφερε πως «η χρήση της μάσκας δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε αν αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο» και κατέληξε τονίζοντας: «Συνεχίζουμε την επαγρύπνηση. Η κατάσταση παραμένει καλή αλλά εύκολα μπορεί να ξεφύγει, δεν εφησυχάζουμε».

Ν. Χαρδαλιάς: Μέχρι τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Απριλίου και ότι η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις τους δύο επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο και με αποστάσεις 14 ή και παραπάνω ημερών.

«Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα, μια σταδιακή αλλά ταυτόχρονα προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα, γιατί αυτό θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο της κοινωνικής ευθύνης, καθώς η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη» ανέφερε περαιτέρω.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι κάθε ημέρα παραμένει μια δύσκολη ημέρα, όπως η σημερινή, όσο κι αν φαίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι μας φέρνει και πιο κοντά στη μερική άρση των μέτρων και στη σταδιακή και πολύ προσεκτική επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

Ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Νέας Σμύρνης Λάρισας για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε ότι ένα τμήμα του οικισμού και ειδικότερα οι περιοχές που ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα θα συνεχίσουν να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ενημέρωσε επίσης ότι ολοκληρώνεται αύριο η περίοδος αναστολής λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι λαϊκές αγορές θα επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 25 Απριλίου.

Διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχόμενων πτήσεων.

Υπενθύμισε ότι αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας.

Σχετικά με τον δήμο Ερμιονίδας και τα 177 τεστ ήταν αρνητικά και σημείωσε ότι η περιοχή παραμένει σε όρους περιορισμένης μετακίνησης.

Ενημέρωσε ακόμα ότι τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός και στο υπουργείο Υγείας και στην Πολιτικής Προστασίας σε σχέση με δύο περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας στα νότια και δυτικά προάστια. Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλψων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες σε δομή υγείας 28 κρούσματα. Τα 13 κρούσματα αφορούν τρόφιμους του συγκεκριμένου κέντρου και 11 εργαζομένους. Τέσσερα ήταν τα κρούσματα τα οποία «σήμαναν» και τον συναγερμό.

«Βρεθήκαμε στη δομή», όπως είπε η οποία και «τέθηκε σε καραντίνα, στεγανοποιήθηκε», όπως τόνισε, «ταυτόχρονα παρακολουθούμε και τα άλλα 45 δείγματα που έχουμε να πάρουμε μέχρι το βράδυ», ενώ επεσήμανε ότι οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν.

«Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ είπε μεταξύ άλλων και για άλλη μία φορά: «Μένουμε σπίτι και σε λίγες ημέρες βγαίνουμε νικητές».

Διαπίστωσε ότι η νόσος βεβαίως και βρίσκεται σε υποχώρηση στην Ελλάδα, όπως λένε και οι ειδικοί, αλλά δεν εξαλείφθηκε και τόνισε: «Δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο, πετύχαμε μικρές νίκες, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, θωρακίσαμε το σύστημα υγείας μας και σήμερα έχουμε μια μεγάλη εμπειρία πλέον πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.