Υπουργείο Υγείας: 52 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 83 οι θάνατοι από κορωνοϊό


0
(0)

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

1.884 συνολικά τα κρούσματα , 84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι

Αυστηρούς ελέγχους ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας, έκανε ειδική αναφορά στην ευρεία χρήση της μάσκας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που προκαλεί η επαναχρησιμοποίησή της.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας και παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός φτάνει τα 1,4 εκατ., ενώ πάνω από 83.000 είναι οι νεκροί παγκοσμίως.

Στη χώρα μας τώ

ρα, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 52 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1884, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 83 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικότερα:

*12.857 νεκροί στις ΗΠΑ – 400.000 κρούσματα

*52 νέα κρούσματα στη χώρα μας

*84 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

*1.884 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας

*509 σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό

*Δύο ακόμα θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 83

«Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί πάνω από 32.500 δείγματα», είπε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ανέφερε ότι «κλιμάκιο έφτασε στη νέα δομή αστέγων της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τον κορωνοϊό».

Ο κ. Τσιόδρας, όπως προαναφέραμε, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ευρεία χρήση της μάσκας, τονίζοντας τους κινδύνους που μπορεί να μας προκαλέσει η επανατοποθέτησή της. Όπως είπε: «Μπορεί να υπάρξει μόλυνση από επανατοποθέτηση».

Όπως είπε, «ο ΠΟΥ επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι τα μέτρα για όλο τον κόσμο είναι η φυσική απόσταση, η αποφυγή του συνωστισμού, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, η κάλυψη της μύτης και του στόματος όταν φτερνιζόμαστε», ενώ ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Κέντρου Πρόληψης Νόσων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας».

Όμως διευκρίνισε ότι ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος στο μήνυμά του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η εφαρμογή αυτού του μέτρου ανάλογα με την επιδημία σε μία χώρα και σε συγκεκριμένους χώρους. «Και το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων έκρινε ότι υπάρχουν περισσότερα κατά παρά υπέρ στη χρήση μάσκα αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης της, ώστε να δώσει όπως λέει στην αναφορά του λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ασυμπτωματικούς» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας. «Έκρινα πως το θέμα είναι σημαντικό και αύριο θα σας αναφέρω και την τελική τοποθέτησή μας μετά και τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα τεστ τόνισε ότι: «Μία στρατηγική τεστ πρέπει να έχει κριτήρια επιλογής. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια με εμάς έχουν υιοθετήσει και στο εξωτερικό. Όταν βρισκόμαστε στην περίοδο επώασης τα τεστ είναι αρνητικά».

Ανέφερε πως «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τα τεστ. ετοιμαζόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό. Θέλουμε τα συγκεκριμένα δεδομένα να μας χρησιμεύσουν την επόμενη μέρα», καταλήγοντας, «παραμένουμε στη φάση του μετριασμού με τη φάση των μέτρων της απόστασης, είναι πιο αποτελεσματική από τα τεστ».

Καλύπτουμε φαρμακευτικά όλους τους ασθενείς

Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε για τα φάρμακα που χορηγούνται στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί ο Κορωνοϊός και για την ακρίβεια για τον συνδυασμό χλωροκίνης, κολχικίνης και αντιβιοτικών. Όπως εξήγησε ο κος Τσιόδρας «δεν έχουμε σαφή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των συνδυασμών αυτών. Επιλέξαμε εμείς όπως και άλλα κράτη να χρησιμοποιήσουμε το σχήμα αυτό ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς σε θεραπεία». Επιπλέον έχουμε προσθέσει και άλλα φάρμακα, ιδίως σε όσους ασθενείς εμφανίζουν επιδείνωση «και έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι αυτό και βοηθά σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Τσιόδρας και πρόσθεσε «περιμένουμε τα δεδομένα διεθνώς αλλά και στη χώρα μας».

Έχουμε και αναμένουμε κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Σε άλλη ερώτηση προς τον κύριο Τσιόδρα που αφορά τον κορωνοϊό και τη μόλυνση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας, ανέφερε ότι «245 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και 101 σε αυτοαπομόνωση». Είναι οι πρώτοι που εκτίθενται στον κορωνοϊό και αναμένονται κρούσματα και σε αυτούς ανέφερε ο κος Τσιόδρας για αυτό «και έχει εγκριθεί ένα φαρμακευτικό πρωτόκολλο προφύλαξης». Πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλοί από τους υγειονομικούς μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό όχι στους χώρους εργασίας τους αλλά στη κοινότητα, στην αρχή της επιδημίας στη χώρα μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, όλο το 24ωρο»

«Σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα. Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους», επανέλαβε για άλλη μία φορά ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την αποψινή του ενημέρωση, ενώ ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα θα είναι πιο αυστηροί.

Από σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιούνται στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από τις έξι το απόγευμα σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα εγκαθίστανται κάμερες ελέγχων της κυκλοφορίας. Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας», ανέφερε. Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

«Από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο (300 ευρώ), θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους. Μέχρι τις 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση από αέρος και θάλασσας. Μόνη εξαίρεση οι μόνιμοι κάτοικοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄ οίκον». Ειδικότερα εκτιμά ότι είναι «υπαρκτός ο κίνδυνος και εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους» και τόνισε ότι «Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του είπα να μην συμβεί κάτι τέτοιο».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.