Υπουργείο Υγείας: 16 νέα κρούσματα – Σταθερός στους 130 ο αριθμός των θανάτων


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 25 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

47 ασθενείς διασωληνωμένοι – 2.506 συνολικά τα κρούσματαΟ Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έναρξη της ενημέρωσης του ανέφερε πως υπάρχουν 2.760.000 κρούσματα παγκοσμίως.

Ανακοινώθηκαν 16 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με τον αριθμό να φτάνει στα 2.506 συνολικά.

47 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι εκ των οποίων 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 67 έτη.

63 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως δεν καταγράφηκε νεκρός την σημερινή ημέρα με το σύνολο των θανόντων να παραμένει στους 130.

Για την μετακίνηση των πολιτών προς Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία και Υποθηκοφυλακεία, θα στέλνουν μήνυμα στον 13033 με τον κωδικό Β2.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι» Η σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες. Αν δεν χαλαρώσουμε οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ζωής μας θα επιτύχουν», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφορικά με τυχόν μελλοντικές μεταλλάξεις του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως ιοί του αναπνευστικού εμφανίζουν μικροδιαφορές στο γενετικό τους υλικό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε αντίθετος με την τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και έχουν αντισώματα, είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας επικαλούμενος επιστημονικά δεδομένα και μελέτες σημαντικών επιστημόνων όσον αφορά στους κορωνοϊούς,  τοποθετήθηκε λέγοντας, ότι αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να αναπτύξει ανοσία για τουλάχιστον ένα χρόνο, ένας άνθρωπος  που θα προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο καθηγητής ανέφερε πως μόλις χτες ο ΠΟΥ διεύρυνε την λίστα των συμπτωμάτων του ίου, σε μια προσπάθεια να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο την ελαφριά συμπτωματολογία  και να αφήσει έξω από αυτήν μόνο όσους είναι ασυμπτωματικοί.

Σε αυτά ανήκουν η μείωση της αίσθηση στην γεύση και την όσφρηση, ο  πονοκέφαλος, η ρίγη και οι μυαλγίες.

Μια αμερικανική έρευνα επιβεβαίωσε την άποψη πως υπάρχει ποσοστό ανθρώπων που δεν έχουν συμπτώματα και μπορούν να κολλήσουν τον συνάνθρωπο τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το κάθε σπίτι θα πρέπει να διαθέτει ένα οξύμετρο στο σπίτι του, απάντησε: «Δεν είμαι προπαγανδιστής της ιδέας που λέει όλοι να έχουμε από ένα οξύμετρο στο σπίτι μας. Παρόλα αυτά να δίνουμε προσοχή σε τυχόν συμπτώματα Θέλει ιατρική αξιολόγηση, παρακολούθηση και εργαστηριακό έλεγχο. Δεν δίνει θεραπεία το οξύμετρο, την θεραπεία την δίνει ο γιατρός».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.