Υπολείμματα chlorpyrifos σε τομάτες από την Αλβανία.


0
(0)

Στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές RASFF,  έχει αναφερθεί η καταστροφή ενός φορτίου με τουρκικές πιπεριές λόγω  φορμετανάτη, ως  και μια προειδοποίηση σχετικά με υπολείμματα chlorpyrifos σε τομάτες από την Αλβανία.

Οι Τουρκικές πιπεριές καταστράφηκαν κατά την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στα σύνορα Τουρκίας και Βουλγαρίας, με τις βουλγαρικές αρχές να έχουν ανιχνεύσει υπολείμματα φυτοφαρμάκων-φορμετανάτη σε αναλογία 0’086 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό, όταν το μέγιστο όριο (MRL) ορίζεται σε 0,01 mg / kg.

Από την πλευρά τους , οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για ένα φορτίο με ντομάτες από την Αλβανία, που σε αναλύσεις βρέθηκαν υπολείμματα chlorpyrifos, ήτοι 0,12 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κιλό, όταν το μέγιστο όριο (MRL) είναι 0,01 mg / kg..

Γεώργιος Πολυχρονάκης

πηγη:radiovereniki.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)