ΥΠΟΙΚ: 35 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα των Ρομά

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Μαΐου 2019 by energinews (admin)

Το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε και σύντομα θα εκδώσει σχετική απόφαση

Με 35 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα των Ρομά χάρη στην απόφαση που πήρε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ&ΤΑ.

Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί και σύντομα θα εκδοθεί πρόσκληση για μια δράση που αφορά αποκλειστικά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά.

Σύμφωνα με τους όρους της Δράσης που έχουν ήδη εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στον οικισμό Κιμμερίων της Ξάνθης, ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης θα είναι 35 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα θα επιδοτεί σε ποσοστό ως και 70% επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν σε εκσυγχρονισμό εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, επαγγελματικά οχήματα, μισθολογικό κόστος για την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Η Πρόσκληση θα δημοσιευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα από την Ειδική Γραμματεία του ΕΤΠΑ&ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2013-2020.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.