Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: Ουρές από τις 03:00 τα ξημερώματα και λίστα προτεραιότητας στον τοίχο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι επισκέπτονται τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και κυρίως της Αττικής.

Συχνά παρατηρούνται τεράστιες ουρές, ενώ ο όγκος εργασίας είναι πολύ μεγάλος ειδικά στο μεγαλύτερο της Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας. Πολλές φορές ένας δικηγόρος ή ένας δικαστικός επιμελητής μπορεί να εξυπηρετεί ακόμα και πέντε πολίτες, καθώς η ταλαιπωρία είναι αφόρητη, προκειμένου ακόμα και να προσεγγίσουν το σημείο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην υπηρεσία στην Αθήνα, όπου οι πολίτες περιμένουν στωικά από τα χαράματα προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν στο υποθηκοφυλακείο.

Από τις 03:00 το πρωί είναι ήδη 17 ονόματα γραμμένα σε χαρτί έξω από την υπηρεσία. Αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει η ηλεκτρονική καταγραφή και γενικά η ηλεκτρονική διαδικασία προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Στο υποθηκοφυλακείο έχει μετακομίσει και το Γραφείο Κτηματογράφησης, οπότε υπάρχει και φόρτος εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και ταλαιπωρία για τους πολίτες.

«Απ΄τις 04:30 το πρωί είμαι εδώ. Και χθες ήρθα είχε μέχρι 350 άτομα. Χθες που πέρασα ήταν στις 10 και είχε τόσα άτομα. Για μεταγραφή ακινήτου είμαστε εδώ, που είναι ένα χαρτί», ανέφερε ένας πολίτης.

Η ουρά στις 6:30 ώρα ήταν κοντά στα 30 άτομα. Το «επικό» της υπόθεσης είναι ότι η υπηρεσία δεν δέχεται πληρωμές με κάρτα και ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν μόνο με μετρητά.

Συνεπώς εάν κάποιος που πήγε να πληρώσει παράβολο είχε μόνο κάρτα, έπρεπε να φύγει, να πάει σε τράπεζα να πάρει χρήματα και να επιστρέψει εκ νέου για να πραγματοποιήσει την πληρωμή.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.