Υπογράφηκε στον Δήμο Αγίου Νικολάου η σύμβαση για το έργο :Μονώσεις – Συντηρήσεις Δημοτικών & Σχολικών Κτιρίων”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

 Στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου : “Μονώσεις – Συντηρήσεις Δημοτικών & Σχολικών Κτιρίων” , προχώρησε (18/2) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρίας : “Πρότυπο Κατασκευαστική Α.Ε”.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή οι εργασίες αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση φθορών λόγω χρόνου σε δημοτικά και σχολικά κτίρια του δήμου, μονώσεις, συντηρήσεις εξωτερικών επιφανειών λόγω υγρασίας, επισκευή τοπικών φθορών, επιχρισμάτων και σκυροδέματος, εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς, αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά, συντήρηση και βάψιμο σιδερένιων επιφανειών, αντικατάσταση παλαιών ξύλινων θυρών, πλακιδίων, ειδών υγιεινής, κεραμιδιών, υδρορροών και ελαστικού τάπητα ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, η εγκατάσταση του αναδόχου, προβλέπεται να γίνει εντός του μήνα, δεδομένου, ότι η  συντήρηση των κτιρίων κρίνεται απαραίτητη για να αποκατασταθεί η αισθητική τους και να βελτιωθεί η ασφάλεια και ποιότητα ζωής των μαθητών και των δημοτών που θα τα χρησιμοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε : “ Στην συνάντηση που είχαμε, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, δεσμεύτηκε να υλοποιήσει γρήγορα το έργο, προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν ζητήματα που έχουν ανακύψει στα σχολικά κτίρια, άλλα και σε δημόσια κτίρια, όπως : τα  Αρχεία του Ν. Λασιθίου στην Νεάπολη.

Αναμένουμε επίσης, την ανάληψη σχετικών ενεργειών για το κτιριακό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης, προκειμένου να ξεκινήσει η εργολαβία για την ενεργειακή αναβάθμιση και αποκατάσταση των φθορών του εν λόγω κτιρίου – έργο το οποίο σύμφωνα με απόφαση που έχει ληφθεί από την Δημοτική Κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Βέβαια με τα δεδομένα της πανδημίας, και εάν δεν καταστεί δυνατόν ν΄ ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τον Ιούνιο, γίνεται κατανοητό, ότι θα επανέλθουμε συζητώντας με τους ενδιαφερόμενους, την προοπτική, να ξεκινήσει νωρίτερα η υλοποίηση του έργου, δεδομένου, ότι μπορεί να γίνει η μεταφορά των μαθητών στο ΕΠΑΛ, όπως έχει σχεδιαστεί. Θα είμαστε σε αναμονή, για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αφού στόχος είναι η σωστή υλοποίηση του έργου, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.