Υπεύθυνη ΕΟΔΥ: Ελπίζουμε όλοι να πρόσεξαν και να μην ξαναχρειαστεί επίσκεψη στο Μ. Γιαλό μετά τα τεστ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Απαντήσεις για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Μακρύ Γιαλό και τη διαδικασία των μαζικών τεστ που θα γίνουν σε περίπου 70 αλλοδαπούς έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η υπεύθυνη των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι, Αθηνά Καρπούζη.

Η κα. Καρπούζη ανέφερε πως η σημερινή διαδικασία γίνεται τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τονίζοντας πως ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα πρώτα κρούσματα μέχρι και σήμερα που γίνονται τα τεστ ήταν ο προβλεπόμενος, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται ένα χρονικό διάστημα ώστε τα μοριακά τεστ που θα γίνουν να είναι αποτελεσματικά, στην περίπτωση που κάποιος έχει νοσήσει, και έτσι δεν υπήρξε καθυστέρηση.

Η ίδια υπογράμμισε πως ο Δήμος Ιεράπετρας, η τοπική αστυνομία και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ενήργησαν ταχύτατα ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των συγκεκριμένων ατόμων τα οποία ήταν στενές επαφές αυτών που βρέθηκαν θετικοί, και όπως είπε ελπίζει να αποδειχθεί πως υπήρξε γενικότερη συμμόρφωση και να μην εντοπιστούν νέα κρούσματα είτε σε αυτούς που θα ελεγχθούν σήμερα, είτε γενικότερα στην περιοχή τις επόμενες μέρες.

Η γιατρός τόνισε πως από τον Ιούλιο που λειτουργούν οι 4 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν γίνει περισσότεροι από 3.000 έλεγχοι σε όλο το Λασίθι, κυρίως σε δημόσιες δομές και σημεία που παρουσιάζουν ενδεχόμενο κίνδυνο όπως δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, με τα τεστ να έχουν γίνει περισσότερες από 2 και 3 φορές ανά δομή τους τελευταίους μήνες και θα συνεχιστούν.

Οι 3.000 έλεγχοι αυτοί έφεραν μόνο ένα θετικό κρούσμα, σε άτομο ήταν ασυπτωματικό, με την ίδια να αναφέρει πως η καλή εικόνα που παρατηρείται στο Λασίθι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού αρκούν λίγα λάθη για να υπάρξει μεγάλη εξάπλωση, όπως αποδειχθεί με πολλούς τρόπους σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.