ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – ΤΟ 82,4% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑ, ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΑ!

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, σε σχέση με τα ακίνητα που δεσμεύθηκαν με απόφαση του πρώην Υπ. Οικονομικών, κ. Τσακαλώτου από το Υπερταμείο, για 99 χρόνια, προέκυψαν αποκαλυπτικά στοιχεία:

από τα 10.119 ακίνητα, τα 8.339 ακίνητα, δηλαδή ποσοστό 82,40% ήταν εξαιρετέα, που σημαίνει ότι δεν έπρεπε να υποθηκευτούν εξαρχής, αφού αφορούσαν ακίνητα αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλίτιδας ζώνης, περιοχών NATURA, υδροβιότοπων κ.λπ. σε όλη την Επικράτεια.

Δόλια και παράνομα η προηγούμενη Κυβέρνηση τα υποθήκευσε όλα και… μετά, ξεκίνησε δήθεν τον «έλεγχο», για να διαπιστώσει αν είναι εξαιρετέα.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι ο γελοίος ισχυρισμός που επιχειρήθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν σκοπίμως η ηγεσία του Υπ.Οικ. έκανε… λάθος, προκειμένου να υπάρχουν πλημμέλειες, που θα ακύρωναν την διαδικασία από το ΣτΕ (!), καταρρίφθηκε πλήρως, καθώς από το Δ’ τμήμα του ΣτΕ και τις αποφάσεις 929 -934 αποκαλύφθηκε ότι έγινε παρέμβαση του Υπερταμείου, υπέρ της απόφασης του κ. Τσακαλώτου.

Όλα μεθοδευμένα, μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια

Ακίνητα χωρίς όνομα, που περιγράφονται μόνο με χιλιάδες ΚΑΕΚ – «αριθμοποιημένα σανσκριτικά της υποτέλειας» – προκειμένου να μην καταλάβει κανείς ποτέ, ποια είναι τα ακίνητα που αντιστοιχούν στα 511.357.451 τετραγωνικά μέτρα, που υποθηκεύτηκαν σε ολόκληρη την Επικράτεια, μεταξύ των οποίων και 22.601 τετραγωνικά μέτρα κτηρίων.

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια υπόθεση μνημειώδους συσκότισης.

Για ένα τεράστιο σκάνδαλο, με πολιτικές και νομικές ευθύνες για τους υπαίτιους της πρωτοφανούς στα πολιτικά χρονικά, πράξης υποτέλειας.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει ακούραστα τον αγώνα του, μέχρι την οριστική αποδέσμευση και επιστροφή όλων των ακινήτων στον ελληνικό λαό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον τραγικό θάνατο του 33χρονου Ηρακλειώτη Υποσμηναγού Ιπταμένου αεροσκαφών F-16, μέλος της ομάδας «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, Μανώλη Γαρεφαλάκη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το βράδυ της Πέμπτης.

Εκφράζει δε, τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και την Πολεμική μας Αεροπορία η οποία θρηνεί την απώλεια ενός τόσο νέου, άξιου και πολλά υποσχόμενου στελέχους της.

Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Νίκο Ρογκάκο

Υπάρχει προβληματισμός για καθυστερημένες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων

Ξεκινήσαμε περιοδείες για να συζητήσουμε με τους πολίτες την πρόταση μας που στοχεύει στο να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία. Ο κόσμος είναι εξαιρετικά ανήσυχος και προβληματισμένος. Συναντήθηκα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο με όλους τους φορείς. Τα μαγαζιά στην παλαιά πόλη είναι κλειστά και ο προβληματισμός μεγάλος. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία. Υπάρχει προβληματισμός για καθυστερημένες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων.

Είναι απαράδεκτος ο αποπροσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο σακί τους δημοσιογράφους. Εξυπηρετεί τον κ. Πέτσα να μην δώσει απαντήσεις

Είναι απαράδεκτος ο αποπροσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο σακί όλους τους δημοσιογράφους και αλλάζει την ατζέντα. Είναι απαράδεκτη και ισοπεδωτική λογική. Εξυπηρετεί τον κ. Πέτσα να μην δώσει απαντήσεις. Η Κυβέρνηση οφείλει να μας πει πως διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Να μας πει με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Αρκετά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποπροσανατολίζει τη συζήτηση. Το ίδιο έκανε με τον τουρισμό το ίδιο κάνει και σήμερα. Μην προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να πετύχει συμψηφισμό. Το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλοθι για τη Νέα Δημοκρατία. Εκλέχτηκε η ΝΔ γιατί υπήρχε ένα αίτημα αλλαγής, ο κόσμος έλεγε να φύγουν αυτοί με κάθε τρόπο. Δεν εκλέχτηκε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρέπει να είναι γνωστά τα κριτήρια και γνωστοί οι αποδέκτες της διαφήμισης με απόλυτη διαφάνεια γιατί μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Εμένα με προβληματίζει γιατί αποφεύγει η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. Αυτή η καθυστέρηση από πλευράς της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει το πρόβλημα.

Χωρίς κυρώσεις στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Δεν αρκούν μόνο οι δηλώσεις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χρέος να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά καθυστέρησε να πάρει πρωτοβουλίες, διότι ακολουθούμε μία εξωτερική πολιτική που απαντά στη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Έχω κατ’ επανάληψη ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε μία εθνική γραμμή και να γίνει κατανοητή στους γείτονες, στους εταίρους, στους συμμάχους. Θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει και να προλάβουμε πράγματα που δεν έχουμε προλάβει. Το έχω πει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας. Να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αποτελεσματικά, γιατί αυτό εν τέλει έχει σημασία. Δεν πρέπει να είμαστε το καλό παιδί που θα κάνει τα θελήματα. Είναι φανερό πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως δεν το ήθελε και ο κ. Τσίπρας. Αισθάνονται καλύτερα να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να διαπραγματεύονται. Όμως, σε κανέναν δεν δίνεται λευκή επιταγή. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα.

Χωρίς κυρώσεις στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Δεν αρκούν μόνο οι δηλώσεις. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολύ πιο πιεστικός. Θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα. Είναι απαράδεκτό να αρνείται η Ευρωπαϊκή Ένωση να το συζητήσει.

Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση είναι λίγα, οι διαδικασίες γραφειοκρατικές και ανεξέλεγκτες οι τράπεζες

Είναι λάθος της κυβέρνησης να μην στηρίξει άμεσα τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, ειδικά στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Τώρα πρέπει να στηριχθεί η παραγωγική βάση. Έχω πει κατ’ επανάληψη πόσο πιο δύσκολο θα είναι να κτίσεις πάνω σε ερείπια. Είναι φανερό ότι η οικονομία μας συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό. Θα έπρεπε ο ΦΠΑ να μειωθεί στο 6% και να είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου. Να μην στηρίζει η Κυβέρνηση τη μερική απασχόληση, αλλά να στηρίξουμε την εργασία χωρίς δυσμενείς αλλαγές στους όρους εργασίας. Εμείς παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα επιδότησης , που στηρίζεται στους κοινοτικούς πόρους, χωρίς να χρειαστεί η χώρα να βάλει χέρι στο δικό της ταμείο με το οποίο εξασφαλίζουμε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Έχουμε πλήρη διαφωνία με την Κυβέρνηση. Με το περίφημο ΤΕΠΙΧ μονάχα μία στις δέκα επιχειρήσεις θα πάρει ρευστότητα και συνήθως είναι οι επιχειρήσεις που δεν το χρειάζονται. Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση είναι λίγα, οι διαδικασίες γραφειοκρατικές και ανεξέλεγκτες οι τράπεζες. Εμείς ζητήσαμε τη σύγκληση της Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όσο είναι καιρός

Δεν μπορεί το μέλλον να είναι μνημόνια, που θα σημαίνει νέα δάνεια, εκτόξευση δημόσιου χρέους και λιτότητα
Ξεκαθαρίσαμε στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ότι η εποχή των μνημονίων ανήκει στο παρελθόν. Δεν μπορεί το μέλλον να είναι μνημόνια, που θα σημαίνει νέα δάνεια, εκτόξευση δημόσιου χρέους και λιτότητα. Η επιμονή σε τέτοιες λογικές θα βάλει σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα οδηγήσει σε κατακερματισμό. Γι’ αυτό χαιρετίσαμε την απόφαση για το ταμείο ανάκαμψης. Ευτυχώς η πίεση σοσιαλιστών είναι μεγάλη και φαίνεται ότι μετά από χρόνια ομογενοποιούμαστε. Τώρα είναι η ώρα των Πρωθυπουργών, πρέπει οι Πρωθυπουργοί να το πάρουν πάνω τους και ο δικός μας ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει τη μάχη. Σημασία έχει το τάιμινγκ, η απόφαση πρέπει να παρθεί εντός Ιουλίου χωρίς καμία καθυστέρηση.

Αυτόνομη πορεία και ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής, που είναι η πραγματική προοδευτική φωνή της χώρας. Εμείς κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση

Είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Δεν έχει σημασία να είμαστε με κάποιον κοντά. Σημασία έχει να υπερασπιστούμε τη μεσαία τάξη που έχει δεινοπαθήσει από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να στηρίξουμε τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης. Γι’ αυτό όσο δυναμώνουμε τόσο μεγαλύτερη αξία θα έχει για τον ελληνικό λαό. Αυτό τους ενοχλεί, ότι δυναμώνουμε και είμαστε το πραγματικό αποκούμπι των Ελλήνων. Αυτόνομη πορεία λοιπόν και ενδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής, που είναι η πραγματική προοδευτική φωνή της χώρας. Εμείς κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Αυτή είναι η χρησιμότητά μας. Να μην μιλάμε για εκλογές τούτη τη χώρα γιατί είναι εντελώς τυχοδιωκτική πολιτική. Έχει ισχυρή εντολή ο κ. Μητσοτάκης, ας δουλέψει με την Κυβέρνηση που δεν τα πάει καλά εκτός από την πρώτη φάση που ακούσαμε όλοι τους επιστήμονες.

O κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτα να αλλάξει τους όρους του ταμείου της υποτέλειας.

Δίνουμε τη μάχη για το Υπερταμείο, τα 10.000 ακίνητα που έβαλε υποθήκη ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τσίπρας. Είναι ακίνητα αρχαιολογικά, είναι αιγιαλίτιδα ζώνη, είναι περιοχές natura. O κ. Μητσοτάκης δεν κάνει τίποτα να αλλάξει τους όρους του ταμείου της υποτέλειας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.