Υπεγράφη σύμβαση για την ανακατασκευή και πιστοποίηση εννέα παιδικών χαρών στον Δήμο Αγίου Νικολάου


0
(0)

Στην υπογραφή σύμβασης  για την ανακατασκευή και πιστοποίηση εννέα παιδικών χαρών στον Δήμο Αγίου Νικολάου, προχώρησε σήμερα (26/5), ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

Οι παρεμβάσεις σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη, αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού (δάπεδα ασφαλείας, επαρκής φωτισμός ) σε ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές του Δήμου, με στόχο την αναβάθμιση και πιστοποίηση τους.

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές : στον Άγιο Νικόλαο (περιοχή Όρμος), στην Νεάπολη (επί της οδού Γυμνασιάρχου Δασκαλάκη εντός του Δημοτικού Κήπου και απέναντι από τον Παιδικό Σταθμό),  στις τοπικές κοινότητες Βρουχά (οικισμός Πλάκα), Καλό Χωριό (Ίστρον), Κρούστα (εντός της αυλής του Δ.Σ), Μέσα Λακωνίων (Μέσα Σχίσμα), Μιλάτου, Λιμνών εντός της αυλής του παλαιού σχολείου).

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, έκανε γνωστό, ότι ήδη μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε και στις εννέα παιδικές χαρές, υπήρξε καταγραφή του υφιστάμενου εξοπλισμού, αλλά και του χώρου γενικότερα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται, ώστε μετά την αποπεράτωση τους, οι χώροι αυτοί, να είναι ασφαλείς και να τηρούν τους ισχύοντες κανονισμούς.

Παρά την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε, όπως ο ίδιος τόνισε, ξεκινά η ανακατασκευή και αδειοδότηση αρχικά των εννέα παιδικών χαρών, που είχαν δημοπρατηθεί εδώ και πολύ καιρό, διαγράφοντας τροχιά υλοποίησης ένας επιπλέον στόχος της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, ανάλογη διαδικασία θα υπάρξει και για τις τριάντα δύο παιδικές χαρές, ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι χώροι αυτοί, σ΄ όλη την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Να σημειώσουμε ότι, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 209.679,82€  και θ΄ αντιμετωπιστεί από πιστώσεις του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ίδιους πόρους.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.