ΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΛΠΙΔΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής  Βασίλης Κεγκέρογλου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι και όλη η περιοχή που έχει γονατίσει μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού αναφέρθηκε στην απαράδεκτη ενέργεια του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε την Παρασκευή το Ηράκλειο, να αποκλείσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και πολλούς φορείς,  παρέδωσε στο Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, φάκελο με τις τριάντα περίπου κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους υπουργούς και τις όποιες απαντήσεις δόθηκαν και στη συνέχεια κατέθεσε την άποψη του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την επίτευξη λύσεων με προοπτική για το αύριο και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι μετά τις αρχικές θετικές ενέργειες ακολούθησε έλλειψη κυβερνητικής βούλησης σε πολλά θέματα, την αδυναμία να λυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα αλλά και να εφαρμοστούν σωστά ακόμη και οι λίγες θετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ορισμένες ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί από τη βουλή.

Ως κεντρικό πρόβλημα έθεσε την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου οικιστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, των σεισμόπληκτων περιοχών και την ανυπαρξία ενιαίου συντονιστικού κέντρου, που σε συνδυασμό με την  αδράνεια της κυβέρνησης να μελετήσει πολλά ζητήματα και να λάβει αποφάσεις, προκαλούν συσσώρευση προβλημάτων, στασιμότητα στην αποκατάσταση και κύμα φυγής κατοίκων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Κινδυνεύει να χαθεί και η ελπίδα από το νέο Αεροδρόμιο, αφού δεν υπάρχει μέχρι τώρα κανένας συσχετισμός ενεργειών και δράσεων που θα τη διασφαλίσει θετική επίδραση και ανάπτυξη της περιοχής και ζήτησε ευρεία διαβούλευση για τη συγκρότηση του χωρικού σχεδίου που δυστυχώς ακόμη δεν ξεκίνησε.

Τέλος δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις και τον αγώνα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.