Υγειονομικοί έλεγχοι σε αλλοδαπούς επισκέπτες στο Μακρύ Γιαλό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό από το συνηθισμένο έχει διαμορφωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου στο Μακρύ Γιαλού, μετά το άκουσμα για το κρούσμα του κορονοϊού στην περιοχή, και μάλιστα σε μια γυναίκα που διατηρούσε μίνι μάρκετ και οι επαφές της με κόσμο ήταν πολλές.

Ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, αρμόδιος για το Μακρύ Γιαλό Μανώλης Βρυγιωνάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Όπως λέει όλη η τοπική κοινωνία έπεσε από τα σύννεφα στο ακούσμα της είδησης, αφού υπήρχε η αίσθηση πως τόσο η Κρήτη γενικά, όσο και μια περιοχή σαν το Μακρύ Γιαλό, μακριά από αεροδρόμια και λιμάνια θα ήταν περισσότερο προστατευμένη.

Ηδη από σήμερα το πρωί όπως είπε η κίνηση στους δρόμους είναι πάρα πολύ μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπάρχουν και ενεργές επιχειρήσεις (μινι μάρκετ) που σταμάτησαν τη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας τόσο προσωπικής όσο και του κοινωνικού συνόλου.

Οι δημοτικές υπηρεσίες, όπως ανακοινώθηκε από χθες θα είναι κλειστές, ενώ ο κ. Βρυγιωνάκης ανέφερε πως από σήμερα αναμένονται στην περιοχή οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης ώστε να ξεκινήσουν ελέγχους σε αλλοδαπούς επισκέπτες της περιοχής.

Στην περιοχή ως γνωστόν, υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί που έχουν αγοράσει κατοικίες και κάποιοι απ΄ αυτούς δεν είναι απίθανο να είχαν επιστρέψει πρόσφατα από χώρες στις οποίες ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο ιός μεταδόθηκε από επισκέπτες της περιοχής, όμως σε κάθε περίπτωση έλεγχοι θα γίνουν, τόνισε ο κ. Βρυγιωνάκης.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.