Υγειονομική «βόμβα» στα Ιωάννινα: 45 ηλικιωμένοι & 11 υπάλληλοι γηροκομείου θετικοί στον κορωνοϊό


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στα Ιωάννινα καθώς και οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοι ενός γηροκομείου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το πρώτο κρούσμα είχε διαγνωστεί το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, σε μία εργαζόμενη του Γηροκομείου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης η γυναίκα απομονώθηκε άμεσα, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της βάρδιας. Όταν ξεκίνησε ο γενικός υγειονομικός έλεγχος την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε εκτεταμένη διασπορά και διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 45 τρόφιμοι και 10 ακόμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου, ο επιχειρηματίας έκανε έκκληση για διακομιδή 35 ηλικιωμένων ασθενών. Μέχρι στιγμής σε νοσοκομεία της Ηπείρου έχουν μεταφερθεί 21 άτομα και ορισμένοι από τους εναπομείναντες χρειάζονται άμεση νοσηλεία, κατά τον ίδιο.

«Είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Επικοινωνήσαμε με την Πολιτική Προστασία και μας είπαν ότι θα μεταφερθούν αλλού οι ηλικιωμένοι. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ακόμη που» δήλωσε στον ιστότοπο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου Χρήστος Ζαμπίρας.

Το προσωπικό που έχει απομείνει δεν επαρκεί ούτε για την σίτιση των ηλικιωμένων καθώς πλέον τις βάρδιες έχουν αναλάβει μόλις ένας γιατρός και 4 ακόμα εργαζόμενοι. Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα από τον Εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.