«Υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα της αγοράς ανά Περιφερειακή Ενότητα και Περιφέρεια».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Δεκεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Με  ερώτηση του προς τα Υπουργεία  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη,  Υγείας,  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα της αγοράς ανά Περιφερειακή Ενότητα και Περιφέρεια.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως ήδη γνωρίζετε το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα της αγοράς, στην οποία αναφέρθηκε εχθές η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, που έχει δύο βασικές προϋποθέσεις:

1) Τη διενέργεια μαζικών Tests σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και πόλη και

2) Άνοιγμα ανά Περιφερειακή Ενότητα ή Περιφέρεια ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα (από τα μαζικά Tests).

Επειδή επιπλέον υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα να ρυθμιστεί η κίνηση των καταναλωτών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός με ισοκατανομή του δικαιώματος που πχ μπορεί να είναι ένα 3ωρο  στον καθένα ανά περίοδο 15 – 20 ημερών.

Η περίοδος των γιορτών από 18 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου κατά την οποία υπάρχει ανάγκη τόσο για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου όσο και για τους καταναλωτές για ένα λελογισμένο άνοιγμα της αγοράς, μπορεί να είναι το πρώτο διάστημα εφαρμογής της πρότασης με κάθε καταναλωτή να δικαιούται αίτημα για ένα 3ωρο.

Επειδή η Κρήτη λόγω του νησιώτικου χαρακτήρα έχει πολύ μικρότερη επιβάρυνση λόγω των ελάχιστων μετακινήσεων από άλλες περιφέρειες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα

Επειδή τα καταστήματα που θα ανοίξουν με την τήρηση πρωτοκόλλων μπορούν να λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια και

Επειδή όλοι οι φορείς της Κρήτης, εκπρόσωποι εμπορικού κόσμου αλλά και πολιτών με τους οποίους έχουμε συζητήσει ζητούν από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ένα ασφαλές άνοιγμα της αγοράς

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε να θέσετε υπόψη της Επιστημονικής Επιτροπής την παραπάνω πρόταση;
  2. Γιατί δεν αξιοποιείτε την Τεχνολογία και τα Δίκτυα Κινητής για τον κεντρικό χρονοπρογραμματισμό των αγορών με υγειονομική ασφάλεια;
  3. Τι απαντάτε στους φορείς της Κρήτης που έχουν καταθέσει αίτημα για υγειονομικά  ασφαλές άνοιγμα της αγοράς (και τώρα στις γιορτές) στην ίδια κατεύθυνση με τις προτάσεις μας;».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.