Τweet Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας:

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας (IDAHOBIT). Η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία αποτελεί διαχρονικά το σταθερό πυλώνα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στις κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές, που στόχο έχουν την επικράτηση της ισότητας, της ευτυχίας και της αγάπης δίχως αστερίσκους, απέναντι στο μίσος, τη δυστυχία και το φόβο.
Ως Σοσιαλδημοκράτες δουλεύουμε για μια ανοιχτή και προοδευτική κοινωνία, όπου όλες οι ατομικότητες εκφράζουν ελεύθερα την ταυτότητά τους χωρίς φόβο και αμηχανία.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εν μέσω πυκνού ιστορικού χρόνου το μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων αποτυπώνεται σε μια μόνο λέξη: μνήμη. Στη συλλογική μνήμη που διασώζουν, διαφυλάττουν και καλλιεργούν συστηματικά τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία σε όλη την επικράτεια. Όλοι αυτοί οι «τόποι» ατομικής και συλλογικής μνήμης αφηγούνται, προβάλλουν και ερμηνεύουν ιστορίες για τις κοινωνίες, τους ανθρώπους και τις εποχές που αυτοί έζησαν. Στην πατρίδα μας έχουμε την τύχη η μνήμη αυτή να βρίσκεται παντού. Χρέος μας να αναδείξουμε αυτή την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά στηρίζοντας με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία όλων αυτών των τόπων που υποστασιοποιούν τη μνήμη, την ανασύρουν από τη λήθη και την επικοινωνούν στις επόμενες γενιές μέσα από τις συλλογές και τις εκθέσεις τους. Στόχος μας πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της τεράστιας και πολύτιμης πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας στο πλαίσιο της αξιοποίησής της σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό τουρισμό και τις άλλες δημιουργικές βιομηχανίες.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις βελτίωσης της απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης, ανέδειξε -μεταξύ άλλων- ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Καμίνης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητήθηκε η Ετήσια Έκθεση για το 2021 του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Βλέπουμε μια αύξηση του αριθμού των αναφορών -έχουν φτάσει τις 18.800- αλλά και έναν υψηλό αριθμό επίλυσης των βάσιμων αναφορών. Επειδή αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται σε βάθος χρόνου αναρωτιέμαι πώς μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο ότι παρά την αύξηση των αναφορών και της επίλυσής τους, εμφανείς ενδείξεις βελτίωσης της απόδοσης της δημόσιας διοίκησης δεν μπορούμε να δούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης στην εισήγησή του και διερωτήθηκε εάν ο νόμος του 2019 για το Επιτελικό Κράτος, κατάφερε να λειτουργήσει σε κάποιο βαθμό θετικά.

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη σε λίγο καιρό συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για αναστοχασμό τόσο για το πώς έχει λειτουργήσει ο θεσμός, όσο και για το πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση στη χώρα μας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κακή νομοθέτηση που οδηγεί σε κακοδιοίκηση, στη δυσλειτουργία της δικαστικής εξουσίας που -όπως είπε- «έχει ως αποτέλεσμα τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων με αποτέλεσμα ο πολίτης να αισθάνεται απροστάτευτος», στην κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων βαθμίδων της διοίκησης, στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, «η οποία θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κακοδιοίκησης»

Επίσης, ο κ. Καμίνης έθιξε θέματα αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και ζητήματα που άπτονται στο προσφυγικό/μεταναστευτικό δίνοντας έμφαση στην αιφνιδιαστική λήξη του προγράμματος ESTIA, στις επαναπροωθήσεις και στον τρόπο με τον οποίο αυτές εκτελούνται.

ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ – ΣΕ 10.000 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ

Για τις επαναπροωθήσεις ο κ. Ποττάκης είπε ότι ο Συνήγορος έχει ανοιχτές πάνω από 50 υποθέσεις φερόμενων επαναπροωθήσεων τόσο στην περιοχή του Έβρου, όσο και στην περιοχή του Αιγαίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύνολο των φερόμενων θυμάτων από τις καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις ανέρχεται πλέον σε άνω των 10.000. «Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Υπάρχουν καταγγελίες που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η εισήγηση του κ. Καμίνη

«Ευχαριστούμε τον κύριο Συνήγορο για τη διεξοδική παρουσίαση της Έκθεσης. Ο Συνήγορος του Πολίτη τον Οκτώβριο του 2023 συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και είναι ευκαιρία για αναστοχασμό για το πώς έχει λειτουργήσει ο θεσμός και το πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση στη χώρα μας. Σε λίγους μήνες ο κ. Ποττάκης συμπληρώνει έξι χρόνια θητείας.

Είναι γεγονός ότι η κακοδιοίκηση στη χώρα μας έχει αποκτήσει έναν χαρακτήρα ενδημικό. Και αυτό μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς λόγους. Είτε εγγενείς στην ίδια τη διοίκηση, είτε εξωγενείςΕξωγενείς σκέφτομαι αιτίες που αφορούν τις άλλες δύο εξουσίες. Τη νομοθετική, λόγου χάρη την ποιότητα της νομοθέτησης – μια κακή νομοθεσία γεννά κακοδιοίκηση κατ’ ανάγκη – ή τις δυσλειτουργίες της δικαστικής εξουσίας, τις τεράστιες καθυστερήσεις, όπου ο πολίτης τελικά, με το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, εμφανίζεται απροστάτευτος, γιατί, είτε θα εκκρεμεί η υπόθεσή του στα δικαστήρια για χρόνια και δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του, είτε, εάν αποφασίσει να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη δικαστική προστασία, για να μην υπάρχει εκκρεμοδικία, όπως προβλέπει ο νόμος του Συνηγόρου.

Τα εγγενή θέματα της Δημόσιας Διοίκησης μπορεί να αφορούν την ποιότητα του προσωπικούτην κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων βαθμίδων της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, θέματα λόγου χάρη όπως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Το σύστημα αξιολόγησης είναι κάτι που έχει απασχολήσει τον Συνήγορο του Πολίτη; Υπάρχει ένα σοβαρό σύστημα αξιολόγησης σήμερα στην Ελλάδα; Το λέω γιατί κι εσείς αξιολογείτε τους υπαλλήλους σας. Δεύτερον το θέμα της κατανομής αρμοδιοτήτων της μεταξύ των βαθμίδων της, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών και του Κράτους. Μια αποκέντρωση, η οποία εκκρεμεί ακόμα, θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της κακοδιοίκησης;

Βλέπουμε μια αύξηση του αριθμού των αναφορών -έχουν φτάσει τις 18.800- και έναν υψηλό αριθμό επίλυσης των βάσιμων αναφορών. Επειδή αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται πια σε ένα βάθος χρόνου πώς μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο ότι αυξάνεται ο αριθμός των αναφορών, αυξάνεται ο αριθμός της επίλυσης των θεμάτων κι όμως εμφανείς ενδείξεις βελτίωσης της απόδοσης της δημόσιας διοίκησης δεν μπορούμε να δούμεΟ νόμος του 2019 για το Επιτελικό Κράτος, τελικά σε ποιο βαθμό λειτούργησε θετικά;

Σε επιμέρους θέματα όπως αυτό της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αυτών που άπτονται του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Στα θέματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, τα οποία πολύ συχνά προσλαμβάνουν και πολύ μεγάλη δημοσιότητα, σε πόσες περιπτώσεις μπορούμε να πούμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη επιλήφθηκε, απεφάνθη ότι δεν λειτούργησε σωστά η αναζήτηση της πειθαρχικής ευθύνης στο εσωτερικό της Αστυνομίας, ανέπεμψε την υπόθεση στην αστυνομία κι επιβλήθηκε κάποια ποινή και κατά πόσον η ποινή αυτή ήταν σοβαρή;

Στο θέμα του μεταναστευτικού είναι γεγονός ότι υπάρχει μια μείωση των παράνομων ροών στη χώρα. Υπάρχει μια ανακούφιση των νησιών. Αλλά παράλληλα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα και το γεγονός ότι τώρα οι ροές έχουν μειωθεί δεν σημαίνει ότι δεν θα αυξηθούν αύριο. Μάλιστα διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι τώρα τελευταία ότι υπάρχει μια αύξηση.

Πρώτον, πιστεύετε ότι το σύστημα του να συγκεντρώνονται στα νησιά όλοι όσοι συλλαμβάνονται να διασχίζουν τα θαλάσσια σύνορά μας παράνομα, πιστεύετε ότι μακροπρόθεσμα είναι ένα σύστημα σωστό;

Δεύτερον, στη στέγαση των προσφύγων. Αποτελεί ομολογημένη πολιτική του Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου ότι το πρόγραμμα ESTIA, το οποίο είχε λειτουργήσει καλά, ουσιαστικά τελειώνει, όπερ σημαίνει ότι όποιος αναγνωρίζεται ως πρόσφυγας από εδώ και πέρα πρέπει μόνος του να αναζητήσει την τύχη του. Αυτή η ξαφνική μετάβαση από μια σημαντική προστασία που παρείχε το ελληνικό κράτος σε μια κατάσταση «είστε μόνοι σας, αναζητήστε την τύχη σας μόνοι σας» σε σημερινές συνθήκες τεράστιας κρίσης νομίζετε ότι δεν θα έχει παράπλευρες δυσμενείς συνέπειες σε θέματα εγκληματικότητας, κοινωνικής ενσωμάτωσης κλπ;

Τελευταίο το ζήτημα των pushbacks. Πρέπει να πούμε ότι όταν έρχονται οι Ευρωπαίοι εδώ και μας κουνάνε το δάχτυλο υπάρχει ένα ζήτημα. Ούτε αυτοί έχουν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες τους στο θέμα της κατανομής της ευθύνης στο προσφυγικό ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπατε, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα θέματα της τήρησης της νομιμότητας και δεν πρέπει να τους μετατρέπουμε σε τιμητές. Ωστόσο, υπάρχουν pushbacks και pushbacks. Το τι συμβαίνει στα θαλάσσια σύνορα, το πώς μπορεί να υπάρξει μια αποτροπή. Τα νομικά ζητήματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Παρ’ όλα αυτά έχουν καταγγελθεί περιστατικά επαναπροωθήσεων οι οποίες αποκαλύπτουν μαφιόζικες πρακτικές. Δηλαδή, κουκουλοφόροι να πιάνουν πρόσφυγες που έχουν αφιχθεί στα ελληνικά νησιά να τους επιβιβάζουν σε βάρκες, να τους παίρνουν τα κινητά και να τους σπρώχνουν πίσω στα τουρκικά ύδατα. Έχετε αναφορές γι αυτά τα ζητήματα; Έχετε μια εικόνα για το τι έχει συμβεί όταν πάρα πολλά διεθνή έγκυρα ΜΜΕ και διεθνείς οργανισμοί έχουν ανακινήσει αυτά τα ζητήματα και με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής την παραίτηση του κ. Λεγκέρι;»

Ε.ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΈΝΑ ΤΑΞΙΔΙ, ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ F16 ΤΩΝ ΗΠΑ ;»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με την καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε για την επικαιρότητα επισημαίνοντας τα εξής :

«Βασική προτεραιότητα του πρόσφατου ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, πρέπει να είναι η ξεκάθαρη δέσμευση από πλευράς των ΗΠΑ ότι θα σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών προς την Τουρκία. Το Αμερικανικό Κογκρέσο, εκτός από τα ευγενή χειροκροτήματα, οφείλει να αποδείξει έμπρακτα ότι θα εμποδίσει οποιαδήποτε πώληση αμυντικού υλικού στον διεθνή ταραξία, που παραβιάζει συστηματικά τις αρχές της καλής γειτονίας, τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της.

Είναι γεγονός ότι μέσα στις αντίξοες συνθήκες γεωπολιτικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη, η Τουρκία επιλέγει να κάνει παζάρι φόβου και ανασφάλειας, εκμεταλλευόμενη την ταραχή που έχει προκαλέσει η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Περιμένουμε, λοιπόν, από αυτό το ταξίδι, πέρα από τις ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού για νέο δαπανηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα με την αγορά μιας μοίρας F-35, και σαφείς δεσμεύσεις από την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια της Τουρκίας με F-16.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής, σε καμία περίπτωση, δεν απαξιώνει ούτε υποβαθμίζει την αξία των πολιτικών που έχουν εθνικό όφελος. Ποτέ δεν υπήρξαμε μίζεροι, ούτε απαξιώσαμε εθνικές προσπάθειες. Όμως, πρέπει να βάλουμε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη διπλωματία και τις δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά με το σημερινό νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών, πρέπει να επισημάνουμε ότι ψηφίζεται εν μέσω μιας έκρηξης ακρίβειας που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ενώ οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι. Εμείς, προκρίναμε, στο πλαίσιο των στοχευμένων και κοστολογημένων μέτρων, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, τη μείωση του ΕΦΚ, το νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και κυρίως το πλαφόν στην λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε όλα αυτά, η Κυβέρνηση απαντά με ημίμετρα, που δεν προσφέρουν καμία ανακούφιση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει κανέναν και χαράζει τη δική της πορεία, την οποία επιμένει να ακολουθήσει μέχρι το τέλος. Είναι όμως μια πορεία μοναχική, στην οποία , θα μας βρει απέναντι!»

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Η ακρίβεια πιέζει όλο και περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα, ενώ αυξάνουν μέσα στη κρίση οι ανισότητες.

Στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την ενσωμάτωση στην ελληνικής νομοθεσίας της Οδηγία (ΕΕ) 2019/2161 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα. Γιαννακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στη δυσπραγία που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία από την συνεχιζόμενη ακρίβεια τόσο στην ενέργεια, όσο και στα καταναλωτικά αγαθά κα της βενζίνης και επισήμανε τις ετεροχρονισμένες και αποσπασματικές ενέργειες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Χαρακτηριστικά η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε:

«Μπορεί αυτές τις μέρες να κυριαρχεί, και λογικά θα έλεγα, στην ειδησεογραφία το θέμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α , η ομιλία του στο Κογκρέσο και υπάρχει ήδη μια συζήτηση για τον απολογισμό αυτής της επίσκεψης, όμως πιστέψτε με, τους ανθρώπους των λαϊκών γειτονιών, σαν του Δυτικού Τομέα όπου έχω την τιμή να εκλέγομαι, πρώτο θέμα είναι η αγωνία να στηρίξουν το προσωπικό, το οικογενειακό εισόδημα.

Υπάρχει ένα συνολικό πρόβλημα με την ακρίβεια και στα καταναλωτικά προϊόντα και με την βενζίνη που οι τιμές έχουν εκτοξευθεί Η πίεση στα νοικοκυριά υφίσταται και πολλοί νιώθουν απροστάτευτοι και αδικημένοι. Η Κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο καυσίμων, η αισχροκέρδεια στην λιανική οργιάζει, και υπάρχει ένα διπλό πρόβλημα. Από την μια χιλιάδες άνθρωποι δυσκολεύονται, δεινοπαθούν, από την άλλη φαίνεται κάποιοι να συσσωρεύουν πλούτο κρυμμένοι αλλά αξιοποιώντας την κρίση όπως και κάθε κρίση.

Μπροστά στα μάτια μας αυξάνονται οι ανισότητες και αυτό γίνεται πιο αισθητό. Από την μια πολλοί που δεν « την βγάζουν». Από την άλλη φαινόμενα συσσώρευσης πλούτου συχνά με αθέμιτες πρακτικές .Ας πάρουμε το παράδειγμα των καυσίμων. Τι ακριβώς συμβαίνει στην αλυσίδα αύξηση των υλικών, χρέωση από τα Διυλιστήρια, χρέωση από τους μεταφορείς, βενζινάδικα; Οφείλουμε να το ψάξουμε μέχρι τέλος και όπως μιλήσαμε για υπερκέρδη των Εταιρειών Ενέργειας που τελικά δέχτηκε να φορολογήσει η Κυβέρνηση και περιμένουμε βέβαια να δούμε πόσα τελικά είναι, να δούμε και ποιες εταιρείες πετρελαιοειδών ή και κρίσιμων για την ζωή των πολιτών εταιρικά συμφέροντα συγκεντρώνουν υπερκέρδη, να δούμε τι θα πράξουμε. Έπειτα, άραγε λειτουργούν οι κανόνες ενός στοιχειώδους ανταγωνισμού; Αυτά οφείλει η Κυβέρνηση να ελέγξει, σε αυτή την κατεύθυνση έχει χρέος να πάρει δραστικά μέτρα. Και αν οι έλεγχοι αυξηθούν και επιβληθούν πρόστιμα, ίσως αυτό πια δεν αρκεί.»

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΣΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κύριε Γεωργιάδη, εγκαταλείψτε ως Κυβέρνηση την έπαρση σας, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας.

Με παρέμβαση η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, απάντησε στις αιτιάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ παράλληλα έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, ζητώντας συγκεκριμένες, σοβαρές και υπεύθυνες απαντήσεις.

Συγκεκριμένα η κα. Γιαννακοπούλου στην παρέμβαση της, τόνισε:

« Κύριε Υπουργέ, δεν θα επιτρέψουμε να απαλλοτριώσετε το δικαίωμα και την υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, στην Κυβέρνηση σας.

Εκτίθεστε και εκθέτετε τον πανικό σας από τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματος μας, σε αντιδιαστολή με τη δική σας πτώση. Είναι τέτοιος ο πανικός σας από τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα που σπεύδετε, καθυστερημένα, να υιοθετήσετε τις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε φέρει σε αυτή εδώ την Αίθουσα πριν μερικούς μήνες. Αλλά τότε μας κατηγορούσατε για λαϊκισμό.

Θέλετε να σας θυμίσουμε τι μας λέγατε όταν προτείναμε την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής; Μας λέγατε ότι δεν γινόταν, όμως, τελικά , φαίνεται ότι μπορεί να γίνει.

Θέλετε να σας θυμίσουμε τι λέγατε για την αύξηση του κατώτατου μισθού; Τελικά πιεζόμενοι από την δυσφορία του κόσμου σπεύσατε να το κάνετε, αν και πάλι με καθυστέρηση.

Η αξιοπιστία του καθενός και της κάθε μίας από εμάς κρίνεται από τον υπέρτατο κριτή της Δημοκρατίας, τον ελληνικό λαό.

Η έπαρση με την οποία παρουσιάζεστε στη Βουλή, καλύτερα να την αφήσετε για τις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις. Εμείς σας καλούμε να απαντήσετε σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως γιατί στο Λουξεμβούργο με κατώτατο μισθό 2.500 ευρώ, η βενζίνη κοστίζει 1,8 και στην Ελλάδα με 700 ευρώ κατώτατο μισθό, κοστίζει από 2,10 έως 2,40. Ακόμα και για αυτή την διαφορά στην τιμή έχετε κάτι να μας πείτε ή ούτε και για αυτό έχετε κάποια ευθύνη;

Είναι ουτοπικό να κατηγορείτε για όλα τα διεθνείς συγκυρίες. Σας παρακαλώ κύριε Υπουργέ, καλύτερα να εγκαταλείψετε την έπαρση σας, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κόσμου.»

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.